Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Ова само потврда (визуелна), па сега “математичарите“ кои мн. беа сигурни во доделувањето на гласовите од Љубе за Фрчко нека си пресметаат пак :))

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Многу земји немаат цензус.Во нордиските земји се бира премиер со 30-40 % излезеност.Америка избра претседател со мислам излезност помала од 40 %.Во Греција е задолжително излегување на гласање.:toe:
Македонија не е единствена но не е практика да се избрира со толку мал број. Речиси секаде е поголем.
Во Америка нема цензус но никогаш не била излезеноста помала од 50% (и покрај тоа што е многу развиена земја и луѓето и не се грижат кој е на власт). Барек Обама победи со 61.нешто излезеност.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Ајде честито нека ни е победата.:smir:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас сум најсреќна што победи Иванов. Победи вистинскиот човек! Само толку ќе кажам, пресреќна сум!

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Јас се надевам за подобро утре со БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ...
оф леле тешко на вас што мислите така
ироничната изрека на Фрчко " Господ нека ви е на помош", во превод значеше -Господ да ви е на помош од тоа што Бане го спрема за вас кога ќе го преземе кормилото на Сдс (дестабилизација, инциденти, штрајкови...)

ама народот на овие избори покажа дека e паметен и дека може да расудува со своја глава и да рече НЕ на она што не чини, и нема да го дозволи тоа.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
оф леле тешко на вас што мислите така
ироничната изрека на Фрчко " Господ нека ви е на помош", во превод значеше -Господ да ви е на помош од тоа што Бане го спрема за вас кога ќе го преземе кормилото на Сдс (дестабилизација, инциденти, штрајкови...)

ама народот на овие избори покажа дека e паметен и дека може да расудува со своја глава и да рече НЕ на она што не чини, и нема да го дозволи тоа.

ако нека продолжат сдс по трендов по кој што тргнале и на наредни избори ќе слушнете дека во минус влегле :pos2:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ај ве молам инфо кој победи Охрид?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Сега кажаа дека Иванов освоил околу 480 000 гласа.Бројка што е скоро иста со онаа што ВМРО ја освои на последните парламентарни избори.ДУИ многу малку придонесе во оваа бројка пошто Албанците многу малку гласаа за Претседател.:toe:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Честитки за новиот ни Претседател , честитки и до сите граѓани на Р. Македонија. Да се надеваме за еден добар и напреден период за нашата држава и дека Г-динот Иванов ќе ни ја претставува државата во право светло и ќе придонесе за нејзино напредување и дека ќе го зачува името и достоинството на нашиот Македонски народ и земја.
Честитки и до сите новоизбрани градоначалници, среќа и успех во остварување на нивните програми , и напреднување на животот на граѓаните во местата за кои тие ќе бидат одговорни во иднина.

Македонија на Македонците! :oeoeoe:

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Честита победа на Иванов, победи вистинскиот претседател покрај многу предавници кои беа номинирани.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ви благодарам политичарки:)Вие кога ќе се кандидирате јас ќе ве гласам:vozbud:
Од тој Петрески нема човек што полошо и попросто се изразува,нека ми простат засегнатите.Честитки до него и до новиот кукла претседник Ѓорѓе кој имаше страхотен против кандидат Фрче :pos2:
Фала богу завршија циркузите,ајде враќање во реалноста од утре.Сите што пуштија барем една солза на избориве или искинаа еден нерв,премиеров ќе им даде 1кг шеќер утре:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom