Тепачка меѓу „Комитите“ и „Чкембарите“ во Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување
Навивачите беа и сеуште се чиста петка. Секоја чест за нив.
Ако нема тепачка нема да знаат дека им дошле нагости Македонци.

П.С: Јас сум за Чкембарите.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=103527

Добропознатиот МАКЕДОНСКИ СИНДРОМ
Сакам да направам паралела помеѓу Македонците денес и пред 2000 години.

"Клетвата" на Александар уште не следи.

Пред 2000 години Македонците ке си ги изваделе очите која династија да биде на тронот.

Ја поделиле империјата на 4 дела, па малку им биле борбите со Илирите, Грците, Персијците, па уште и меѓу себе се бореле.

Селевкиди, Антигониди, Птоломеи,

Комити , Чкембари...

Што треба да ни се случи за да се обединиме еднаш засекогаш, и да се ослободиме од таа клетва што не следи 2000 години... ?
Што е тоа што не тера да се самоуништуваме?

Абе какво самоуништување какви синдроми.Добро напишал Марски се работи за пијани хукигани кои имаат нерасчистени сметки од нашите првенства.Па незнам империи клетви......Него да те прашам јас тебе .Дали си бил во Белград на утакмица меѓу Партизан и Звезда.Ако не си бил тогаш колку да знаеш закажаните тепачки почнуваат пред натпревар после натпревар и продолжуваат до полноќ ако не и до утринските часови.Се тепа се живо и низ цел град.Мавање до посер што би се рекло.И тие изгледа се проколнат народ.

Срам да им е !
Срамота е да се декларираат како македонски навивачи !
мрш во селата невоспитани едни сељаци !!

Срам да им е !
Срамота е да се декларираат како македонски навивачи !
мрш во селата невоспитани едни сељаци !!
A ве и за во селата не се, ќе останеме без добиток:pos2:

Направиле срање што направиле, ама пак од пред компјутер да сереме и тоа не оди...

Од мене честитки до момците, МАКЕДОНИЈА има најдобра публика на оваа првенство и тоа цел свет го гледа , а веројатно и ќе бидат изберени како најдобра гостинска публика...

Абе каква клетва, какви црни камења бе...

Абе сељаци бе... Не се пушта таква стока да се меша со Германци, Французи, Данци итн...
Не срамат... Види им ги фаците само... За нив црен печат во пасош и никаде надвор од оваа држава.

Samo toa ne vadi: CRNI MUROI u pasos ...:)
Inaku jas postojano se prasuvam od kade samo se ispilija takvite...pola drzava dzabolebari ..koi navivaci, koi obezbeduvaci , koi partiski ovci...
Pogledaj fotografii na takvi mladi luge pred -20-30 godini, pogledaj tie nadueni, zdebeleni prasinja sega...:) so zamasteni mozoci....:)

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=103527

Добропознатиот МАКЕДОНСКИ СИНДРОМ
Сакам да направам паралела помеѓу Македонците денес и пред 2000 години.

"Клетвата" на Александар уште не следи.

Пред 2000 години Македонците ке си ги изваделе очите која династија да биде на тронот.

Ја поделиле империјата на 4 дела, па малку им биле борбите со Илирите, Грците, Персијците, па уште и меѓу себе се бореле.

Селевкиди, Антигониди, Птоломеи,

Комити , Чкембари...

Што треба да ни се случи за да се обединиме еднаш засекогаш, и да се ослободиме од таа клетва што не следи 2000 години... ?
Што е тоа што не тера да се самоуништуваме?

Stvarno ova za kletvata na (ne e na aleksandar tuku posle atentatot na filip pred da umre ne prokolnal) me pogodi maksimalno(tatko mi e istoricar i on bi se soglasil so tebe)
ako NEKOJ MISLI deka KE DOBIE nesto so tepanje-VO TESKA ZABLUDA E

i nema tuka smiruvanje na navivacki grupi TUKU OBEDINUVANJE koga igra nasa REPREZENTACIJA...a posle na lokalno nivo sekoj za svojot tim

SE REZILIME SAMO TUUU........:toe: se nerviram:vozbud::vozbud::helou:

Абре Македонче ако не се за‘&е самото себе нема да е Македонче :toe:
абе до кога бре вакви работи бе ало?!?
е ради вакви ни пати целата нација:toe:

Samo toa ne vadi: CRNI MUROI u pasos ...:)
Inaku jas postojano se prasuvam od kade samo se ispilija takvite...pola drzava dzabolebari ..koi navivaci, koi obezbeduvaci , koi partiski ovci...
Pogledaj fotografii na takvi mladi luge pred -20-30 godini, pogledaj tie nadueni, zdebeleni prasinja sega...:) so zamasteni mozoci....:)

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:bravo :smir:

Срамотааааа...

Од секогаш ме нервирале чкембарите...многу фалбаџии се и провокатори
Браво и за Комитиве:uvo:

Секогаш Македонците знаат да упропастат
Веќе не сме најдобри навивачи на светсково
:tapp:

Абе каква клетва, какви црни камења бе...

Абе сељаци бе... Не се пушта таква стока да се меша со Германци, Французи, Данци итн...
Не срамат... Види им ги фаците само... За нив црен печат во пасош и никаде надвор од оваа држава.

Еве еден од вашите "градски" фаци,права иљирско-градска фаца

Никој од тука незнај што е ривалство.П.С на војводи автобусот чкембари како одмазда му го направија кабриолет па на помош ги викале комити од скопје(централта) на граница да ги чекаат ама ништо не бидна .

Поз ривалството над се.А ти пикасо не јади многу пошто знајме дека си желен само за вниамние

Sum bil na dosta natprevari, sum videl kako se naviva za svojata zemja , golem vpecatok mi ostavija skotlangjanite i tartan army.Ednostavno nie uste sme vo peleni, i navivanjeto na nacionalniot tim ili klub go razbirame kako huliganstvo.Tuka moze da pomogne samo drzavata.Iskreno jas nesum videl ckembari da dojdat vo skopje da navivaat za makedonskata reprezentacija zosto? I dali makedonskata reprezentacija treba svojte nastapi da gi igra samo vo skopje? Ova e mnogu diskutabilno i otvoreno prasanje.Dali na stadion vo renoviranje treba da se igra i pokraj toa sto ima drugi stadioni pr. prilep bitola tetovo i sl.dokolku ima megjunarodna dozvola.i zosto posle 20 god nezavisnost makedonija, osven skopje nema investirano vo sportski objekti .Gledame sega kako hrvatska izgradi preubavi sportski sali .Zosto makedonskite oligarski ne investiraa vo sportski objekti? mene licno mi se postavuvaa iljadnici prasanja.Ili : gradot e nem na moite prasanja.:toe:

Tешка глупост. Наместо да бидеме сите едно,да дадеме што подобро и поголема поддршка они ке се тепат,со што нарушуваат и мир во репрезентација. Ама мора да се покаже менталитетот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom