Нови вработувања на Албанци во администрацијата

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Министерството не носи лепче, носат бизнисмените и другите организации.

P

Princ

Гостин
Смирете се ве молам и да ја продолжиме дискусијата која вели - Нови вработувања на Албанци во администрацијата.
Има многу за дискутирање во овој правец.
За она другото може посебна тема да отворите.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Tоа што го потпишавме ќе го сркаме јбг кога не притискаа од еу, тие самите не си ја гледаат сопствената куќа колку што запнале по нашава:toe:

Можам да замилсам ут од ут примиле во администрација, кај и да е чистачи ќе бидат за тоа ги бива:pos2:

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Те лажат тебе комунистите дете
Ако Егејците се Македонци, зошто кога дојдоа во Македонија не служеа воен рок, како нашите татковци кои служеа две години воен рок, а за тие две години, додека нашите татковци служеа воен рок, Егејците кои што не служеа воен рок (сите), за тие две години ги фатија подобрите работни места и кога нашите татковци дојдоа од војска им станаа робови и амали, ако мислиш дека ова не е точно (ако случајно си Егеец), прашај некој од посторите Егејци дали служеле воен рок.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
I TOA JAKI KADRI .GO PRASUVAAT EDEN VALJDA SIN NA NEKIJ TERORIST STO JA CISTESE MAKEDONIJA STO IMA ZAVRSENO SKOLO ,ON ODGOVARA GRADEZNO PA KAKO STO KE RABOTIS VO ADMINISTRACIJA ON ODGOVARA PAAAAA NE ZNAM VO GRADEZNO VO BETON DAVAT SAMO 7000 ILJADI PLATA A TUKA POISE
E MORE GRUJO A PD VEMERO DPMNE GI GLEDAM SEKOJ DEN SO METLA ULICI METAT .ZA OVA LI SE BORESE BRAT LJUBE,ZA OVA LI GO PLUKATE LJUPCO SRAMOTA

UBAVO VIKASE LJUPCO DA STAVIME ZID PA KOLKU SME TOLKU SME AMA BAREM MAKEDONCI KE BEVME ,A NE SEGA ZA OVIE KE DVOIME PLATA A NASITE BRANITELI KE SE MOLAT ZA GRAM DOSTOINSTVO I TOA OD NAS MAKEDONCITE NASI BRANITELI BEZ LEP A JA OD MOI PRIMANJA KE DVOJAM VO BUDZET ZA STO ZA TERORISTITE ,I KE ME TERA NEKOJ DA ZIVEAM SO NIV SO SILA PA KE RECE NEKOJ DA NE SE DELI MAKEDONIJA ?A ZASTO ?PA POARNO VO POLA MAKEDONIJA GAZDA OTKOLKU VO "CELA "{BEZ TETOVO,CAIR I DA NE REDAM SE ZNAE]makedonija rob na teroristiteI TOGAS KE SI IMAME SE NASE I FAKULTET I RABOTNI MESTA I SE A NE VAKA KE PLAKALE STRUJA KE POCITUVALE ZAKONI KAKO NE BE I VIE STO GLASATE 500 ILJADI GLASACI RAZMISLETE STO PRAVITE
Sosema vistina. Teska realnost ama iskreno.

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Смирете се ве молам и да ја продолжиме дискусијата која вели - Нови вработувања на Албанци во администрацијата.
Има многу за дискутирање во овој правец.
За она другото може посебна тема да отворите.
Да да нема потреба од нова тема, не се пали одма.
Он топик: Сметам дека статистички гледано процентуално албанците се послаби кадри него македонците. Земета ја самата бројка која е поголема и веројатноста за некој да излезе поголем кадар од другите.

Ако Егејците се Македонци, зошто кога дојдоа во Македонија не служеа воен рок, како нашите татковци кои служеа две години воен рок, а за тие две години, додека нашите татковци служеа воен рок, Егејците кои што не служеа воен рок (сите), за тие две години ги фатија подобрите работни места и кога нашите татковци дојдоа од војска им станаа робови и амали, ако мислиш дека ова не е точно (ако случајно си Егеец), прашај некој од посторите Егејци дали служеле воен рок.
И татко ми и дедо ми и чичко ми и сите се егејци и сите служеле во војска и те молам доста тресеш зелени ако имаш нешто да кажеш на темата кажи ако не отвори си друга тема. Ти рече и Принц.

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Нека ги вработуваат и Албаците, но нека прават некоја селекција, а не ќе го сретнат на улица ќе го прашаат сакаш да бидиш полицаец или нешто друго и оп бидна административец.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Па ги нема бе толку човече,биди реален ебаго,секој помлад Албанец кој би можел да ги исполни стандардите за квалитетен кадар во Администрацијата,заминува во странство(има повеќе можности одколку Македонците)или работи приватно и не седи во Македонија за 300-400 евра плата.Максимумот за квалитетни Албански кадри изнесува најмногу 10% а не 23-25%.Тоа е реалноста која можеби намерно не ја согледувате.:toe:
Izgleda tebe ne te biva za sogleduvanje na realnosta smrdo, ne se sitkaj pameten. Od kade pa i ovie konstatancii deka 10% albancite gi ispolnuvat nekojsi standardi i kvaliteti za vo administracija.

ps.
sto tolku se kurcate za nekojsi 20% albanci zastapenost vo administracija, pa neli ima potpisano ramkoven dogovor, neli albancite se 27% od celata populacija vo makedonija, neli makedonci ima 80% zastapenost vo administracijata od dosegasnite vrabotuvanja, sto sega placete po forumive.

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Да да нема потреба од нова тема, не се пали одма.
Он топик: Сметам дека статистички гледано процентуално албанците се послаби кадри него македонците. Земета ја самата бројка која е поголема и веројатноста за некој да излезе поголем кадар од другите.

И татко ми и дедо ми и чичко ми и сите се егејци и сите служеле во војска и те молам доста тресеш зелени ако имаш нешто да кажеш на темата кажи ако не отвори си друга тема. Ти рече и Принц.
Да служеле воен рок ама во Грција, а не во Македонија.

Член од
20 септември 2008
Мислења
76
Поени од реакции
18
Не би сакал да ги запалам „националните„ страсти,но потпишавме рамковниот..ДА..23% местата во сите сфери на државната администрација треба да ги пополнат за еден одреден временски рок...ДА...немаат друг избор...или тоа или...заборави ЕУ и НАТО ...и се останато што доаѓа со тоа...е сега какви се зашто се Принц ви даде добро објаснување...Работата никој не ја знае штом излезе од факс или од средно...знае у теоретска линија што како каде...праксата се учи на работното место ....:smir:
абе каква еу каков нато ти како од марс да си паднат
разбираш дека ако не го смениме името и у гз да се ебеме не влагаме
ни во еу ни во нато.
или така ти го испраа мозокот за да си го извадат они
гзот дека не се криви така им е кажано да праат?:drk:

ми го спомнуваш рамковен дека сме го потпишале па и грците потпишаа
дека нема да те блокираат за еу и нато па те блокираа:baeh:

ТРЕБА НЕКОЈ СО МУДА
ДА ИМ КАЖЕ НЕМА ВРАБОТУВАЊА СЕ ДОДЕКА ПРОДАВАТЕ ЦИГАРИ ШВЕРЦАНИ НА БИТ ПАЗАР И НЕ ПЛАЌАТЕ ДАНОК НА ДРЖАВАТА.
НЕМА ВРАБОТУВАЊЕ ДОДЕКА ВОЗИТЕ КРАДЕНИ КОЛИ ОД КОСОВО.
НЕМА ВРАБОТУВАЊА ДОДЕКА ПУКАТЕ НА ОВАА ПОЛИЦИЈА И ВОЈСКА.
НЕМА ВРАБОТУВАЊА ДОДЕКА КРАДЕТЕ СТРУЈА.
НЕМА ВРАБОТУВАЊА ДОДЕКА НЕЛЕГАЛНО СЕЧЕТЕ ДРВА ПО ШУМИ.
ТИ ТРЕБААТ УШТЕ ИЗГОВОРИ ЗОШТО НЕ ТРЕБА ДА ИМА ВРАБОТУВАЊА НА Албанците ВО ЈАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА?????

А ГРУЈО ИМА 61 ПРАТЕНИК(мнозинство) АМА НЕМА МУДАААААААААА
КАКО ШТО ИМАА ВОЈВОДАТА И БРАТОТ.

P

Princ

Гостин
Princ рече а Princ ќе почне и да дејствува.
После овој пост, за секој нареден во кој ќе се надмудрувате за проблематика која не е тесно сврзана со темава, која ќе повторам дека е НОВИ ВРАБОТУВАЊА НА АЛБАНЦИ ВО АДМИНИСТРАЦИЈАТА, ќе ви давам по еден црвен картон на секое мислење. Четвртиот ви носи загарантирана добивка од бан 7 дена. Или ќе повикам администратор да ми ги скрати маките.

Kloshar

Kloshar
Член од
23 јануари 2009
Мислења
115
Поени од реакции
8
Нека ги вработуваат и Албаците, но нека прават некоја селекција, а не ќе го сретнат на улица ќе го прашаат сакаш да бидиш полицаец или нешто друго и оп бидна административец.
Зошто за другите функционира поинаку мислиш? :baeh:

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Зошто за другите функционира поинаку мислиш? :baeh:
Па да мислам, за Македонците не е така, кај нас конкуренцијата е поголема, затоа што сме побројни

Член од
20 септември 2008
Мислења
76
Поени од реакции
18
Princ рече а Princ ќе почне и да дејствува.
После овој пост, за секој нареден во кој ќе се надмудрувате за проблематика која не е тесно сврзана со темава, која ќе повторам дека е НОВИ ВРАБОТУВАЊА НА АЛБАНЦИ ВО АДМИНИСТРАЦИЈАТА, ќе ви давам по еден црвен картон на секое мислење. Четвртиот ви носи загарантирана добивка од бан 7 дена. Или ќе повикам администратор да ми ги скрати маките.
МИСЛЕШЕ НА МОЈОТ ПОСТ?
И
АКО МИСЛЕШЕ НА МОЈОТ ОБЈАСНИ МИ
СО КОЈ ЗБОР БЕВ НАДВОР ОД ТЕМАТА?

P

Princ

Гостин
Не мислев на твојот пост, види дека во иста минута се објавени 5 поста. Коинциденција, си се наместил пред мене :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom