Тепачка - тивко етничко чистење

Статус
Затворена за нови мислења.
Колку годинки имаше ти 2001ва што не сакаш да отвараш стари рани и потсеќаш постари колеги на форумов? :) Се мочкаше стоејќи или?

па у 2001та имав 7 години,али само да знаеш колку имам слушано,и читано за неа,тоа со отварањето стари рани беше у смисол да не потсеќам, а, и да ,мочав стоејки!

да се повторам весниците пишуваат за нешто што се случило и повторило...мене и на многу како мене што им се случило. подобро е сега.
Da se povtoram, i po albanskite vesnici non-stop pisuva za nesto sto ce slucuva i sto se povtoruva... mene i na mnogu kako mene albanci. Podoboro e sega?:toe:

тепање мегу ученици и тепање на организирани групи наспроти поединци е различно.сакаш конкретни примери.
Da, razlicno e. Jas veke ti kazav primer vo prethodniot post. 3-4 moi drugari napadnati od grupa od 30-tina. Kako sto i kazav edniot od drugarite od kjotekot sto gi piese seuste ima problemi, i najverojatno cel zivot ke gi ima. Sakas uste drugi primeri?

а што си мислеше ти..мене ке ме ребрачат во чаир и ке кутам..секаде каде сте удриле се вратило, па дури и во чаир.
Kazav, jas sum na dzon kenedi, mediumski najozloglasenata ulica vo Skopje, a vo moja zgrada ima mnozina makedonci. Bas ubo si ziveat.

E ajde, koj prv pocna? Jas vikam vie, ti vikas nie? I? Sega?

не си првиот што го собрале, не придавај маченички албански филмови..да знаеш колку Македонци биле собрани и тепани од Македонци.....
Ne pridavam nikakvi filmovi, go kazuvam ona sto mi se ima deseno. Na 16 godini piknat u kombe sred plostad ko da sum bil najgolemiot kriminalec, i toa demek jas sum tepal nekoj albanec od struga. A na mestoto od kaj sto ne sobraa, prvin zastanaa i grupa od okolu 15-tina ucenici makedonci. Niv gi pustija. Kaj e logikata?

се си кажа:nesum:
Pa normalno deka si kazav, i pak ke kazam.
Ako uste sonuvas deka na nekoj nacin ke sprecis da albancite se obrazuvaat, te zalam. Nikogas nema da ti ispolni sonot. :toe:

ас ти кажувам и најодговорно ти тврдам..тоа е реакција на претходна акција..како што 2001 некој прв почна да пука на шара пред полн плоштад доле а денес ми глуми соживот и бара од мене да се правам на тошо...другар ти принц горе со битолчани.
Jas ti kazuvam i najodogovorno ti tvrdam... seto toa se slucuvase i pred 2001, btw. i edna od pricinita za 2001 bea i tie slucuvanja.:toe:

верувај не е така,
Veruvaj deka e taka.
Ti sega se obiduvas da mi dokazes deka znaes poveke za dzamiite od mene, koga ti dal ednas vo zivotot si vlegol vo dzamija, a jas ako nisto drugo bar ednas nedelno idam? Abe daaaj....

рамковни будали, партиски лиги и квоти кој се дискриманција сама по себе...
Ej go znaes Trpe od Sviripicino? E negov komsija e sura na prviot bratuced na kumot na tretiot bratuced na mojot sura od bivsata zena .
A taka li? Aj dojdi utre na rabota.
Taka se vrabotuvaa vo administracijata minatitet decenii. :toe:

не се теории, потврден развој на настаните..пост како и секој друг, многу мој постови завршиле по весниците, други биле дадени на анализа.:smir:
Imas pravo, ne se teorii nego glupavi i neosnovani kreacii i konstrukcii.

е вака,шом така мислиш,прочитај ја книгата од генерал Панде Петровски-СВЕДОШТВА 2001,и ке видиш,дека се беше наместено!!!памтиш шо беше у арачиново??со автобуси коа ги извлекуваа???со други зборови, НЕ ни дозволуваа да ги испотепаат сите, не дозволуваааа!!!!!! тоа е тоа,се беше тоа наместена работа, вејце го памтиш??? и за тоа има докази дека било наместено,а карпалак???ај да не отварам стари рани.....доволно кажав

А што мислиш пријателче дека требаше да направиме?И како си сигурен дека ќе ги испотепавме?Еве и тоа можеби можеше да се случи но дали ќе ја добиевме војната?Тогаш ќе добиевме можи една битка.Но да гледаме пошироко зошто ги извлекоја?Што ако ги потепавме и ако сето тоа се префрлеше во Скопје и ако конфликтот се проширеше во поголеми размери на пр.во главниот град.Па Арачиново е на неколку км. Ќе се направеше невиден масакр и на крајот пак немаше да има победник.Победници можеби ќе беа воените профитери.Како пример земија Босна.Има таму победници?

Da se povtoram, i po albanskite vesnici non-stop pisuva za nesto sto ce slucuva i sto se povtoruva... mene i na mnogu kako mene albanci. Podoboro e sega?:toe:

Da, razlicno e. Jas veke ti kazav primer vo prethodniot post. 3-4 moi drugari napadnati od grupa od 30-tina. Kako sto i kazav edniot od drugarite od kjotekot sto gi piese seuste ima problemi, i najverojatno cel zivot ke gi ima. Sakas uste drugi primeri?

Kazav, jas sum na dzon kenedi, mediumski najozloglasenata ulica vo Skopje, a vo moja zgrada ima mnozina makedonci. Bas ubo si ziveat.

Ne pridavam nikakvi filmovi, go kazuvam ona sto mi se ima deseno. Na 16 godini piknat u kombe sred plostad ko da sum bil najgolemiot kriminalec, i toa demek jas sum tepal nekoj albanec od struga. A na mestoto od kaj sto ne sobraa, prvin zastanaa i grupa od okolu 15-tina ucenici makedonci. Niv gi pustija. Kaj e logikata?

Ako uste sonuvas deka na nekoj nacin ke sprecis da albancite se obrazuvaat, te zalam. Nikogas nema da ti ispolni sonot. :toe:

Jas ti kazuvam i najodogovorno ti tvrdam... seto toa se slucuvase i pred 2001, btw. i edna od pricinita za 2001 bea i tie slucuvanja.:toe:

Veruvaj deka e taka.
Ti sega se obiduvas da mi dokazes deka znaes poveke za dzamiite od mene, koga ti dal ednas vo zivotot si vlegol vo dzamija, a jas ako nisto drugo bar ednas nedelno idam? Abe daaaj....

Ej go znaes Trpe od Sviripicino? E negov komsija e sura na prviot bratuced na kumot na tretiot bratuced na mojot sura od bivsata zena .
Taka se vrabotuvaa vo administracijata minatitet decenii. :toe:

А сто е сега поинаку во однос на вработувањето?Истото се случува и сега.Тоа со шурата на зената братот од братучедот е вистина но тоа во ништо нее изменето.Колку Албанци кој беа во ОНА уште талкаат и бараат работа?Сите.Се вработуваат само партиски војници и кај албанците на кого му е гаље за тебе.Ти и понатаму ќе се растепуваш по улици.И во конфликтот од 2001 немаше победници мада Албанците тоа со сила сакаат да го провнат.Имаше само губитници.Ако грешам демантирајме и речи ве победивме.

Quark
за што..како Македонци организирано ги тепаат.???

со пример подоле ке ти покажам, прави разлика помегу вендета и организирана акција.

на џон кенеди, што убаво, баш со тие пд џон кенеди малце подоле доста организирано се судривме во струга...иако беа 10 а ние 4 автобуси, пак го јадеа...нели е убав тоа соживотот...

Ок многу македонци биле пикнати ОД МАКЕДОНЦИ..и упште се оикаат и тепаат..која е логиката..таа цајканска.

Ох мори мајко..албанците да се образувале ке сум спречел..ај види го насловот на темата

можеме посебна тема за 2001, или да се вратиме на обнаа..кој права ги немате??? остана празна ако ти текнува

Veruvaj deka e taka.
знам повеке од тебе , верувај...

Taka se vrabotuvaa vo administracijata minatitet decenii.
сега знаеш како се вработуваат..на пилиштар од кондово 40 кила сосе униформа му се дало пиштол..наместо да браниш..треба да речеш..да така е од таквите сите страдаме..иди нашалтер у град скопје ке ти стане јасно.

Искрено би сакал но секодневието ни покажува друго.

пример Арсени Јовков...блиску ти е
пример Ченто....
пример Арачиново
пример струга

ДА ПРОДОЛЖАМ

кварк , сакаш нејкеш гледам пробуваш да глумиш умерено облачен, човек..ама крвта вода не бидува..си влечеш на своето....

Quark за што..како Македонци организирано ги тепаат.???
Da.

со пример подоле ке ти покажам, прави разлика помегу вендета и организирана акција.
Pa poorganizirana akcija od taa sto ti ja kazav, amin.

Znaes kaj e zadnja 19 u karpos 4, taka? Znaes kako zastanuvaat avtobusite na stanicata ( mislam kako se nasoceni...). Od desna strana nasoceni prema ilindenska. Neli? E sega zamisli avtobus na JSP na istata strana ama svrten obratno, prema partizanska. Od tamu idea ucenicite.
Go znaes ona prazno mesto, pomegu partizanska i sportskata sala?
E sega, ucenici ( 3-4 moi drugari ) idat od partizanska prema zadnja 19. Taman pred da stignat na stanicata, avtobusot svrten vo obratna nasoka od normalnoto, gi pali dolgite svetla, a od desna strana izleguvaat okolu 20-tina i isto taka od sprotivnata strana na ulicata, od kaj zgradite uste 10-tina. Gi fakaat vo zamka, i licen opis im smenija. :toe:
Za da bide ironijava uste pogolema na sprotivnata strana od ulicata, celo vreme stoi policisko kombe. Seir si gledaat.:toe:

Ne e ova organizirana akcija?

Ок многу македонци биле пикнати ОД МАКЕДОНЦИ..и упште се оикаат и тепаат..која е логиката..таа цајканска.
Ne, ne, ne.... nemoj mene tie finti.... dva pati prasav i pak ke prasam: zosto gi pustija makedoncite koi sto gi zastanaa zaedno so nas na plostad?

Ох мори мајко..албанците да се образувале ке сум спречел..ај види го насловот на темата
Nemam sto da go procitam naslovot na temata. Na prvata tema propagiras zaednicki paralelki na makedoncki jazik. Se znae koja e celta so toa.:toe:

знам повеке од тебе , верувај...
Ne znaes, veruvaj.

сега знаеш како се вработуваат..на пилиштар од кондово 40 кила сосе униформа му се дало пиштол..наместо да браниш..треба да речеш..да така е од таквите сите страдаме..иди нашалтер у град скопје ке ти стане јасно.
Moze, ne vikam ne. Ama istoto se pravese i porano so nekoj od dolno dupeni. Aj zaedno da gi osudime i dvata nacina na vrabotuvanje, i da gi oterame u pm site administrativci. Neka rmbaat na niva. Dovolni se 30 iljadi, ne poveke.
Ama so selektivno reagiranje nisto ne pravime.

Искрено би сакал но секодневието ни покажува друго.

пример Арсени Јовков...блиску ти е
пример Ченто....
пример Арачиново
пример струга
Nisto ne pokazuva toa. Na sekakov takov argument od tvoja strana jas mozam uste deset drugi kontraargumenti da ti dadam.:toe:

Kako Bitola od grad so izvonredno znacenje za albancite, na ramniste na Skadar, Elbasan, Prizren i tako dalje, se pretvori vo grad so 3-4% albanci?

кварк , сакаш нејкеш гледам пробуваш да глумиш умерено облачен, човек..ама крвта вода не бидува..си влечеш на своето....
Nisto ne glumam jas. Toj sum si, takov sum, i taka ziveam. Spomnav konkreten licen primer, i toa od forumot. So nitu eden albanec od forumov seuste licno se neam zapoznaeno, a so makedonci da.
No, toa nikogas, ama bas nikogas nema da znaci deka ke bidam nepraveden prema sebesi prvin, a posle prema nekoj drug.
I na drugar makedonec so kogo zaedno pijam pivo i smekam curi, mu gi kazuvam ovie raboti vo lice. Ne krijam, nemam zosto da krijam. Ako moze da me razbere, ke me razbere, ako ne, zdravje.... pivoto pak ne ni bega :toe:
I da, samokriticen sum. Ima albanci koi tepaat makedonci? Ima, koj vika de nema? Ama ima i makedonci. :toe:
Problem na celoto opstestvo e toa, i ako sakame da ideme dalje treba da gi minimizirame tie pojavi, a ne da gi postavime kako osnovi na nekoi teorii deka se slucuva nekakvo si organizirano etnicko cistenje. Nema logika.
A inace, ako ne sakame da ideme dalje, njemit problem, ke se resi i toa. Se se resava. :toe:

Quark.Pa poorganizirana akcija od taa sto ti ja kazav, amin.

сакаш да се инаетиме, бројки Мвр или завод за статистика и крај..ако полесно спиеш нека ти биде.

Znaes kaj e zadnja 19 u karpos 4, taka?
ти знаеш кај е битпазар, маврово, струга, чаир, бутел

Ne, ne, ne.... nemoj mene tie finti.... dva pati prasav i pak ke prasam: zosto gi pustija makedoncite koi sto gi zastanaa zaedno so nas na plostad?
зошто ги пуштија албанците, сосе пратгеникон плата што зима, зошто ги пуштија тие кутии што кршеа, зошто ги пуштиа тие знаме што уриваа, зошто ги пуштија тие во струга и тетово, тие од асуц автобуси што демолираа...ај сега...

Nemam sto da go procitam naslovot na temata. Na prvata tema propagiras zaednicki paralelki na makedoncki jazik. Se znae koja e celta so toa.:toe:
да ве асимилираме, на крајот и верата ке ви ја смениме...иди види на запад која е целта па јави се

знам од како се проектирани изградени до што се случува на одредени состаноци во поедини општини.ВЕРУВАЈ

Moze, ne vikam ne. Ama istoto se pravese i porano so nekoj od dolno dupeni. Aj zaedno da gi osudime.Ama so selektivno reagiranje nisto ne pravime.
па ти браниш бре, браниш со хипотетички примери и фиктивни карактери од дупени..додека рамковни неписмени полицајци реално шетаат со пиштол кој не знаат да го расклопат.

Nisto ne pokazuva toa. Na sekakov takov argument od tvoja strana jas mozam uste deset drugi kontraargumenti da ti dadam.
ајде..ама аргументи без мирковци и долно дупени.

Kako Bitola od grad so izvonredno znacenje za albancite, na ramniste na Skadar, Elbasan, Prizren i tako dalje, se pretvori vo grad so 3-4% albanci?
гледаш како си луд,

1.Битола Албанска??? гит на форум историја
2. како тетово и пола република албанија со македонски села топоними и население се претвори во тоа што е...

реалноста на дискусијата за вистинитоста на темата ТИВКО ЕТНИЧКО ЧИСТЕЊЕ се гледа на терен во Тетово Арачиново Чаир Ченто Гостивар СТРУГА... можеме да збориме до утре ти да филозофираш до прекутре РЕАЛНОСТА НА ТЕРЕН СЕ ГЛЕДА

Турци??

Како Али Сами Јен? И тој та нели бил турчин?
Како Хакан Шукур? Турчин од Приштина?
Како Ариф? Турчин од Куманово?
Како Муазез Ерсој? Турчинка од Призрен? Такви турци биле тие? :):)

Седи мирен не тропај зелени.

STO ZBORUVAS TI BRE ALLOOOOO OVIE SE SITE TURCI OD MAKEDONIJA STO SE POJDENI VO TURCIJA IMA MILIJONI DOKAZI ZA TOA ,ZNACI SPORED TEBE SITE STO ZIVEAT VO MAKEDONIJA ALBANIJA I KOSOVO SITE SE ALBANCI ILI MAKEDONCI EEE BE SUTRACI EDNI, ABE SLUSNAV DEKA I BARACK OBAMA BIL ALBANEC STVARNO?:pos2:

EE KAKVI STE ZNACI DE VIE DE DRUGITE SAKATE DA GI PRISVOITE ISTORISKITE I POPULARNITE LICNOSTI NA DRUGITE DRZAVI.

STO ZBORUVAS TI BRE ALLOOOOO OVIE SE SITE TURCI OD MAKEDONIJA STO SE POJDENI VO TURCIJA IMA MILIJONI DOKAZI ZA TOA ,ZNACI SPORED TEBE SITE STO ZIVEAT VO MAKEDONIJA ALBANIJA I KOSOVO SITE SE ALBANCI ILI MAKEDONCI EEE BE SUTRACI EDNI, ABE SLUSNAV DEKA I BARACK OBAMA BIL ALBANEC STVARNO?:pos2:

EE KAKVI STE ZNACI DE VIE DE DRUGITE SAKATE DA GI PRISVOITE ISTORISKITE I POPULARNITE LICNOSTI NA DRUGITE DRZAVI.

Друже, аман не викај толку, ни го оштети слухот.

Никогаш сум немал контакт со Албанци бидејќи живеам во Источна Македонија. Колку што знам има многу интелигенти Албанци и се тоа, но не можам да замижам пред некои факти. 2001 како пример. Како да имам позитивно мислење после сето тоа што го направија? Масакрите кај Вејце и Карпалак, работниците на Маврово, браната во Липково...имаше жртви и од нивна страна (настрана тоа што тие беа агресори) но дали нашите војници им ги сечеа и пикаа в уста откако извршат масакр? Ги разнесуваа со динамит нивните цивили?
http://www.bitolagori.8m.com/mavrovo.html
http://www.bitolagori.8m.com/karpalak.html
Ова одеше нон-стоп на ТВ цела година секој ден. Ова е она што ми остана во сеќавање од 2001. Друго што не ми е јасно...колку што знам во Грција има повеќе Албанци отколку кај нас. Таму ги маваат и глас не им се слуша. Зошто не бараат права таму? Зошто не бараат албански паралелки, албански јазик, албански партии во Влада? Не најдоа нас глупи да не возат? Сакаат соживот а не нарекуваат Славомакедонци, ги подржуваат грците во нивните ставови. Прочитајте некоја дебата на You Tube и ќе ви стане јасно. Значи они ги мразат грците ама во врска со Македонија они мислат оти грците се во право. А бараат соживот овде. Лицемерие. Тепачки ќе има уште долго време се додека не се променат менталитетите и нашиот и нивниот. Или пак ако е можно колективна амнезија а? Да не бидам погрешно сфатен, не мразам никого. Личноста ја ценам според карактер не националност и не би имал ништо против другари Албанци или комшии Албанци. Но општата слика за нив е негативна. Сепак, тоа е само мое мислење кое никому ништо не значи.
P.S. Поентата не ми е да отварам стари рани и ширам омраза доколку некој постов така го сфатил :smir:

jas zavrsiv gimnazija struga i cesto imase vakvi tepacki. celata vina e kaj politicarite no i kaj roditelite koi uste od mali gi ispolitiziraat svoite deca.

Турци??

Како Али Сами Јен? И тој та нели бил турчин?
Како Хакан Шукур? Турчин од Приштина?
Како Ариф? Турчин од Куманово?
Како Муазез Ерсој? Турчинка од Призрен? Такви турци биле тие? :):)

Седи мирен не тропај зелени.

da be i bob marley i pascal nouma i federico fellini se albanci hahahahahahahahahahaha
a ti kakov albanec si od makedonija? pa i ti si togas makedonec.

Ne go tupi so glup sarkazam be. Site sto gi navede rymz se so albansko poteklo.

nema vrska. prvo i prvo muazez ersoy ne e ni turcinka ni albanka tuku e ciganka. a vtoro kako moze toj tolku da trese i da veli deka vo kumanovo prizren ili ne znam kade nemalo turci. toa e absurdno.

nema vrska. prvo i prvo muazez ersoy ne e ni turcinka ni albanka tuku e ciganka. a vtoro kako moze toj tolku da trese i da veli deka vo kumanovo prizren ili ne znam kade nemalo turci. toa e absurdno.
Dali ima turci ili nema, drug muabet.
Nego tie sto ti gi navede rymz se so albansko poteklo. Ali Sami Yen e od familijata Fraseri pobogu.

Dali ima turci ili nema, drug muabet.
Nego tie sto ti gi navede rymz se so albansko poteklo. Ali Sami Yen e od familijata Fraseri pobogu.

abe so me interesira ali sami yen. ama fakt e deka kaj vas albancite imate nekoja takva pasija ili potocno kompleks sekogo da go napravite albanec, mnogu mi e smesno. deluva kako zabavacinja koi se karaat koj ima pogolema petka na svojata raka. stvarno e glupavo.

Ne go tupi so glup sarkazam be. Site sto gi navede rymz se so albansko poteklo.
Што се замараш со празна тиква? :) Кај знае тој што е сарказам, мислиш тој турчин е?

abe so me interesira ali sami yen. ama fakt e deka kaj vas albancite imate nekoja takva pasija ili potocno kompleks sekogo da go napravite albanec, mnogu mi e smesno. deluva kako zabavacinja koi se karaat koj ima pogolema petka na svojata raka. stvarno e glupavo.

Види го клошарот бе, кажи ми ти мене кого сме сакале со сила албанец да го правиме? Наим, Кемал Ататурк, Скендербег? Кој, кажи ми? Наброј ми мене пет мина, или тројца? Јас многу добро знам што правиш тука, провокираш, сега чекаш подршка од македонците. Факт бил дека ние имаме пасија... ц ц ц, имаме ние пасија, вистина, не велам не, ама за турчинките ја чуваме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom