Нови вработувања на Албанци во администрацијата

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
ЈА СУМ КАУР И ГОРД СУМ НА ТОА А ТИ ШТО СИ???
ВО ПОЛИЦИЈА ПУКААТ КРИМИНАЛЦИ И
АЛИ АМЕТИ - ПРАТЕНИК
ДАУТ РЕЏЕПИ - ПРАТЕНИК
РАФИЗ АЛИТИ - ПРАТЕНИК
Е ОВА ГО НЕМА ВО ЦЕЛ СВЕТ
ЗА ОВА ЗБОРАМ ЈА.
И НЕ СОЛАМ ПАМЕТ КАЖУВАМ
И КОЈ МОЖЕ (има мозок) КЕ МЕ РАЗБЕРЕ.
ДЕЈСТВАТА НА ПОЕДИНЦИТЕ СЕ ОПШТОПРИФАТЕНИ ОД
АЛБАНСКОТО МАЛЦИНСТВО ВО МАКЕДОНИЈА
И ЗАТОА ТРЕБА И ТОА МАЛЦИНСТВО ДА БИДЕ КАЗНЕТО.
И ВЕРУВАТЕ ВО ТЕЗАТА ДЕКА ВИЕ СТЕ НАРОД ВО МАКЕДОНИЈА?:pusk:
Jas sum gord Albanec, koj sto raboti za parce leb, koj sto plaka struja i danok na ova drzava, toj koj sto ne vozi ukradena kola, koj sto ne puka po lugeto koi se obiduvat da obezbedat bezbedno ziveenje, koj sto iako razocaran vrz mnogu raboti na ovaa drzava pak sum optimist deka nekoi raboti nekoj den ke pocnat na podobro da se odvivat, toj sum, ako ne si znael, tvoe da verues.
Nikogas albancite nemat prifateno dejstava od poedinci, no sekako bile protiv vleguvanje po nivnite domovi bez pricina i dokazi.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ima potpisan dokument? Ima.
Obvrzuvacki e? Da.

Koj ti kurac togas, so se bunite? Se bunite protiv zakonite? Ne go pocituvate Ustavot?!

Nekvalitetni kadri? Pa 90% od administracijava se nekvalitetni be.
Selekcija? Koja ebana selekcija, koga toa vo minatite 60 godini imala selekcija pa sega da ima?

Од кого е потпишан с-рамковниот бе смрдле?Сигурно не од Македонци,па затоа и не важи во Македонија,барем за мене и уште 99% Македонци во државава.:toe:
Aj prasaj me, prasaj me, prasaj me kolku toa me boli od kogo e potpisan.

p.s. jas jes da sum 90% od toa administrativcite da se oterat u pm., tamu po nivi da kopaat.... ama kad je bal nek je maskenbal :toe:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Напишано од hotmail
Jas sum gord Albanec, koj sto raboti za parce leb, koj sto plaka struja i danok na ova drzava, toj koj sto ne vozi ukradena kola, koj sto ne puka po lugeto koi se obiduvat da obezbedat bezbedno ziveenje, koj sto iako razocaran vrz mnogu raboti na ovaa drzava pak sum optimist deka nekoi raboti nekoj den ke pocnat na podobro da se odvivat, toj sum, ako ne si znael, tvoe da verues.
Ако ова е вистина, секоја чест

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Многу големи се шансите јас да ја сакам Македонија повеќе од тебе (кој не си ја знае историјата... веројатно не добро колку и јас) и АБЦ, дечко кој не треба да учествува на вакви дискусии бидејќи премногу навредува на национална база.
Но, тоа воопшто не значи дека ќе ќутам и ќе ги голтам послушно вашите кнедли.
Со почит,
јас.

И брат ми беше на тоа интервју. Ама не го примија бидејќи овој одби да биде вработен од страна на ДУИ. Затоа реков дека овде има многу за дискусија, но не во правец во кој што тргна темава.
Многу навредуваш, тоа не ти чини затоа што пак долеваш бензин во огнот, никој не кажа да ќутиш и мирно да гледаш ама ако навистина ја сакаш Македонија ќе направиш за да се намали таа омраза помеѓу Македонците и Албанците. А за историја тоа не може да се гледа на форум, само во 4 очи, зошто ти не ме знаеш мене а ни јас тебе па така не можеш да кажуваш работи кои не ги знаеш.

Додека има предизборни вработувања државата нема да оди напред мора да се престане со оваа практика и да се стави крај на пропаѓањето на Македонија.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Епа тоа ти Срамковен договор.....и пази шо ти викат европските хипи-педофилчиња ние сме направиле напредок по прашањето за малцинствата ама уште бајаги има до крајната цел.
Пу езк

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ima potpisan dokument? Ima.
Obvrzuvacki e? Da.
Koj ti kurac togas, so se bunite? Se bunite protiv zakonite? Ne go pocituvate Ustavot?!
Selekcija? Koja ebana selekcija, koga toa vo minatite 60 godini imala selekcija pa sega da ima?
Aj prasaj me, prasaj me, prasaj me kolku toa me boli od kogo e potpisan.
p.s. jas jes da sum 90% od toa administrativcite da se oterat u pm., tamu po nivi da kopaat.... ama kad je bal nek je maskenbal :toe:
Абе вие може да си потпишувате с-рамковни договори колку ви е ќеф,секој ден по еден,од потпишаните само ненормален,поткупен или смртно уценет човек би можел да биде Македонец,иако како што реков дека и тоа е дискутабилно особено доколку тој истиот е роден во Сараево како Бранко.Факт е дека тој договор не го признаваат 99% од Македонците,иако и за оној 1% е дискутабилно дали се Македонци.
П.С.:-Договор како с-рамковниот не може да важи во Македонија кога го потпишале најмалку Македонци,а требало барем 10мина за да биде валиден.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Едитирано од администратор - избришан е постот кој се цитира.

jas kazav.. isto loso e etnickoto i partisko vrabotuvanje ama toa e toa ..pusta Makedonija ... dva miliona e ..ima resursi ..ima povolna geografska polozba, gi ima site uslovi narodot da ima dobar zivot ama ne ja biva i ne ja biva:toe:

Член од
20 септември 2008
Мислења
76
Поени од реакции
18
А ВО ЗАВОД ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
И ТАМУ ЛИ КЕ БАРАТЕ 25%
ОД НЕВРАБОТЕНИТЕ ДА БИДАТ АЛБАНЦИ?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Добро бе, малку ви се темите за меѓуетничка омраза, кај што сто пати сте си кажале колку се мразите, па мора и тука?
Или па тема за референдумот немате? Морате секоја е*ана нова тема да ја упропастувате со илјада оф топици?

Ако не ви е мака пак истото да си го раскажете, повелете. Но нареден пат нема да ве бришам, туку ќе ве испобанирам сите. Да бевте 5 годишни деца кои не знаат да читаат ајде де, ама вака? Секој ден по сто пати сте опоменати и пак истото. Дури и цела тема имате за оф топици и навреди и пак истото. Немогучи сте.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
По знаење???
По образование???
По памет???

ПО ШТО???

Во ред ли е Македонец да има 65 поени на приемен,
а Албанец да има 38

АМА ИМА ПРЕДНОСТ ПРЕД МАКЕДОНЕЦОТ, ЗАТОА ШТО Е АЉБАНЕЦ?!?!?!?!?

Албанци во администрација?!?!?!

Пола од нив се како да се одмрзнале од ледено доба, компјутерот ко теле го гледаат!
Oј ти љепотиц. Аљбанец ти модерира подфорумот за информатика.
Друг факт. Компјутер гледаат ко теле, тие што не имаат да си го купат. Такви има пун курац. Албанци, македонци, бугари, срби какви сакаш. Гледам во Источна Македонија едни хакеришта што да ти зборам. Цел Прилеп игра Lineage II. И ништо повеќе од тоа. :)

Трет факт. Џандарите што ги фатија пред недела дена, што биле и претходно осудени за криминал, а работеле како џандари, да те прашам каква националност беа? Така да...само албанците се тие кои што немаат кадар? :)
Си се фатил ко слеп за стап. Еве фати се за мојов, и објасни ми. Таков кадар ли имаат македонците, кога криминалци запослуваат во полиција? Со свој камен по глава а? Боли? Епа боли.

Проблемот е во тоа што во Македонија едвај има 10% Албанци што би ги исполниле критериумите да работат на Административни работни места,а владата веќе има примено 18%.Разликата на квалитетен кадар од Албанска националност веќе е во ЕУ и работи за повеќе од 1000 евра плата.Овде ни преостануваат само некадарните кој мора да ги вработат со с-рамковниот договор.:toe:
А македонскиот кадар кај е? Сакаш да кажеш дека администрацијата е квалитетен македонски кадар? Ти...кој што секој втор пост пљукаш дека администрацијата била (и фактички е) политички метод на добивње на партиски војничиња и нивно вработување. Извини дружевме, учевме од најдобрите. Од "вас".
50 гласа, едно вработување.

Од кога пак високото образование е критериум за вработување бе,одсекогаш тоа била партијската “книжица“.:toe:
Ете ти, се побиваш сам себе со претходниот пост.

Еве ви, пред да продолжите, прочитајте малку и за македонската кадарна администрација.

Кривична за прилепски судија

Флуоресцентните елеци не се задолжителни за возачите

За една грешка, сите без цела плата

Можам примери еден тон да редам. Смешно би изгледало, и датабазата на форумов би рикнала до еден тера податоци (кажи волку а? Информатички термини, јебеш ми матер :))

Факт. Администрацијата е дувло на партиски војничиња. Македонски и албански партиски војничиња. Така да кога пљукате по едните, пљукајте по другите. Тогаш ќе бидете искрени и транспарентни. Во спротивно, ги мразите албанците, и во нив барате кривец во малцинството дека мнозинството не е способно да води држава.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Kavrkl Ima potpisan dokument? Ima.
Obvrzuvacki e? Da.
ne tupi za dokumenti, имапше потпишан и дека скенербег е дивоградба па го дигнавте...двојни аршини на пазар немој тука

не се бунат против законите туку против зубастиот на телма што не знаеше името да си го каже

за последните 20 точно, за пред тоа можеби неспособно но барем образовано некорумпирано и дисциплинирано за тита и партије...

ја што викам

Играњето футбал без малцинство е лошо..ке почне да плаче кај судијата. Дури и Грците го укапираа ова па бутнаа пола егејска Македонија по државни фирми и ги закутеа. Амерканскиот белчо кога апсеше по харлем го плукаа демек не апсел наркодилери туку црнци, па бутнаа црнци во полиција и да видиш како е помирен цела америка наспроти една франција.

НО бутањето на неписмени кадри поготово зошто со пази КВОТА МОРАЛО е контрапродуктивно, во војска пушка им даваат на луге што не знаат да избројат колку метци во рамка имаат.....АБЕ ЕЈ ТИ...да не збориме каков државен СОВЕТСКИ апарат се створи..мутираше..ке не изеде:oeoeoe:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Јас мислам дека никој нема да се буни доколку има квалитетен албански кадар и биде вработен, ама срамно е да се огласуваат „националистички конкурси“, ова верувам само кај нас го има, ако се побунат сега македонските конкуренти би можеле да ја тужат државата за кршење основни човечки права.
Нека има 25%, па и 30% нека се вработат , ама по регуларен пат, а не само за да се исполни бараниот процент.
Ех....почитувано владо, достигнавте толку добар рејтинг и доверба од граѓаните и сега пак за банални грешки, мачкање очи , лажни ветувања го губите.
Навистина жално, иронично и непотребно.Срамно и непожелно за Македонија.

Инаку Принц, тоа што си го напишал за една , две или три генерации, не ти е на место батка, нека чекаат тие две три генерации дома па третата нека се вработи, а не обратно, простите и необразовани ќе работата за да се испраксаат оти се албанска националност, а оние од македонска пак,кои имаат повеќе квалитети ќе трпат гладни од солидарност и желба за соживот.
Глупости !

Kajgana Shop

На врв Bottom