МЛЕКАРИ идете у пм

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Vo krizata koja se poveke zema zamav ke propadnat uste firmi,dali mali ili pogolemi vazno ke propadnat.Site tie se privatni,imaat nekoj kapital zalozeno koga ja otvorile firmata imaat pari na smetkata ili ako nemaat treba nekoj da reagira?Ne moze ako SWEdMILK im dolzi pari na mlekarite tie da im go zagorcuvaat zivotot na drugite,na toj avtopat minat vozila koi transportiraat stoka,dokolku avtopatot e blokiran tie cekaat vo kolonata,koga ke se pusti blokadata tie ke odat vo firmata kaj sto trebale da istovaraat a tamu ke im kazat vaka: Vie ni ja zadocnivte stokata i sega treba da ni platite odseta bidejki nie gi izlazavme nasite musterii koi mozebi nikogas i nema poveke da se vratat vo ovaa firma?! Nekoi od vas ne mozat da go razberat ova ama onie koi se vo transportot ke go razberat i da se vratam pak na temata: Koj ima problem so SWEDMILK neka odi pred nivniot dvor i tamu neka se izvika kolku saka ili neka zeme edna tabla jajca i neka mava po zidovite a ne da blokira avtopatista,avtopatot ne e toj sto ne mu gi dal parite?! Sto se odnesuva do isturenoto mleko i ovde zgresile,sekako otislo vo zijan pa mozele kako sto rekoa nekoi da go dadat na siromasnite luge koi ke gi blagoslovele na ovie za napravenoto dobro delo ama toa sto go pisuvam jas dali ima koj da go svati...

Б

Бат Елохим

Гостин
a uбаво им беше откуп за 30 ден... па рипна млекото од 40 ден во малопродажба на 50-55 зависи каде.
Што се летаа на сведмилк да го продаваат?? има и други млекари тука. Е плаќале подобро. Е еве сега ич не им плаќаат!
Не жалам никој во бизнис! Преку ноќ богаташ, преку ноќ без пари. Ризик!

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
АБЦ, ова твоево е више sci-fi за у Мк

Дај вака со поконкретни ситуации да се позанимаваме:

Ти дужам ја на тебе пари...Ти го блокираш влезот на зградата у која живеам заедно со уште 200 луѓе, и ги држиш као заложници, ни криви ни дужни, или доаѓаш кај мене у стан, па милом или силом се раздужуеме?
Кое ти изглеа вака ко по ок варијанта?

Поентата е:
НЕ СМЕЕ да блокираат магистрален пат!

Не се разгледува тука дали се млекарите у право, оштетени или шо ти ја знам...Него, врз кој основ, узурпираат време и простор на обичните граѓани кои не сносат ама никаква одговорност.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
АБЦ, ова твоево е више sci-fi за у Мк

Дај вака со поконкретни ситуации да се позанимаваме:

Ти дужам ја на тебе пари...Ти го блокираш влезот на зградата у која живеам заедно со уште 200 луѓе, и ги држиш као заложници, ни криви ни дужни, или доаѓаш кај мене у стан, па милом или силом се раздужуеме?
Кое ти изглеа вака ко по ок варијанта?

Поентата е:
НЕ СМЕЕ да блокираат магистрален пат!

Не се разгледува тука дали се млекарите у право, оштетени или шо ти ја знам...Него, врз кој основ, узурпираат време и простор на обичните граѓани кои не сносат ама никаква одговорност.

Врз основ на бесправно доделената дозвола за крадење на народот која им ја доделила владата на Шведмилк.Е сега доколку истата влада е избрана од обичните граѓани таа и треба да сноси одговорност кон нив.Протестите се единствениот начин обичните граѓани да ја “дупнат“ владата и да побара одговорност од своите министри па да ги исплати кооперантите што беа уверувани токму од истата влада дека производот ќе им биде платен навреме.:toe:

B

Borg_Drone

Гостин
Си кажал нешто колку да се рече. Македонцки е во право, доста веќе со улична демократија! Тие имаат право да протестираат, ама нека го малтретираат Swedmilk, а не нас.И јас имам право навреме да стигнам каде што сум тргнала, по што е нивното право поправедно од моето? Или можеби затоа што можат да си дозволат луксуз со млеко да си мијат нозе, им се може!
Имаат договори, има кого да тужат, па потоа, ако заглават таму, можат да се жалат и да ги слушнеме дека некој, а не Цацко Конопишки им е крив!
Јас викам да им се приклучиме во протестите, и да ебеме мамата на се што седи во влада и во собрание.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Врз основ на бесправно доделената дозвола за крадење на народот која им ја доделила владата на Шведмилк.Е сега доколку истата влада е избрана од обичните граѓани таа и треба да сноси одговорност кон нив.Протестите се единствениот начин обичните граѓани да ја “дупнат“ владата и да побара одговорност од своите министри па да ги исплати кооперантите што беа уверувани токму од истата влада дека производот ќе им биде платен навреме.:toe:
Kako sto znam vo Makedonija ima i Bitolska Mlekara,potoa IDEAL SIPKA,Zdravje od Radovo a tie bas na SWEDMILK go dadoa mlekoto,im se cinese deka e stranska firma pa ke se omrsat poveke ama si go namrsija tie gazot za da im vleze polesno...Sekoj sam bira kaj ke go dade mlekoto...

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.263
Поени од реакции
9.044
Шо имате против млекарите???? Па не му го откупуваат млекото шо да прават луѓето??????????

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Луѓе, ви текнува ли дека не е се поврзано со политика, арно ама, некому му одговара се да се поврзе, надевајќи се на политички поени?

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Луѓе, ви текнува ли дека не е се поврзано со политика, арно ама, некому му одговара се да се поврзе, надевајќи се на политички поени?
za da nema ovakvi raboti nisto ne treba da e povrzano so politika ama ajde de ...koj ja izmisli ovaa najglupava i totalno bespotrebna profesija --->politicar :toe:

Член од
29 јули 2008
Мислења
247
Поени од реакции
3
politicar e najprofitabilna rabota vo makedonija.zatoa sto narodot nema pari za skromen zivot bistri politika i sekoj se razbira od politika vo makedonija.

P

Princ

Гостин
Треба да се соберат неколкумина и да протестираат на 50 метри погоре од кај што се собираат млекариве и да протестираат за нивниот протест па да не ги пуштаат дома да си одат. Колку за да осетат како е кога некој ти попречува слободно движење низ републиката, а не е објавена воена состојба.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Kako sto znam vo Makedonija ima i Bitolska Mlekara,potoa IDEAL SIPKA,Zdravje od Radovo a tie bas na SWEDMILK go dadoa mlekoto,im se cinese deka e stranska firma pa ke se omrsat poveke ama si go namrsija tie gazot za da im vleze polesno...Sekoj sam bira kaj ke go dade mlekoto...
Така е,само со мал но значаен придонес на владата која држи пригодни говори и сече ленти по медиумите а и дели дозволи без гаранции за кооперантите.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom