Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Леле Молинаро... Леле Легротаље.... леле Григера... срамота, каква ужасна игра во одбраната, ДРВА... Наредно коло формацијата назад треба да биде:

Салихамиџич Киелини Стендардо Бириндели

Али ако, ваљда сега ќе се опаметат газдите дека е доста од Секо и Раниери!

п.с Секоја чест за Сисоко, одлично изигра.

лелееее лоша среќа , воопшто не изигра лошо јуве за да изгуби . добро барем ке играт во лига на шампиони следната сезона ама преку квалификации.

vi treba kompleten remont na odbranata a i na sredniot red a i na napadot, :)

Леле Молинаро... Леле Легротаље.... леле Григера... срамота, каква ужасна игра во одбраната, ДРВА... Наредно коло формацијата назад треба да биде:

Салихамиџич Киелини Стендардо Бириндели

Али ако, ваљда сега ќе се опаметат газдите дека е доста од Секо и Раниери!

п.с Секоја чест за Сисоко, одлично изигра.
Сисоко ??? одлично изиграл. НЕ ме заебавај. И покрај то шо го даде голот знајш колку топки изгуби???

За одбраната се сложвам. (добро конечно после цела сезона Молинаро успеа еднаш конечно одвај да нафрли како шо треба).

Единствена работа на која можам да се радвам од денешниот меч е Паладино. Типот конечно почнува да се вклопва во тимот и да функционира. (изгледа до договорот беше).

абе еднаш ќе бидам за Јувентус и ете изгубија ... с с с с волови

Сисоко ??? одлично изиграл. НЕ ме заебавај. И покрај то шо го даде голот знајш колку топки изгуби???
А колку дуели зеде, колку добри пробиви имаше, колку воздушни дуели доби... Добро претерав малце, одличен не беше, но солидно изигра, во споредба со Занети кој ме разорара денеска...

kakvi idioti - nemam drugo so da kazam
хммм...имаме проблем со лојалноста кон клубот:nenene:
се сложувам дека Сисоко добро изигра...Григера треба фифа да му забрани футбал да игра... и Паладино ме изненади одлично изигра..добро игравме али среќата не ни се насмевна ок е сеа ке се бориме за кфалификации на лига на шампиони следната година :toe:

А колку дуели зеде, колку добри пробиви имаше, колку воздушни дуели доби... Добро претерав малце, одличен не беше, но солидно изигра, во споредба со Занети кој ме разорара денеска...

Шо занети играшеее?!!!!?!!! (мајтап, знам дека играше ама скоро и да не го видов). Сисоко имаше многу променливи дуели во средината. Мислам дека требаше да собери повеќе топки. Кажав сите беа катастрофа дел пјеро ко да не беше на терен.
Мислам дека денес видовме колку е важен Недвед :( И колку е важно да ја средат одбраната за следната сезона. Особено григера и молинаро треба да се заменат.
Зебина беше еден од подобрите исто. ама изгледа се надувал денес го видовте ко напрај фал во 35та минута в шеснајстерец кај фиорентина. Ја зеде топката се спреми за да ја закачи и се смири :pos2:

Ова го ставам намерно во посебен пост оти е малку подолго и планирам да правам мали анализи и додатоци :) Интересно е шо со повеќето од коментарите на трач.ком се сложвам.
Juventus

Buffon - 6.0: He may be the best goalkeeper on the planet, however this means little when he is surrounded by such incompetence. Was blameless on all three goals. Buffon looked completely disgusted at the final whistle and I can see a post-match outburst coming.

Коментаров е жива вистина. Не сакам да помислам како се осеќа буфон ко ќе направат некој кикс молинаро и дружината.

Zebina - 6.0:
Easily Juve’s best defender, although this is hardly something to write home about. Did reasonably well going forward.

Истото шо го коментирав во претходниот пост.

Legrottaglie - 3.5:
Has impressed this season , however this was an afternoon to forget. At fault for Gobbi’s goal, and made numerous mistakes throughout the game. A horror-show.

Конечно легро во неговата форма од претходните неколку сезони. Денес покажва дека не можиме здраво да се потпираме на него. И пред некое време комнтирав дека правеше грешки ама денес очигледно станал на лева нога.

Grygera – 4.0: A little steadier than his centre back partner, however still very, very poor. Lost Osvaldo on Fiorentina’s injury time winner and was sloppy.

Арно легро не чинеше па и другарчето до него тамам се погоди да му прај друштво.
Во еден од коментарите на страната прочитав дека Овај и Молинаро се серија Ц материјал. Можам да кажам дека се сложвам.

Molinaro - 3.5: Given a real runaround by Santana, and made a number of schoolboy errors. This included allowing the ball to hysterically bounce over his head. Did create Camoranesi’s goal but his defensive inadequacies are simply embarrassing. If Molinaro is good enough to play for Juve then I am the Queen’s mother.

Не планирам да го расипвам коментарот на трач.ком.

Camoranesi – 7.5:
Easily Juve’s best player offensively. The only midfielder with any spark or creativity. Fantastic volleyed finish for his goal.

Ех да игра барем на 70% од мечовите.

Sissoko - 6.0:
Scored a wonderful bicycle kick to get Juve back in the game, but did little else. Has good energy and workrate but often runs around like a headless chicken. Juve have lost two and drawn one from the three games he has started since joining.

Еве потврда на она шо се обидвав да му го кажам на гарфилд. Искрено не сфаќам шо видел раниери во него.

Zanetti – 5.0: Failed to make any impact on the game at all. This was not the Zanetti that has had a renaissance this season.

Еве потврда бил на терен :jaj:

Palladino - 6.0:
Still struggling to show his real quality. The blame clearly lies with Ranieri’s rigid 4-4-2 formation that doesn't allow him to express himself. Did have a strong end to the game however, bringing out a fine save from Frey.

НА почетокот некако го немаше ама на крај воскресна. Имаше неколку киксови ама покажа и добри финти. ЌЕ повторам пак Ме радува шо гледам мал напредок во неговата игра. Очекувам следните неколку утакмици да бидат негови.

Del Piero – 6.0:
Started brightly with a couple of nutmegs in the first five minutes but then largely disappeared, although his set-piece delivery was excellent as usual.

Е неможи секоја утакмица тој да победва. Дефинитивно подпросечен меч за негови можности.

Trezeguet - 4.0:
The prolific Frenchman has struggled badly in recent games, and he was completely anonymous again this afternoon.

Веќе неколку меча не го гледам кај шо игра. Тотално изгубен нема шанси не е корисен во организирањето на нападите. Мислам дека треба да проба раниери да игра со Јакинта на негово место. Можи и него ќе го воскресни клупата.

Subs: Nocerino 5.0 (Аман, Овај на КРИЛО НЕЕЕЕ!!!), Iaquinta 6.0 (е за толку време и супермен да е нема да напрај ништо појќе, кажав дека можи да биди многу покорисен од трезегесамо да добие шанса)

"Јас" секој почеток е тешок, посебно ако се почне од зимоска...да не ти ја кажувам разликата од англиски до италијански фудбал. Како прво пречка за Сисоко е јазикот, кој очигледно е крив за неговите неконтролирани пасови, акции, киксови.
И главен кривец секако е Раниери. Сисоко не е лево крило ниту десно. Раниери е тој кој треба да му забрани да се приклучува во нападот, бидејки кога он ке отиде напред остава голема дупка во средината и со брзи контри во такви ситуации најчесто и примаме гол.

Очигледно дека Сисоко е миленик на Раниери и овој мисли дека Сисоко е семоќен. Ако незнае како да постави ДМ играч, нека ги гледа Есиен, Туре, Гаго, Маскерано. Нивната задача е да ја поврзуваат одбраната и средината, и да ја уништуваат играта на противникот со ситни фаули, а не да играат главна роља во тимот.

Она што највеке импресионира кај сисоко е тоа што цел натпревар трча напред назад, и од моја гледна точка солидно ги извршува задачите. А со стрикни задачи и со маркирање на главните креативци на противникот Сисоко ке ја покаже главната вредност.
Апсолутно тотално сум разочаран од Раниери, како стратег и како тактичар.

"Јас" секој почеток е тешок, посебно ако се почне од зимоска...да не ти ја кажувам разликата од англиски до италијански фудбал. Како прво пречка за Сисоко е јазикот, кој очигледно е крив за неговите неконтролирани пасови, акции, киксови.
И главен кривец секако е Раниери. Сисоко не е лево крило ниту десно. Раниери е тој кој треба да му забрани да се приклучува во нападот, бидејки кога он ке отиде напред остава голема дупка во средината и со брзи контри во такви ситуации најчесто и примаме гол.

Очигледно дека Сисоко е миленик на Раниери и овој мисли дека Сисоко е семоќен. Ако незнае како да постави ДМ играч, нека ги гледа Есиен, Туре, Гаго, Маскерано. Нивната задача е да ја поврзуваат одбраната и средината, и да ја уништуваат играта на противникот со ситни фаули, а не да играат главна роља во тимот.

Она што највеке импресионира кај сисоко е тоа што цел натпревар трча напред назад, и од моја гледна точка солидно ги извршува задачите. А со стрикни задачи и со маркирање на главните креативци на противникот Сисоко ке ја покаже главната вредност.

Не мораш да ми кажваш шо е улогата на ДМ. :smir:
Ама кога веќе почна барем кажа дека треда да прави ситни фаули и да собира топки. За таа задача Ночерино Е семоќен, а овај е далеку од тоа. Бројот на добиени дуели мислам дека му беше смешен.

За експериментирањето со формацијата и со поставувањето на ночерино и на сисоко да бидат крила раниери понекогаш ме нервира многу. Само ајде ќе видиме до кај ќе оди.

Упс да не ја заборам и првата реченица. Се сложвам и тоа многу. Јасно е дека секој почеток е тежок. И не сфаќам зошто толку го форсира. Ајде барем тој за разлика од оние двајцата во одбраната ќе почекам да се попрај.

Nesrekni sme u picku mater. Ke go frlev televizorot niz prozor denes. Mora da se menja nesto inace nema da vlezeme u liga na sampioni!

Abe aj da go emm... 3 utakmici po red gubame na so lice tva celosen remont na odbranta!

Ви текнува на овај
9188.jpg
?

Не мораш да ми кажваш шо е улогата на ДМ. :smir:
Ама кога веќе почна барем кажа дека треда да прави ситни фаули и да собира топки. За таа задача Ночерино Е семоќен, а овај е далеку од тоа. Бројот на добиени дуели мислам дека му беше смешен.

За експериментирањето со формацијата и со поставувањето на ночерино и на сисоко да бидат крила раниери понекогаш ме нервира многу. Само ајде ќе видиме до кај ќе оди.

Упс да не ја заборам и првата реченица. Се сложвам и тоа многу. Јасно е дека секој почеток е тежок. И не сфаќам зошто толку го форсира. Ајде барем тој за разлика од оние двајцата во одбраната ќе почекам да се попрај.

Ночерино не се троши толку, не води акции...само чека да клизне некој, затоа е успешен. Сисоко да има стрикни задачи верувам дека никој нема да му избега.
И ако не се форсира во прв тим, медиумите ке почнат да го напаѓаат дека е новата утка, и ке има уште поголем притисок па ке испадне ко Тиаго. Затоа не треба толку многу да се бара од Сисоко, а очигледно Раниери бара премногу од него со тоа што треба да се враќа назад и сам да ја вади топката од одбрана и да ја однесе до Трезеге, па да се врати назад.
Ночерино-Занети-Сисоко неможат да играат во ист состав. Незнам кај му е паметот на Раниери. А и кога ке видам, во денешно време сите тренери го употребуваат тој систем на ротација, незнам што стана толку популарен, каде играчите играат секаде освен на нивните стандардни позиции.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom