Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ovie izbori sigurno ke ima incidenti 100% sum siguren bidejki i albanskite partii(znaat deka ne mozat da pobedat)no da si gi odmerat silite(imer selmani e druga prica-ne odi na nacionalna osnova) a vidovme prethodnite izbori kako si gi odmerija silite pa posle "pomiluvanja"od el prezidente....pa ke ima nekoj cedar-stetnik ama aj nalet neka se:smir:

Ќе ги кинете ливчињата/поништувате и сл...И што од тоа?
Озбилно, кои се реално можностите за промена кои ги нуди таквата опција?

Разбирам, чин на личен револт и сл...Али ефикасноста на истиот не ја гледам.

Па зошто да гласаме ако нема солидни кандидати според нашите критериуми?

Тие ќе земаат плата од нашиот џеб (т.е. данок) ...така да ако јас ги плаќам -треба да се по мој кеиф !
Е сеа ако немат по мој кејф , како основен чин на револт на ваквиот (реално никаков) избор и уште повеќе - ваквото уредување нема да ги удостоиме со нашиот глас, со нашата подршка!!

Ако овај чин се здобие со масовност ,тогаш можеби ке добие на публицитет и што е најважно на поголемо “внимание“ од народните маси - на кои се надевам за брзо ке им ск*рчи од ваквата поставеност на работите , од ваквото државно уредување , од протекторатот на својата земја.....па во догледна иднина се организира масовен собир со цел револуција против нашите политичари !!

Па додека се создадат услови за егзистирање и развој на нов политички субјект кој ќе ја има подршката од работниците , нема што тука да гласаме марионети и тепачи !

Hooligan и да не гласаме ако нема доволно излезност, ќе се организираат уште едни па ако треба и уште едни како во србија се дур не се избере татко на нацијата

затоа најарно ти и јас да излеземе и да напишеме на ливчето неќеме вакви татковци, сакаме да бидеме сирачиња или копилиња (бирај од двеве последни што повеќе ти одговара)

Hooligan и да не гласаме ако нема доволно излезност, ќе се организираат уште едни па ако треба и уште едни како во србија се дур не се избере татко на нацијата

затоа најарно ти и јас да излеземе и да напишеме на ливчето неќеме вакви татковци, сакаме да бидеме сирачиња или копилиња (бирај од двеве последни што повеќе ти одговара)

Јок не се декларирам како таков! :):)

Ке напишам “вие сте копиљина и не гласам за вас “ !!

Или пак...како по обичај....Manchester United !!! :)

Да тоа си во право, но еднаш и на некој начин мораме да ставиме крај на оваа политичка гарнитура ,која како што гледаш (а верувам и знаеш) си е меѓусебно исповрзана , пред граѓаните се претставуваат како различни политички партии , а интерно се разликуваат само по различните лоби групи!

ЈАС КАКО ПОЕДИНЕЦ НЕМА НИШТО ДА ПОСТИГНАМ СО ТОА ШТО НЕМА ДА ГЛАСАМ !
Но ако бројот како мене биде масовен...тоа ќе значи чекор напред кон идејата за протерување на овие накази ,
Бидејки многу ни е јасно дека како обични граѓани без да се вклучуваме во постојаните политички партии ( и тоа мораме да бираме меѓу две) ништо неможиме да направиме , единствено ни останува граѓанската непослушност !
Сепак ние обичните граѓани сме повеќе од таа група која ја контролира Македонија !
А за да ги “скиниме“ ни треба масовност, подигнување на свеста низ разни пропагандни медиуми и сл.

Па зошто да гласаме ако нема солидни кандидати според нашите критериуми?

Тие ќе земаат плата од нашиот џеб (т.е. данок) ...така да ако јас ги плаќам -треба да се по мој кеиф !
Е сеа ако немат по мој кејф , како основен чин на револт на ваквиот (реално никаков) избор и уште повеќе - ваквото уредување нема да ги удостоиме со нашиот глас, со нашата подршка!!

Ако овај чин се здобие со масовност ,тогаш можеби ке добие на публицитет и што е најважно на поголемо “внимание“ од народните маси - на кои се надевам за брзо ке им ск*рчи од ваквата поставеност на работите , од ваквото државно уредување , од протекторатот на својата земја.....па во догледна иднина се организира масовен собир со цел револуција против нашите политичари !!

Па додека се создадат услови за егзистирање и развој на нов политички субјект кој ќе ја има подршката од работниците , нема што тука да гласаме марионети и тепачи !
Јасно ми е дека сте незадоволни од понудата. Тоа не ми беше прашањето.

Парашањето ми е што ако 300 души скинат ливче или на друг начин го направат неважечко?
Истото не менува ама баш ништо.

И не гледам услови за масовност.
При толкав број на партиски диригирани гласачи, а и луѓе во зрели години кои немаат симпатија кон вакви "анархистички" чинови, останувате со многу мал број кој ќе го прифатат вакво однесување за време на гласањето.

Поинаку, освен шо ќе покажете личен револт, онаков поединечен и минорен, нема да постигнете никаква промена.

Парашањето ми е што ако 300 души скинат ливче или на друг начин го направат неважечко?

При толкав број на партиски диригирани гласачи, а и луѓе во зрели години кои немаат симпатија кон вакви "анархистички" чинови, останувате со многу мал број кој ќе го прифатат вакво однесување за време на гласањето.

Поинаку, освен шо ќе покажете личен револт, онаков поединечен и минорен, нема да постигнете никаква промена.

Да се согласувам со тебе потполно , ти ја сфаќам поентата ,ногу ти е добра (да можев и репутација ке ти дадев) ...

Ама ајде уби ме , што сум агресивен по природа, што сум бунтовник, што неможам да трпам неправди , што сум свесен што се случува во сетот, што сум хуманист, што сум комунист, што сум против држава, против политичари.....

Можеби нема да успејам во намерите ,ама барем ќе си знам дека барем сум пробал ,доста е барем за внатрешна сатисфакција...

Да се согласувам со тебе потполно , ти ја сфаќам поентата ,ногу ти е добра (да можев и репутација ке ти дадев) ...

Ама ајде уби ме , што сум агресивен по природа, што сум бунтовник, што неможам да трпам неправди , што сум свесен што се случува во сетот, што сум хуманист, што сум комунист, што сум против држава, против политичари.....

Можеби нема да успејам во намерите ,ама барем ќе си знам дека барем сум пробал ,доста е барем за внатрешна сатисфакција...
:)

Тоа и ме занимаше...Дали гаите илузии дека ова ќе има некоја ефективност, или сепак сте свесни дека ќе биде само индивидуален чин.

Но, штом си свесен, во ред. Барем, како што и самиот велиш, ќе имаш лична сатисфакција, односно ќе знаеш дека ти си го направил она што го сметаш за правилно.

А, ако веќе сакате конструктивност, односно плод од таквата акција, истата треба да ја припремате претходно. Да створите плодна почва за масовност многу пред изборите.
Затоа, здравје следните избори, може и ќе ги имате условите за реализирање на ваков отпор. :)

Па, барем нема да се чувствувам овца, која мора да си бара пастир.

Сите избори во независна Македонија досега гласав, затоа што мислев дека тоа е демократски чин и дека ако морам да бидам заебан, барем сам да се заебам.

Но, еве да видиме овие избори за прв пат не излегувам, па можеби најпосле ќе и тргни на државава.

За да не ви одат залудно гласовите :)

http://tmoro.org/

Татковинска Македонска Организација за Радикална Обнова - ТМОРО - ВЕП -

Најшема политичка партија во Македонија !!!!!

Ги подржувам !! Само штета што не предлагаат кандидати !!

Абе луѓе знаете кај е грешката? Сите ние мислиме дека со тоа што ќе го изгласаме некој сме ја завршиле работата, и ќе спиеме и уживаме и се ќе биде убаво,а доколку не е убаво сме го избрале погрешниот, и ние не сме криви па макар и трпеле за леб, не е до нас, тоа е тоа и сл..Тие што ги бираме се наше огледало. А на државата ќе и тргне кога барем на 50% од граѓаните ќе им тргне со свои идеи и работа. Патем речено, кој од претседателите на Шведска го знаете::::toe:

Ѓорѓи Иванов е идеален според мене- најмалку личи на нас....

Татковинска Македонска Организација за Радикална Обнова - ТМОРО - ВЕП -

Најшема политичка партија во Македонија !!!!!

Ги подржувам !! Само штета што не предлагаат кандидати !!

Имаат бе, можеш да ја симнеш целата листа во ворд док. :smir:

Имаат бе, можеш да ја симнеш целата листа во ворд док. :smir:

Абе шефе имаат за кандидати во собрание , а таа е истата што беше лани за парламентарните!
Тогаш памтам имаше кај нас во 6 тата изборна околу 400-500 гласови!!

муабетот мене погоре ми беше ,штета што не предлагаат градоначалници!

иначе синоќа ги разгледував тие актите потребни за формирање на месен комитет.....интересно..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom