Дали сум јас предавник ?

• Креатор на темата Креатор на темата мали
  • Време на започнување Време на започнување
Ех Мали мали...ти текнуе ли коа се расправавме на едно две теми јас и ти, бива не бива, може не може. Момче македонЧЕ..кулирај. Се додека народот не сака да го разбудиш, не му прај галама. Гледаш дека убаво си хибернираат.
Што се буниш па ти кога ти одговара тебе ова? Да се разбуди македонскиот народ тешко дека ти би имал простор да ни продаваш муда за бубрези тука...

1. Поради тоа што не се слагам со многу работи кои што ги прави владеачката куро-партија со перманентно перење и затупуење на и онака „просветлен„ народ.
2. Поради тоа што сметам дека ова преминува во шовинизам и е исто со тоа што го прават нашите комшии.
3. Поради тоа што сметам дека владеачката партија не направила апсолутно ништо за подобрување на економскиот живот во Македонија, напротив.
4. Не враќа во древно време, каде луѓето верувале на крави кози и триста глупости.
5. Поради тоа што сметам дека владата или било која друга политичка партија ја заболе баш дали ние ќе одиме у европа или не, тие си имаат дипломатски пасоши и можат да идат на сиртаки во Солун
6. Поради тоа што сметам дека Миленко е едно големо ѓубре со неговите емисии каде што го пере мозокот на народот за да го сака диктаторот грујо, Хаил Зиг!
7. Поради тоа што не се прави воопшто никаква борба против криминалот во Македонија, туку се тоа е само една фарса за замачкување на и онака тупав народ кој е програмиран, сам да не може да мисли.
8. Поради тоа што сметам дека спомениците што се прават се тотално непотребни и сметам дека е потребно да се работи за подобра иднина на овој мутиран народ.
9. Поради тоа што сметам со законите што се воведуваат како на пример оној за прислушкување кој се лапна кај нас без на некој око да му трепне и без да ги знае последиците од тоа.
10. Поради тоа што сметам дека владата го продолжува само она што другите го правеа.
11. Поради тоа што сметам дека владата не прави апсолутно ништо во врска со името и не може да прави.
и ред други работи.

пс. да не заборавиме, јас глупавиот, лично дадов огромна подршка за финансираниот протест од владата во врска со името кој и онака беше уништен повторно од владата наводно со некои каубојци шо запалија некој контињер со ѓубре на улицата, притоа изопачувајќи ја вистината и напаѓањето на опозиционата партија ако се сеќавате со гомнојадецот Латас, прикажувајќи го контињерот запален со ѓубре и обрнувајќи му толку многу големо внимание на тој смрдлив контињер наместо на тие триесетина илјади овци собрани на протест за да докажеме дека владата ја има подршката во врска со името.
итн. итн. итн.

ДАЛИ СУМ ЈАС ПРЕДАВНИК!?

Aко ти си предавник, и јас сум предавник :)

Нормално...

Тошев,Каснакоски,Делија кај сте??:kesa:
Човекот/ колегата Мали/нормално си се лути и мислам,дека има причина ,и скоро по сите изброени точки.Зошто да е предавник?Предавник си,ако излажеш некому довербата во тебе.На Балканот многу лесно го ставаме етикетот ПРЕДАВНИК на секого,со кого не се слагаме.:salut:

1. Поради тоа што не се слагам со многу работи кои што ги прави владеачката куро-партија со перманентно перење и затупуење на и онака „просветлен„ народ.

4. Не враќа во древно време, каде луѓето верувале на крави кози и триста глупости.

6. Поради тоа што сметам дека Миленко е едно големо ѓубре со неговите емисии каде што го пере мозокот на народот за да го сака диктаторот грујо, Хаил Зиг!

8. Поради тоа што сметам дека спомениците што се прават се тотално непотребни и сметам дека е потребно да се работи за подобра иднина на овој мутиран народ.

-Еве за кои работи сметам дека не си во право, ако се напумпа малку би се рекло дека е предавнички, меѓутоа за да заслужи некој таков епитет треба да поработи повеќе на случајот предавство.
Ги болдирав работите и е навистина жално народот кој го сметаш за свој да го навредуваш вака. Споменици ни фалат многу, може не е најдобро време за нив, бидејќи ни највуваат светска криза, за која јас сметам дека е дојдена кај нас многу поодамна, меѓутоа , подобро сега одколку никогаш. За Миленко- слобода на изразување и свое гледиште, ти се допаѓало тоа тебе или не, па макар и на цела народна маса, тоа е една вистина.

Не бе, не си, не е до тебе, болеста е таква:smir:

мали,многу песимистички си настроен последно време бе.
Да не имаш и суицидни мисли?:)

Што се буниш па ти кога ти одговара тебе ова? Да се разбуди македонскиот народ тешко дека ти би имал простор да ни продаваш муда за бубрези тука...

Од кај кур па ти знаеш што ми одговара мене? Од кај кур па знаеш разбудениот македонски народ каков став ќе има откако ќе се разбуди? Случајно себеси за разбуден да не се сметаш? Крај краева, се додека ти се може тебе да нагаѓаш што ми одговара мене а што не, тогаш ми се може и мене да си зборувам со личност која што подобро ме разбира отколку ти. Така да...што би рекле старине, иш..

Мали не бери гајле(освен ако на некој од патриотиве не му дадат оружје во раце)пошто по овие точки пола држава ни се предавници.Многу ме нервира тоа што одма го нападнавте за тоа што го навредувал Македонскиот народ-па каков народ сме бе?
-Народ кој со скрстени раце седеше додека ЈНА ја пустошеше земјава и збираше се од касарниве.
-Народ кој дозволи да му биде одземено името и знамето(ИМЕТО И ЗНАМЕТО!?)и при тоа да седи со скрстени раце и да ги остави тие што му го направиле тоа неказнети.
-Народ чиј претседател јавно се откажа од пола македонска историја а тој едноставно го преќути тоа.
-Народ чиј премиер зеде бугарско државјанство и просто ја напушти својата држава и остана не казнет.
-Народ кој се криеше по визби и викендици само да не го регрутираат во 2001год.-како во либија да се борат да ги праќаа!
-Народ кој дозволи СДС да му ја опљачка и распродаде државата а тој два пати да ги изгласа и нив и нивниот претседателски кандидат?!
-Народ од кој само 10.000(од држава со 2милиони граѓани)излегоа на протест за зачувување на името а на концерт одат 50.000.
-Народ кој дозволи премиерот да отиде со сменето име(по втор пат у п.м)во букурешт и притоа да победи на избори со рекорден рејтинг.
-Народ кој дозволува 2политички партии да го ебат како сакаат неизменично 20години.
-Народ кој си дозволува да гледа телевизија(и да верува во тоа што го гледа:kesa:) и покрај фактот дека сите телевизии се марионети на нашите политичари и дека пола новинари се странсики платеници и шпиуни.
-Народ кој би гласал за комплетен странец иако појма немаат кој е и каков е бидеќи нема никакво политичко минато само затоа што така им вели вемеро.

Можам да набројувам до бескрај:kesa:
Нормално дека на секој своето му е најмило но треба да се има и малку самокритичност,гледате немањето на самокритичност кај ги носи грците а и ние тргнуваме на тој пат.Не велам дека сме глупав народ-но мора да признаеме дека не сме баш најбистри...

Ти си како мене ист...наивен и со крстот на челото Македонец, кој на оваа држава и народ и го мисли најдоброто.
не има повеке (наивни)-само што треба гласот да се крене , ако не си со мене си против мене не е ништо друго туку ДИКТАТУРА

И да се докажам од вчера.:wink:

Значи Мали предавник во никој случај не си,бидејќи те пратам и до некаде мислам дека знам какви ти се ставови.Плус многу придонесуваш откривање на Македонската вистина на германскиот пазар.Така да нема потреба од ваква тема,туку просто треба да си сигурен и да ја работиш работата(онаа корисна за МК)
Сега ,патриот доаѓа од латинскиот збор patria(мк=татковина) што би значело човек за татковина.Е сега човек може да биде патриот ама зависи од идеалот негов за каков патриотизам се бори.Имаш комунисти (кои биле најголеми патриоти во 20 век,Ченто,Карпош и др)но се појавил Тито и ја укакал работата.Имаш патриоти со десна орентација или со Либерална ориентација.
Имаш ултра-националисти(оние кои тебе те обвинуваат)
Тие пак се за експанзија за својата држава и затоа во мислата им е се да биде национализирано,во спротивно се појавуваат такви обвинувања кои не држат вода народски кажано.
Така да според мене секој Македонец треба да си биде патриот,е сека каква му е политичката ориентација тоа е негова лична ствар.
Одприлике тој е тој.Поздрав

ДАЛИ СУМ ЈАС ПРЕДАВНИК!?

Ајде ботови, навалете! :)

Пошо не сум политичар му го покажав твојот текст на еден шо се разбира во политики и тој рече дека по овие критериуми ти не си предавник туку дека си изрод.

Пошо не сум политичар му го покажав твојот текст на еден шо се разбира во политики и тој рече дека по овие критериуми ти не си предавник туку дека си изрод.
:pos2: Се мислев на дрончево дали воопшто да му пишам нешто, ама толку ме изнасмеа другар, а освен тоа и толку точно погоди и самиот шо сакав да кажам, па не додржав и јас да му објаснам на дрончево зашто НЕ МОЖЕ да биде предавник, таман и да сака. Видиш дронче, да бидеш предавник, треба прво да припаѓаш на еден народ, една идеја, па потоа, од ИКС причини да ги ПРОдадеш, т.е. да ги ПРЕдадеш. Ти (и по самиот надимак “мали“) се гледа дека не си ни Македонец, ниту пак некогаш си бил Македонист, ниту пак (ти и твоите по дома) си верувал(е) во независна Македонија. Многи сакате вие изродите бе!? Малку, малку: ЈАС СУМ ПРЕДАВНИК! Дека беее?! Предавник е голема титула, треба да се заслужи!

2. Поради тоа што сметам дека ова преминува во шовинизам и е исто со тоа што го прават нашите комшии.
3. Поради тоа што сметам дека владеачката партија не направила апсолутно ништо за подобрување на економскиот живот во Македонија, напротив.
5. Поради тоа што сметам дека владата или било која друга политичка партија ја заболе баш дали ние ќе одиме у европа или не, тие си имаат дипломатски пасоши и можат да идат на сиртаки во Солун
7. Поради тоа што не се прави воопшто никаква борба против криминалот во Македонија, туку се тоа е само една фарса за замачкување на и онака тупав народ кој е програмиран, сам да не може да мисли.
9. Поради тоа што сметам со законите што се воведуваат како на пример оној за прислушкување кој се лапна кај нас без на некој око да му трепне и без да ги знае последиците од тоа.
10. Поради тоа што сметам дека владата го продолжува само она што другите го правеа.
11. Поради тоа што сметам дека владата не прави апсолутно ништо во врска со името и не може да прави.
и ред други работи.

пс. да не заборавиме, јас глупавиот, лично дадов огромна подршка за финансираниот протест од владата во врска со името кој и онака беше уништен повторно од владата наводно со некои каубојци шо запалија некој контињер со ѓубре на улицата, притоа изопачувајќи ја вистината и напаѓањето на опозиционата партија ако се сеќавате со гомнојадецот Латас, прикажувајќи го контињерот запален со ѓубре и обрнувајќи му толку многу големо внимание на тој смрдлив контињер наместо на тие триесетина илјади овци собрани на протест за да докажеме дека владата ја има подршката во врска со името.
итн. итн. итн.

ДАЛИ СУМ ЈАС ПРЕДАВНИК!?

Ајде ботови, навалете! :)
Не си мали предавник. Ич уво да не ти чуе шо лајна се јадат эа тебе. Само поэади добриот коњ прашина се крева

mu pokazal tekstot na nekoj 'shto se razbiral vo politika', ej?!...:pos2: jel vi to selskiot mudrec, a lepoto? .. jedini so sredno u radius od 1000km?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom