Нови вработувања на Албанци во администрацијата

Kloshar

Kloshar
Член од
23 јануари 2009
Мислења
115
Поени од реакции
8
Не би сакал да ги запалам „националните„ страсти,но потпишавме рамковниот..ДА..23% местата во сите сфери на државната администрација треба да ги пополнат за еден одреден временски рок...ДА...немаат друг избор...или тоа или...заборави ЕУ и НАТО ...и се останато што доаѓа со тоа...е сега какви се зашто се Принц ви даде добро објаснување...Работата никој не ја знае штом излезе од факс или од средно...знае у теоретска линија што како каде...праксата се учи на работното место ....:smir:

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Само за утепување се некои личности во државава. Од такви лудаци патиме сите! Прво предавниците, па после сите останати што се само паразити и ништо повеќе, повторувам паразити и ништо повеќе!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Паметно. Правата и обврските се 2 неделливи работи.

Јас на друго место го гледам проблемот. Според мене, проблемот е во тоа што доколку чекавме природно развивање на настаните и случувањата, албанци и ден денес немаше да има вработено во јавната администрација. Почеток и тешко е, се согласувам, ама квалитетот доаѓа со искуството. Може една генерација ќе испаднат зелени, ма и 2 нека бидат... ама ќе научат. Мораат. Нема друга опција.
Па ги нема бе толку човече,биди реален ебаго,секој помлад Албанец кој би можел да ги исполни стандардите за квалитетен кадар во Администрацијата,заминува во странство(има повеќе можности одколку Македонците)или работи приватно и не седи во Македонија за 300-400 евра плата.Максимумот за квалитетни Албански кадри изнесува најмногу 10% а не 23-25%.Тоа е реалноста која можеби намерно не ја согледувате.:toe:

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Сите најубави работни места во Македонија ги држат Срби, Власи, Албанци, Егејци.
Македонецот го нема никаде, само за амалската работа, џабе скокаме и се удираме во гради по форумов, размислете и ќе видите дека е така, Македонецот го нема никаде на главните позиции. Ако сакаме нешто да се смени треба да се докажеме на дело, а не да скокаме и да пцуеме и да се мразиме по форумов.

Kloshar

Kloshar
Член од
23 јануари 2009
Мислења
115
Поени од реакции
8
Да во АРМ и полицијата треба...
И ако се секаваш пред околу година дена имаше конкурс за во АРМ и немаше доволно пријавени, па така сите што беа пријавени ги земаа без никаков критериум да исполнат...
За ова можам да ти кажам само едно..не треси глупости :pos2:..ако било беше на првите 2 конкурси во 2002 и 2003 год кога никој нејќеше или не знаеше воопшто како што е тоа професионален војник ...кога беше 70/30 редовна/професионалци...и 95% од кандидатите беа ЕТНИЧКИ МАКЕДОНЦИ за чудо...а само заради тоа што Албанците не беа информирани за како функционираат селективни итн итн....и беа примени...сакаш друг пример...последиот курс за подофицери на АРМ од пред само 4 месеци...од 70 места предвидени беа 25 за етничките заедници...а беа примени само 7(не дека немаше пријавени не дека немаше кандидати,90% беа луѓе што работат во АРМ повеќе од 2год како по закон немаше искључоци)само што за чудо останатите 67 беа замисли ЕТНИЧКИ МАКЕДОНЦИ(толку многу ги имаа со врски и со мито што мораа да избацат луѓе што оваа год ке останат без работа бидејќи се со над 32 год живот и 6 год во АРМ)овие работи не ги кажуваме така ? или како одговара за еден пост па да истресам глупости ...овие работи ги знам многу многу добро и нејќам да слушам било што друго на овоков начин...:nenene:

P

Princ

Гостин
Максимумот за квалитетни Албански кадри изнесува најмногу 10% а не 23-25%.
Што зборуваш бе и кој стап си дозволуваш да оцениш една цела нација колку квалитетни кадри има во проценти? Шупелка ниедна.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Сите најубави работни места во Македонија ги држат Срби, Власи, Албанци, Егејци.
Дајте преиспитајте се пред да напишете нешто. Егејците ама се наведени како посебна националност да се. Ете што ти прави комунистичко 50 години. ЦЦЦ

Kloshar

Kloshar
Член од
23 јануари 2009
Мислења
115
Поени од реакции
8
Македонецот го нема никаде, само за амалската работа, џабе скокаме и се удираме во гради по форумов, размислете и ќе видите дека е така, Македонецот го нема никаде на главните позиции. Ако сакаме нешто да се смени треба да се докажеме на дело, а не да скокаме и да пцуеме и да се мразиме по форумов.
Молам ?
Од кога е тоа така?
Ајде кажи ми ги министерствата кај што имаат бар Министер...важно министерство...само тоа кажи ми го или нема:smir:

M

marsovka

Гостин
Vidi mene не ме интересира дали се они македонци,албанци,роми,турци итн
Мене ме интересира дали се способни ,да ја завршат работата како што треба,а ако имало потреба ос албанци поради јазични бариери тоа е само изговор ќе пишеш ни требаат со положен испит како и да е и да познаваат албански итн

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Молам ?
Од кога е тоа така?
Ајде кажи ми ги министерствата кај што имаат бар Министер...важно министерство...само тоа кажи ми го или нема:smir:
Еве, ти кажи ми на кои главни позиции е Македонец?
Пошто ти сам се понуди дека знаеш, па сподели го тоа со нас.

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Ај прво ти кажи ми каде има егејци на главни позиции и после кажи ми од која држава се егејците. Што всушност се тие во твојот мал свет?

Kloshar

Kloshar
Член од
23 јануари 2009
Мислења
115
Поени од реакции
8
Премиерот и Претседателот што се...министерство одбрана внатрешни...4 кључни позиции во било кое општество...ти си на ред...:wink:

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Ај прво ти кажи ми каде има егејци на главни позиции и после кажи ми од која држава се егејците. Што всушност се тие во твојот мал свет?
Зошто ги нарекле Егејци и зошто кажуваат дека Егејците биле нај скржавиот народ после Евреите, тоа останало од нашите баби и дедовци, кажи ми зошто тоа останало? а зошто нашите баби не викаат дека Македонците се скржави, туку викаат за Егејците.
А никој не спомена дека и тие не се Македонци. Тие се Македонци меѓутоа се разликуваат многу многу многу по карактерот од Македонскиот народ кој што живее моментално н аовие простори.

Премиерот и Претседателот што се...министерство одбрана внатрешни...4 кључни позиции во било кое општество...ти си на ред...:wink:
Нели Груевски имал Егејско потекло?
Министерот за правда исто со Егејско потекло
Уште колку останаа од Министерството, уште двајца? Во 20 министри тоа е 10%

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Зошто ги нарекле Егејци и зошто кажуваат дека Егејците биле нај скржавиот народ после Евреите, тоа останало од нашите баби и дедовци, кажи ми зошто тоа останало? а зошто нашите баби не викаат дека Македонците се скржави, туку викаат за Егејците.
А никој не спомена дека и тие не се Македонци. Тие се Македонци меѓутоа се разликуваат многу многу многу по карактерот од Македонскиот народ кој што живее моментално н аовие простори.

Нели Груевски имал Егејско потекло?
Министерот за правда исто со Егејско потекло
Уште колку останаа од Министерството, уште двајца? Во 20 министри тоа е 10%
Од кога скржавоста ги прави луѓето да се друга националност?
И патем ме навредуваш со тоа што тврдиш дека егејците не се македонци и се скржави.

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Не се посебна нација, туку се луѓе со посебен каракактер, различен од типичниот Македонец.

Kajgana Shop

На врв Bottom