Ако Егејците се Македонци, зошто кога дојдоа во Македонија не служеа воен рок, како нашите татковци кои служеа две години воен рок, а за тие две години, додека нашите татковци служеа воен рок, Егејците кои што не служеа воен рок (сите), за тие две години ги фатија подобрите работни места и кога нашите татковци дојдоа од војска им станаа робови и амали, ако мислиш дека ова не е точно (ако случајно си Егеец), прашај некој од посторите Егејци дали служеле воен рок.Те лажат тебе комунистите дете
Sosema vistina. Teska realnost ama iskreno.I TOA JAKI KADRI .GO PRASUVAAT EDEN VALJDA SIN NA NEKIJ TERORIST STO JA CISTESE MAKEDONIJA STO IMA ZAVRSENO SKOLO ,ON ODGOVARA GRADEZNO PA KAKO STO KE RABOTIS VO ADMINISTRACIJA ON ODGOVARA PAAAAA NE ZNAM VO GRADEZNO VO BETON DAVAT SAMO 7000 ILJADI PLATA A TUKA POISE
E MORE GRUJO A PD VEMERO DPMNE GI GLEDAM SEKOJ DEN SO METLA ULICI METAT .ZA OVA LI SE BORESE BRAT LJUBE,ZA OVA LI GO PLUKATE LJUPCO SRAMOTA
UBAVO VIKASE LJUPCO DA STAVIME ZID PA KOLKU SME TOLKU SME AMA BAREM MAKEDONCI KE BEVME ,A NE SEGA ZA OVIE KE DVOIME PLATA A NASITE BRANITELI KE SE MOLAT ZA GRAM DOSTOINSTVO I TOA OD NAS MAKEDONCITE NASI BRANITELI BEZ LEP A JA OD MOI PRIMANJA KE DVOJAM VO BUDZET ZA STO ZA TERORISTITE ,I KE ME TERA NEKOJ DA ZIVEAM SO NIV SO SILA PA KE RECE NEKOJ DA NE SE DELI MAKEDONIJA ?A ZASTO ?PA POARNO VO POLA MAKEDONIJA GAZDA OTKOLKU VO "CELA "{BEZ TETOVO,CAIR I DA NE REDAM SE ZNAE]makedonija rob na teroristiteI TOGAS KE SI IMAME SE NASE I FAKULTET I RABOTNI MESTA I SE A NE VAKA KE PLAKALE STRUJA KE POCITUVALE ZAKONI KAKO NE BE I VIE STO GLASATE 500 ILJADI GLASACI RAZMISLETE STO PRAVITE
Да да нема потреба од нова тема, не се пали одма.Смирете се ве молам и да ја продолжиме дискусијата која вели - Нови вработувања на Албанци во администрацијата.
Има многу за дискутирање во овој правец.
За она другото може посебна тема да отворите.
И татко ми и дедо ми и чичко ми и сите се егејци и сите служеле во војска и те молам доста тресеш зелени ако имаш нешто да кажеш на темата кажи ако не отвори си друга тема. Ти рече и Принц.Ако Егејците се Македонци, зошто кога дојдоа во Македонија не служеа воен рок, како нашите татковци кои служеа две години воен рок, а за тие две години, додека нашите татковци служеа воен рок, Егејците кои што не служеа воен рок (сите), за тие две години ги фатија подобрите работни места и кога нашите татковци дојдоа од војска им станаа робови и амали, ако мислиш дека ова не е точно (ако случајно си Егеец), прашај некој од посторите Егејци дали служеле воен рок.
Izgleda tebe ne te biva za sogleduvanje na realnosta smrdo, ne se sitkaj pameten. Od kade pa i ovie konstatancii deka 10% albancite gi ispolnuvat nekojsi standardi i kvaliteti za vo administracija.Па ги нема бе толку човече,биди реален ебаго,секој помлад Албанец кој би можел да ги исполни стандардите за квалитетен кадар во Администрацијата,заминува во странство(има повеќе можности одколку Македонците)или работи приватно и не седи во Македонија за 300-400 евра плата.Максимумот за квалитетни Албански кадри изнесува најмногу 10% а не 23-25%.Тоа е реалноста која можеби намерно не ја согледувате.
Да служеле воен рок ама во Грција, а не во Македонија.Да да нема потреба од нова тема, не се пали одма.
Он топик: Сметам дека статистички гледано процентуално албанците се послаби кадри него македонците. Земета ја самата бројка која е поголема и веројатноста за некој да излезе поголем кадар од другите.
И татко ми и дедо ми и чичко ми и сите се егејци и сите служеле во војска и те молам доста тресеш зелени ако имаш нешто да кажеш на темата кажи ако не отвори си друга тема. Ти рече и Принц.
абе каква еу каков нато ти како од марс да си паднатНе би сакал да ги запалам „националните„ страсти,но потпишавме рамковниот..ДА..23% местата во сите сфери на државната администрација треба да ги пополнат за еден одреден временски рок...ДА...немаат друг избор...или тоа или...заборави ЕУ и НАТО ...и се останато што доаѓа со тоа...е сега какви се зашто се Принц ви даде добро објаснување...Работата никој не ја знае штом излезе од факс или од средно...знае у теоретска линија што како каде...праксата се учи на работното место ....:smir:
Зошто за другите функционира поинаку мислиш? :baeh:Нека ги вработуваат и Албаците, но нека прават некоја селекција, а не ќе го сретнат на улица ќе го прашаат сакаш да бидиш полицаец или нешто друго и оп бидна административец.
Па да мислам, за Македонците не е така, кај нас конкуренцијата е поголема, затоа што сме побројниЗошто за другите функционира поинаку мислиш? :baeh:
МИСЛЕШЕ НА МОЈОТ ПОСТ?Princ рече а Princ ќе почне и да дејствува.
После овој пост, за секој нареден во кој ќе се надмудрувате за проблематика која не е тесно сврзана со темава, која ќе повторам дека е НОВИ ВРАБОТУВАЊА НА АЛБАНЦИ ВО АДМИНИСТРАЦИЈАТА, ќе ви давам по еден црвен картон на секое мислење. Четвртиот ви носи загарантирана добивка од бан 7 дена. Или ќе повикам администратор да ми ги скрати маките.