Тепачка - тивко етничко чистење

Статус
Затворена за нови мислења.
Каде на пример. Дај ми конкретен пример. Битола? Во Битола е одржан албанскиот конгрес на азбуката побогу. Како може во Битола да нема албанци? Башка муабет што најголем дел албанци почнаа да се декларираат како турци после палењето на нивните куќи и дуќани. Етничкото чистење што го започнаа твоите соселани :)

:drk:

TIE SE TURCI A NE ALBANCI,TIE OD SEKOGAS BILE TURCI,KE TE ZAMOLAM NE SIRI PROPAGANDI NA FORUMOV..

Во Битола е создадена Албанската азбука ама од Власи а не од Албанци:toe:

П.С зошто не се славеше создавањето на Албанската азбука лани во Битола туку во Скопје?

TIE SE TURCI A NE ALBANCI,TIE OD SEKOGAS BILE TURCI,KE TE ZAMOLAM NE SIRI PROPAGANDI NA FORUMOV..

Турци??

Како Али Сами Јен? И тој та нели бил турчин?
Како Хакан Шукур? Турчин од Приштина?
Како Ариф? Турчин од Куманово?
Како Муазез Ерсој? Турчинка од Призрен? Такви турци биле тие? :):)

Седи мирен не тропај зелени.

Јас викам да ги избркаме Албанците од Македонија?

Петиција... Ова она ?
Интересно на темава за кои соседите са ви наи драги ги ставивте шкипитерите на 1место :toe:

Имах еден другар от Битола кои викаше да са шкипитерите много коректни бизнес партнери кога дојде да имаш со тех вземане даване алаш вераш да правиш и аз имам видено тук в Америка и познат албанец от тие кои са ортодокс православни и беше културен,интелигентен човек кои нема да ти стори лошо.

И зошто кога има проблеми во вакви училишта не се постави обезбедување и решен проблем.Со тоа ке се спречат тепачките,шпекулациите и омраза на расна основа.Порано ако се сеќавате кога немаше обезбедување низ кафичите секој ден имаше тепачки а сега се намалени значително значи има ефект.Стави 5 батки таму кои се познати во градот и ке има штама.
А за етнички чистења има кој да се занимава имаме влада полиција нека си ја вршат работата,ако тие неможат значи вие пак преку форумов џабе губите време и нерви.

И зошто кога има проблеми во вакви училишта не се постави обезбедување и решен проблем.Со тоа ке се спречат тепачките,шпекулациите и омраза на расна основа.Порано ако се сеќавате кога немаше обезбедување низ кафичите секој ден имаше тепачки а сега се намалени значително значи има ефект.Стави 5 батки таму кои се познати во градот и ке има штама.
А за етнички чистења има кој да се занимава имаме влада полиција нека си ја вршат работата,ако тие неможат значи вие пак преку форумов џабе губите време и нерви.

А што ќе чува обезбедувањето? Самото училиште, или сите улици до сите куќи, до каде живеат децата? Тепачките во најмал број се случуваат на училиште. Секогаш, детските тепачки се случуваат после часови, позади зграда или во првото ќор-сокаче. Така да, непродуктивно е.

Понатаму, со тоа нема да се спречат тепачките, нити омразата на национална основа. Тие ќе се решат, кога и на Армин и на Атанас, татковците ќе седнат и ќе им објаснат дека не треба да се ’рчкаат. Односно...кога најпрвин, самите татковци ќе сфатат дека не треба да се ’рчкаат.

Делот за влада и полиција, нема да го коментирам...Не сум посебно омилен кога какам за нив...

А што ќе чува обезбедувањето? Самото училиште, или сите улици до сите куќи, до каде живеат децата? Тепачките во најмал број се случуваат на училиште. Секогаш, детските тепачки се случуваат после часови, позади зграда или во првото ќор-сокаче. Така да, непродуктивно е.

Понатаму, со тоа нема да се спречат тепачките, нити омразата на национална основа. Тие ќе се решат, кога и на Армин и на Атанас, татковците ќе седнат и ќе им објаснат дека не треба да се ’рчкаат. Односно...кога најпрвин, самите татковци ќе сфатат дека не треба да се ’рчкаат.

Делот за влада и полиција, нема да го коментирам...Не сум посебно омилен кога какам за нив...
Добро,штом мислиш дека тепачките се дешаваат надвор од учичиште тогаш и за тоа има лек,нека си носат спреј за самоодбрана и потоа нападнатиот нека го пријави случајот во полиција и нека другиот ден има надзор,парична казна на родителите и нека поведат грижа за синчето деликвент.Едно 2-3 пати така и ке банкротираат па ке видиме колку ке издржат не мора толку да се полемизира.Во Финска со калашников влегло детето и убило 30 души и? Чаре? Значи нашата ситуација може да се реши со надзор и санкции не е дојдено толку како што се зборува,има лек.

Ете не оди ни така... И родителите сељаци, будали, Албанци...
Шо праиме сега ?

Ја викам да ги отселиме ?

Вие ?

сељаците нека се отселат во село по желба, будалите нека се обратат на психијатар по желба, а Албанците не знам кои се тие

еве ти чаре

Princ -Како да те демантирам кога откако прочитав што си напишал само WTF? можев да речам. Имаш само празни обвинувања и глупи инсуинации.

не бате, лични искуства, не сум од центар

и некои такви срања
Прво сакам да ти ја решам илустрацијата
Дали ова значи дека македонците ептен се сексаат, многу повеќе од што се тепаат со албанците?
сексот и пушењето се малку поопшти не политички иснпирирани теми, за тепачка треба малку поголема организација,илустрацијата чисто ја ставив за ИЛУСТРАЦИЈА бројките со новиот закон за информации се достапни во МВР.

Каде на пример. Дај ми конкретен пример. Битола? Во Битола е одржан албанскиот конгрес на азбуката побогу. Како може во Битола да нема албанци? Башка муабет што најголем дел албанци почнаа да се декларираат како турци после палењето на нивните куќи и дуќани. Етничкото чистење што го започнаа твоите соселани :)
гледаш како си ти се само не умерено облачен. јас само кажувам како процесот почнува..еве велес пример...не е битно..на албанците им палеле дукани бидејки некој палеше куки и живи луге во тетово...немој да вртиш...знаеме како беше.

Во ниту една тепачка Македонците не биле жртва на Албанците. Фини борци се/сте, се тепате до крај. Што кур ондак ги отпишуваат, ако воопшто ги отпишуваат?
црвеното кажува многу за тебе
И обратното. Ќе ја спомнам Битола пак. Сами се дистанцираме бидејќи така ни е најубаво, свои меѓу своите. Во спротивно се тепаме.
ти кажав за битола..никој не ги чепкаше додека не ги чепнаа нашите во тетово..да те потсетам

Овој дел ти беше нај зелен. На вакви неиздржани муабети не реплицира никој, така ни јас. Те цитирав само за да остане запамтено што изнатреска :)
неиздржани зошто не можеш да се спротиставиш аргументирано, не само што весниците и сведочењата ти се полни еве и јас како многу сме поминале низ тоа...ке испаднете како грците...

Неспособниот ќе остане неспособен ако не го обучиш и тренираш. Или вие македонците сте родени учени? Албанците секогаш биле потиснувани и неедуцирани Ама се менува тоа и мило ми е. Тебе не ти е ич, токму затоа уште помило ми е. Знаеш, има двоен ефект.
1. Закон, брат ми, Албанец, од пред една година е дипломиран правник.
2. Устав, Mакедонцки се нервира на тоа.

греоата потиснувани.... со основно средно факултети телевизии радиа министертва и општини...гледаш како го тераш своето...иди распни се некаде..греота бил..помини ја границава и ке видиш што е однос на малцинство..прст ти се дало, раката сакаш да ја исечеш.

Честитај му на брат ти, ако дипломата му е квалитетна и разумот непристрасен, мислев на квоти, рамковни цајкани и партиски лигњи...неспособно си е неспособно..не гледам зошто треба некој да биде фаворизиран.

Кварк -Sto da demantiram be, sto da potvrduvam, samite postovi vo ovie 5 strani dovolno kazuvaat. Da citiram?

Ko prvo kreiras nekakvi si scenarija ( inace alal ti vera, scenario za koe sto iako e glupavo i ABC moze da ti pozavidi :toe: ) selektivno osnovajki se na natpisi od vesnici. Istoto i jas mozam da go storam, da postiram tekstovi od albanski mediumi kade sto se pisuva za dela so obratni posledicite od tie koi ti gi zimas kako dokaz. :toe:
да се повторам весниците пишуваат за нешто што се случило и повторило...мене и на многу како мене што им се случило. подобро е сега.

Tepanje megu ucenici?! Kako sto i mnogumina kazaa, imalo i sekad ke ima. Ama tepacka megu nekoi klinci da se postavi kako osnova na tvrdenje deka se slucuva etnicko cistenje?!!!! :nenene::nenene: ...Mislam, daaaaaaaj, mozes ti i podobro od toa.
тепање мегу ученици и тепање на организирани групи наспроти поединци е различно.сакаш конкретни примери.

Primeri milion mozam da ti dadam.

Karpos 4, zadnja 19, 3-4 moi drugari napadnati od nad 30-tina..... bumbar, licen opis im smenija, edniot mesec dena lezese vo bolnica. Den denes ima problemi deckoto. Od toa slavna zadnja 19 mozam cel roman da ti napisam, kako go piele kjotekot ucenici albanci.

Jas, so drugar, avtobus 57, gore na kozle, 6-7 dusi vo avtobus i uste 50-tina dole na stanica..... ni samiot ne znam kako spasiv ziva glava, ponekogas snaodlivosta i brzata reakcija znaat da pomognat. :toe:

Avtobus 19, karpos 3, sred ulica go stopira policija avtobusot, site makedoci gi simnuvaat a nas albancite ( okolu 20 ucenici ) ne tormozat saat vreme. Zosto? Zatoa sto nekade na nekoj od avtobusite na JSP naisle na nekoj natpis protiv makedoncite na nekoi od klupite.
Nema vrska koj toa, kade i koga go napisal, vazno naidovme na avtobus so albanski ucenici pa aj ke se podjebavame so niv. A toa sto godini nanazad partizanska i cel grad se preplavani so grafiti "Smrt za Albancite" koi ke te oslepat..... toa ne se vazi, ne e nisto toa.
а што си мислеше ти..мене ке ме ребрачат во чаир и ке кутам..секаде каде сте удриле се вратило, па дури и во чаир.

Jas, 2 godina sredno, sred bel den na sred plostad zaedno so uste trojca moi drugari me pikaat u kombe i destinacija stanica Beko. 6 saata me maltretiraa. Pricina? Nekoj albanec od struga go okrkal kjotekot od grupa skineri. Koja fuckin ironija a? Alabnec tepal albanec. A da bide uste pogolema ironijata pustija grupa od 15 ucenici makedonci koi isto taka gi zastana na plostad zaedno so nas, za da ne isprasuvaat.
не си првиот што го собрале, не придавај маченички албански филмови..да знаеш колку Македонци биле собрани и тепани од Македонци.....

Kade toa se baraat neosnovano albanski paralelki? Kade?
Vo Skopje postoi edna edinstvena albanska gimnazija, nasproti desetina makedonski. Seuste nema svoja sopstvena zgrada, pa rasfrleni se ucenicite na trista objekti.
Zaednicki paralelki? Onakvi kako od 80-tite? Koga i tie malku albanski paralelki koi gi imase se transformiraa vo mesani i predavanjeto se odvivase na makedonski? Takvi sakas? E ne go gledas toj film poveke, makar i da kreiras scenarija deka imame sojuz so marsovcite i sakame da gi internirame makedoncite vo Jupiter.:toe:
Ova stvarno ne mi e jasno, mesto covek da se raduva deka se skoluva mladinata, ovie kukaat, vriskaat.... ncncnc
се си кажа:nesum:

Kako seto ova go povrza ama apsolutno ne mi e jasno. Koga veke ima naselenie vo taa oblast nema potreba od otvaranje na paralelki za da se odviva proces na nekakvo si istisnuvanje.
A ako nema naselenie, nego onaka se otvoreni i ucenicite patuvaat sekojdnevno, kako seto toa istisnuvanje ke se realizira? I roditelite ke patuvaat? Od Tetovo ke idat makedoncite od Stip da gi isselat?
Велес, случај со чиста политичка заднина

Spomenav pogore, primeri milion ke ti naredam kade ucenici albanci bea zrtvi na makedonci. Ne retko bea vmesani i strukturi od policijata, a i nekoi soferi od JSP. I, sto so toa? ETNICKO CISTENJE NA ALBANCI?
јас ти кажувам и најодговорно ти тврдам..тоа е реакција на претходна акција..како што 2001 некој прв почна да пука на шара пред полн плоштад доле а денес ми глуми соживот и бара од мене да се правам на тошо...другар ти принц горе со битолчани.

Vo mojata zgrada seuste ima mnozina makedonci be. :toe:

Ova ti e vrv na gluposta. Najiskreno. Dzamiite se koristat za nekakvi si koordiniranja?! Osven molitvi za nisto drugo ne se koristat, poveli da poglednes pa samiot ke se uveris.
A za armiranite zidovi, kaj turcinot ke se obratis. Pa bas me interesira sto ke dobies za odgovor. :jaj:
верувај не е така,

Kakvo vrabotuvanje? Onaka na zimi majka kako sto se vrabotuvaa vo administracijata minatite 50 godini? Pa covece, 90% od administracijata e napumpana so nepismeni luge be? Ne e toa od ponovo vreme.... eheee od mnogu odamna e problemot.
рамковни будали, партиски лиги и квоти кој се дискриманција сама по себе...

Se na se..... celava prikaska ti e krajno smesna, bi rekol paranoicna. Od nisto nesto izveduvas. Ne ide taka , veruj mi.... i so zejtin da go mackas, pak dzabe.... kad ne ide ne ide :toe:
чудно другите не само што не мислат така туку и ја потврдија со лични искуства

Krajno, ne znam koja ti e poentava so vakvi teorii. Ne mozam da skontam sto sakas da postignes. Sto da dokazes? Na kogo? Na KireMali nesto ke mu dokazuvas, koga toj samiot si kaza posteno sopstven primer? Mene, na Princ? Ili pak na nekopi isfrustrirani tipcinja, koi ne znaat da ziveat a kamoli da sozivuvaat, so bilo koj, ne samo so albanci. Komu?
не се теории, потврден развој на настаните..пост како и секој друг, многу мој постови завршиле по весниците, други биле дадени на анализа.:smir:

Za sozivot? Koj kako ke si ja naredi.:toe:
A od druga strana pak so nekolku makedonci bas ni trgna prijatlestvoto. Kafinja, gostuvanja, pivo, curi.... meraci, ubajni. :toe::toe:
исто тука, тектот не е насочен кон Албанецот како албанец, туку према манипулацијата и конкрретни акции и слулучки...

зад ова што го напишав стојам со конкретни примери факти и бројки...

Gledam temava preminuva vo nesto drugo.od eden izoliran incident stasavme do Tetovo,Skopje Veles Bitola... Ko imavme shansa so ne gi sotrevme vo 2001? So k..r sega se kaeme,ni dadoa shansa (ima hemiski otrovi,Grad sistem,napalm) i bez toa ke odese nekoj u Hag barem ke imase zosto.Taka postapija Hrvatite Operacija Oluja,srbite vo Srebrenica i.t.n sho se bunite sega ,ne napraivme nisto i sea ke gi trpime jebiga toa e :kesa:
Ps Grcite Exodusot pa nikome nista ;) samo kenjame se nerviram

Gledam temava preminuva vo nesto drugo.od eden izoliran incident stasavme do Tetovo,Skopje Veles Bitola... Ko imavme shansa so ne gi sotrevme vo 2001? So k..r sega se kaeme,ni dadoa shansa (ima hemiski otrovi,Grad sistem,napalm) i bez toa ke odese nekoj u Hag barem ke imase zosto.Taka postapija Hrvatite Operacija Oluja,srbite vo Srebrenica i.t.n sho se bunite sega ,ne napraivme nisto i sea ke gi trpime jebiga toa e :kesa:
Ps Grcite Exodusot pa nikome nista ;) samo kenjame se nerviram

е вака,шом така мислиш,прочитај ја книгата од генерал Панде Петровски-СВЕДОШТВА 2001,и ке видиш,дека се беше наместено!!!памтиш шо беше у арачиново??со автобуси коа ги извлекуваа???со други зборови, НЕ ни дозволуваа да ги испотепаат сите, не дозволуваааа!!!!!! тоа е тоа,се беше тоа наместена работа, вејце го памтиш??? и за тоа има докази дека било наместено,а карпалак???ај да не отварам стари рани.....доволно кажав

е вака,шом така мислиш,прочитај ја книгата од генерал Панде Петровски-СВЕДОШТВА 2001,и ке видиш,дека се беше наместено!!!памтиш шо беше у арачиново??со автобуси коа ги извлекуваа???со други зборови, НЕ ни дозволуваа да ги испотепаат сите, не дозволуваааа!!!!!! тоа е тоа,се беше тоа наместена работа, вејце го памтиш??? и за тоа има докази дека било наместено,а карпалак???ај да не отварам стари рани.....доволно кажав

Колку годинки имаше ти 2001ва што не сакаш да отвараш стари рани и потсеќаш постари колеги на форумов? :) Се мочкаше стоејќи или?

Цело време ви велам дека треба да си ја средиме државата одвнатре, па да се бориме за Европа. Има и Македонци и Македонски Албанци кои прават секакви глупости на национална база, никој не го спори тоа, а најубаво би било кога родителите на тие деца би умееле да ги воспитаат поинаку.
А исто е и факт дека албанците имаат невиден број на криминалци кои ја гнасат Македонија и нејзиниот углед. Сум живеел во Чаир, немаше вечер да нема пукање, се убиваа луѓе пред влезови на згради и тоа не е еднаш во годината, туку се случува се почесто. Одмазди пресметки на банди, на фамилии , долгови за нечисти бизниси, несе ова прикаски туку факти. Убаво би било кога албанското малцинство во Македонија би тежнеело за да го поправи нивниот стил и начин на живеење, а не да сонуваат за Илирида и да ја дестабилизираат односно срамотат Македонија.

kako be G Makedon??????...:) so Fly-By-Wire ili so nekoja drug dalecinski MARIFET??? :)
Jas zagovaram nekoja elegantna terminacija....., ama tesko ide so ova mekotelive koi ziveat vo Makedonija...:)...pubavo im e da go e......at.. :)...ne gi bidue, GETO-to svrsi rabota....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom