МЛЕКАРИ идете у пм

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Денес требаше да дојди еден чоек од демир хисар до битола и да ми донесе ракија, домашна сливова. Редовно земам од тој чоек со години. Многу добра над 50 степени, препечена, од магарешки сливи. Убајна. Али поради блокади на патот од страна на млекопроизводителите не можел да дојде. Така да и ние алкохоличарите сме погодени на некој начин со ова криза околу млекото. Барам од владата под наитно да го реши проблемот и да изнајде начин да се тргнат блокадите на патиштата да не патиме и ние !!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе нека одат во млекарата.... Што ги блокираат улиците? Не им се должни граѓаните, туку некој апаш што направил ќар, а не платил. И што ке постигнат со сево ова? Искрено според мене ништо. Да не треба ние граѓаните што треба да патуваме натаму наваму, да извадиме пари и да им платиме? Оти од ова ништо добро не произлегува, туку кога ке начекаш блокада на пат, и за курово здравје те држи 3-4 саати, доаѓа да речам НИКОГАШ ДА НЕ ВИ ГО ПЛАТАТ ЕБАНОТО МЛЕКО!!!!

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
И да е точно твдрењево, каква врска има со темата на муабет?
ок, ај таков муабет ќе праиме друг пат. Би сакал да се видиме како летово на едно ладно пивце, онака пријателски знаеш пошто многу се поштуеме нели јас и ти, и да си позбориме за ебањето да видам како ќе ми одговориш у фаца за некои работи. Онака, од мерак знаеш.... совеста да ти ја видам.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
ок, ај таков муабет ќе праиме друг пат. Би сакал да се видиме како летово на едно ладно пивце, онака пријателски знаеш пошто многу се поштуеме нели јас и ти, и да си позбориме за ебањето да видам како ќе ми одговориш у фаца за некои работи. Онака, од мерак знаеш.... совеста да ти ја видам.
Секогаш другар.
Достапен сум ти 24/7, на секој возможен начин, како и секогаш до сега.

Член од
11 јули 2008
Мислења
141
Поени од реакции
0
Makedoncki e u pravo! Kraj krajeva shto me interesira mene dali nekoja privatna kompanija propadnala! Eve sega malku vnatre-tranzicija na mlekarskata industrija i ooop nova mlekara!

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.637
Поени од реакции
22.372
Ја тоа го пишав и на друана тема. Ги разбирам луѓето и навистина ми е жал ко ке слушнам колку им должи млекарата но ова не е причина за протести пред владата пошто не е државна фирма и не е причина да блокираат магистрали и градови, на пример Скопје.

Со вакви блокади немат да добиат поддршка од другите луѓе, тоа треба да им биде јасно.

Не знам како е законот и дали воопшто има ама владата треба да донесе закон за забрана на блокади и тоа строго да се казни. Не сум против демонстрации, напротив, но со вакви блокади ништо не постигнуваат.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Швеѓаните се изиграни од Зоре Темелковски...

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
Претпоставував дека е некој од нашиве...:tapp:...абе пендрек требит да заиграт...
A be kakov pendrek!!! Toa treba ko u Kina so go resavaat problemite so mleko Smrtna Kazna i Dozivotna Robija!!!
PA posle nekoj neka ne im go plati mlekoto na 'kravarite' kako so gi narekuva ministerot za ekonomija. :pos2: :pos2: :pos2::nesum::nesum::nesum:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Протестите им ги оправдувам сепак имаат прево да си го бараат своето... ама па блокирање на патишта е најкретенската работа што може да ја направат, за кој к*р ги блокираат патиштата и што ќе постигнат со тоа што заради нив ќе страдаат други.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Вчера една моја познаничка требаше да замине за Шведска, тргнаа од Ресен, стигнуваат Битола гледаат блокади, па се враќаа преку Тетово и едвај стигнаа, што би рекле народно, го фатија последниот воз. И сега ако не се качеа на авион, кој ќе им ги вратеше парите за картите, кој за наши услови не се ни малку ефтини?
Срамота ова што го прават, како што рече некој погоре, пати сиромашниот народ кој е пренапатен во оваа држава:toe:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Dejan];2146542 напиша:
Да, а тука е и Велија со неговото млеко Хедис за безпари....
А знаеш кој го полни тоа млеко?

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
Ја тоа го пишав и на друана тема. Ги разбирам луѓето и навистина ми е жал ко ке слушнам колку им должи млекарата но ова не е причина за протести пред владата пошто не е државна фирма и не е причина да блокираат магистрали и градови, на пример Скопје.
Со вакви блокади немат да добиат поддршка од другите луѓе, тоа треба да им биде јасно.
Не знам како е законот и дали воопшто има ама владата треба да донесе закон за забрана на блокади и тоа строго да се казни. Не сум против демонстрации, напротив, но со вакви блокади ништо не постигнуваат.
леле ова машинерија е страшна. уф јебо те. Поздрави ги грците на германскиот форум. :kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom