Тепачка - тивко етничко чистење

Статус
Затворена за нови мислења.
Луѓе олабавете со провокации и навреди - 2ца добија наградно патување надвор од темата (Мери и Србо) ... наредна мерка е патување „all included“ од форум :nenene:

Кога им требаш одма лиз лиз по гузето :toe:

истите тие што ти даваа слатко и кафе пред некоја година копаа ровови и ги криеа убијците на македонските бранители
се дури во земјава има вакви давајга*и ко тебе че ни се случува вакви работи......
А што требаше Кире да направи ?
Да им земе парафинска ракавица.

Мислам, дај малку смирете ја топката бре мајку му.

истите тие што ти даваа слатко и кафе пред некоја година копаа ровови и ги криеа убијците на македонските бранители
се дури во земјава има вакви давајга*и ко тебе че ни се случува вакви работи......

Да беа сите давајгази ко мене, бре девојче, ќе ни се потеа газовите од работа, и немаше да имаме време за вакви какања. Ќе ми те спрегнев прво на едно образование за лична култура, па за однос со околина, па ќе ми ти кажев дефиниција за давајгаз. Ако од целиот муабет, ти не ја сфати поентата...о девојче...не ме цитирај повеќе...

Се извинувам за оф-топикот.

Он: Само уште нешто. 18 (сметај 23, пошто овде сум привремено) години живеам во турско маало, во Ресен. Имаме топтан 8 куќи македонски...околу мене, се турско...Џамијата, на 100 метри од мене ме будеше секое сабајле... Сум се тепал крвнички со турчињата, ко копиљ. Ај да прошетаме сега низ маало кај мене. Да видиме со каков муабет ќе поминиме. И да видиме дал какам дека сум давајгаз, али дека знам соживот.

Страмој...

Кога им требаш одма лиз лиз по гузето :toe:

Човекот ти кажува дека пред да се представи и да каже зошто се дојдени, луѓето биле љубезни со нив...
За какво лижење газови зборуваш...

И сега чаре?
чаре а,а бе ја кога учев у зеф љуш нон стоп си носе со мене
1.шипка помала нели за да ми ја собере у ташна
2.нож обавезително
3.боксирач
4.спреј
само да не испадне дека ја нешто заговарам али поарно мајка му да плаче отколку мајка ми,за моја среќа не дојде до употреба само на ножот да му се заблагодарам на господ,а сето друго наброено беше во функција:uvo:

Цело време ви велам дека треба да си ја средиме државата одвнатре, па да се бориме за Европа. Има и Македонци и Македонски Албанци кои прават секакви глупости на национална база, никој не го спори тоа, а најубаво би било кога родителите на тие деца би умееле да ги воспитаат поинаку.
А исто е и факт дека албанците имаат невиден број на криминалци кои ја гнасат Македонија и нејзиниот углед. Сум живеел во Чаир, немаше вечер да нема пукање, се убиваа луѓе пред влезови на згради и тоа не е еднаш во годината, туку се случува се почесто. Одмазди пресметки на банди, на фамилии , долгови за нечисти бизниси, несе ова прикаски туку факти. Убаво би било кога албанското малцинство во Македонија би тежнеело за да го поправи нивниот стил и начин на живеење, а не да сонуваат за Илирида и да ја дестабилизираат односно срамотат Македонија.

чаре а,а бе ја кога учев у зеф љуш нон стоп си носе со мене
1.шипка помала нели за да ми ја собере у ташна
2.нож обавезително
3.боксирач
4.спреј
само да не испадне дека ја нешто заговарам али поарно мајка му да плаче отколку мајка ми,за моја среќа не дојде до употреба само на ножот да му се заблагодарам на господ,а сето друго наброено беше во функција:uvo:

I sto praime sea? upss Ne bile samo Albancite agresori.
Ako nosis oruzje vo skolo sigurno imas nerascisteni smetki so nekoj drug, barem jas taka gi svakam rabotite. Osven toa upotrebil nekoi od niv, mu falilo samo kalasnikov i pravo vo planina. Ne be kako vo planina hehe gi nosel samo za samodbrana.

I sto praime sea? upss Ne bile samo Albancite agresori.
Ako nosis oruzje vo skolo sigurno imas nerascisteni smetki so nekoj drug, barem jas taka gi svakam rabotite, osven toa upotrebil nekoi od niv, mu falilo samo kalasnikov i pravo vo planina, hehe ne be gi nosel samo za samodbrana.
ја го носе стриктно ради самоодбрана пошто у школото беа 12 класа нивни наспроти 5 класа македонци и сега ти види а башка беа некако се јаки само кога одеа во чопор као џукели :drk::drk: тешки се али нема везе,а кога веќе напаѓаа си го наоѓаа незнам дали ме разбираш или треба да ти се нацрта

ја го носе стриктно ради самоодбрана пошто у школото беа 12 класа нивни наспроти 5 класа македонци и сега ти види а башка беа некако се јаки само кога одеа во чопор као џукели :drk::drk: тешки се али нема везе,а кога веќе напаѓаа си го наоѓаа незнам дали ме разбираш или треба да ти се нацрта

Cekaj, kaj rece si ucel sredno?
Koja godina si zavrsil sredno i koga bile vo pogolem broj na klasa?
Znaes li deka nosenje oruzje vo skolo e kaznivo so zakon?

odgovori na ovie prasanja ti se molam, i togas ne treba da mi nacrtas, posto ke dojdam vo nekoja konstatacija siguren sum vo toa.

Cekaj, kaj rece si ucel sredno?
Koja godina si zavrsil sredno i koga bile vo pogolem broj na klasa?
Znaes li deka nosenje oruzje vo skolo e kaznivo so zakon?

odgovori na ovie prasanja ti se molam, i togas ne treba da mi nacrtas, posto ke dojdam vo nekoja konstatacija siguren sum vo toa.
читај бе поубаво ти реков дека учев у ЗЕФ ЉУШ МАРКУ угуц учевме прва и втора год.а за тоа со законот,па забрането е и носење и поседување на огнено оружје па браќава имаат на тон,а за год ќе остане сепак тајна од разбирливи причини

читај бе поубаво ти реков дека учев у ЗЕФ ЉУШ МАРКУ угуц учевме прва и втора год.а за тоа со законот,па забрането е и носење и поседување на огнено оружје па браќава имаат на тон,а за год ќе остане сепак тајна од разбирливи причини

Ako mislis deka so oruzje se rascistuvat smetkite gadno si se zaebal, da znaes!
Ako ti nekogo povredis, bilo toa i samodbrana mislis deka nekoj ke ti go prostuva toa, osobeno toj da e albanec haha:nenene:.

не се криви ни вие ни тие туку овој проблем е у институциите секој кој провоцира или се тепа треба да се санкционира
законски или да се пратат у војнички камп за да бидат превоспитани ако нивните родители не го направиле тоа како што треба

ке замолам софорумџиите Албанци особено Кварк или Принц кој имаат желба за човечност вистинска или не не знам..да ме демантират
Sto da demantiram be, sto da potvrduvam, samite postovi vo ovie 5 strani dovolno kazuvaat. Da citiram?

Ko prvo kreiras nekakvi si scenarija ( inace alal ti vera, scenario za koe sto iako e glupavo i ABC moze da ti pozavidi :toe: ) selektivno osnovajki se na natpisi od vesnici. Istoto i jas mozam da go storam, da postiram tekstovi od albanski mediumi kade sto se pisuva za dela so obratni posledicite od tie koi ti gi zimas kako dokaz. :toe:

Tepanje megu ucenici?! Kako sto i mnogumina kazaa, imalo i sekad ke ima. Ama tepacka megu nekoi klinci da se postavi kako osnova na tvrdenje deka se slucuva etnicko cistenje?!!!! :nenene::nenene: ...Mislam, daaaaaaaj, mozes ti i podobro od toa.

Primeri milion mozam da ti dadam.

Karpos 4, zadnja 19, 3-4 moi drugari napadnati od nad 30-tina..... bumbar, licen opis im smenija, edniot mesec dena lezese vo bolnica. Den denes ima problemi deckoto. Od toa slavna zadnja 19 mozam cel roman da ti napisam, kako go piele kjotekot ucenici albanci.

Jas, so drugar, avtobus 57, gore na kozle, 6-7 dusi vo avtobus i uste 50-tina dole na stanica..... ni samiot ne znam kako spasiv ziva glava, ponekogas snaodlivosta i brzata reakcija znaat da pomognat. :toe:

Avtobus 19, karpos 3, sred ulica go stopira policija avtobusot, site makedoci gi simnuvaat a nas albancite ( okolu 20 ucenici ) ne tormozat saat vreme. Zosto? Zatoa sto nekade na nekoj od avtobusite na JSP naisle na nekoj natpis protiv makedoncite na nekoi od klupite.
Nema vrska koj toa, kade i koga go napisal, vazno naidovme na avtobus so albanski ucenici pa aj ke se podjebavame so niv. A toa sto godini nanazad partizanska i cel grad se preplavani so grafiti "Smrt za Albancite" koi ke te oslepat..... toa ne se vazi, ne e nisto toa.

Jas, 2 godina sredno, sred bel den na sred plostad zaedno so uste trojca moi drugari me pikaat u kombe i destinacija stanica Beko. 6 saata me maltretiraa. Pricina? Nekoj albanec od struga go okrkal kjotekot od grupa skineri. Koja fuckin ironija a? Alabnec tepal albanec. A da bide uste pogolema ironijata pustija grupa od 15 ucenici makedonci koi isto taka gi zastana na plostad zaedno so nas, za da ne isprasuvaat.

I taka..... primeri kolku ti dusa saka.... ETNICKO CISTENJE NA ALBANCI. A?

A aj sea da se pozanimavam malku so tockite od tvojata konstrukcija.

1.се бара формирање на Албански паралелки, дури и каде тоа е невозможно. Под закрила и притисок на сеправедната вавилонска блудница, потпомогната од внатрешни кодоши(службеници, функционери, партиски договори и коалиции,безрбетници кој секогаш успеваат мајка да продадат за фотеља)албански паралелки и се отвараат.Ова овозможува групирање и едукација (во посакувана насока) на младите неоформени Албанчиња.(во време кога цел свет создава заеднички паралелки се со цел Соживот и толеранција, ние свесно и планирано со некоја крајна цел - се делиме)
Kade toa se baraat neosnovano albanski paralelki? Kade?
Vo Skopje postoi edna edinstvena albanska gimnazija, nasproti desetina makedonski. Seuste nema svoja sopstvena zgrada, pa rasfrleni se ucenicite na trista objekti.
Zaednicki paralelki? Onakvi kako od 80-tite? Koga i tie malku albanski paralelki koi gi imase se transformiraa vo mesani i predavanjeto se odvivase na makedonski? Takvi sakas? E ne go gledas toj film poveke, makar i da kreiras scenarija deka imame sojuz so marsovcite i sakame da gi internirame makedoncite vo Jupiter.:toe:
Ova stvarno ne mi e jasno, mesto covek da se raduva deka se skoluva mladinata, ovie kukaat, vriskaat.... ncncnc

2.Откако паралелките се формирани Наставникот Родителите се координираат со партијата и локалните шерифи за понатамошните активности/акции се со цел истиснување на Македонскиот елемент од населбата.
Kako seto ova go povrza ama apsolutno ne mi e jasno. Koga veke ima naselenie vo taa oblast nema potreba od otvaranje na paralelki za da se odviva proces na nekakvo si istisnuvanje.
A ako nema naselenie, nego onaka se otvoreni i ucenicite patuvaat sekojdnevno, kako seto toa istisnuvanje ke se realizira? I roditelite ke patuvaat? Od Tetovo ke idat makedoncite od Stip da gi isselat?

3.Поголема група на ученици Албанци се насочува да испровоцира или директно нападне помала група на ученици Македонци.Ова резултира со поголема или помала тепачка, групирања на двата табора, закани, демонстрирање на ладно оружје за време на одморите или на автобуските станици.Истиот или наредниот ден учениците Албанци добиваат засилување од десетина години постари криминални елемнти кој се логистика на целата акција.Откако случајот ескалира, на крајот се вмешува и Албанската партија која е на власт.
Spomenav pogore, primeri milion ke ti naredam kade ucenici albanci bea zrtvi na makedonci. Ne retko bea vmesani i strukturi od policijata, a i nekoi soferi od JSP. I, sto so toa? ETNICKO CISTENJE NA ALBANCI?

4.Резултат. Загрижени за безбедноста на своите деца родителите Македонци одлучуваат или комплетно да се отселат од населбата или да ги запишат своите деца во друго училиште.За само десетина години имаме Албанска експанзија во одреден реон/населба комплетно менување на етничката слика во шоклите и населбите.
Vo mojata zgrada seuste ima mnozina makedonci be. :toe:

5.Џамиите. Изградени како бункери на неколку нивоа, со појачани армирани ѕидови, стратегиски распредени ни Скопје имаат за цел од турско останатата аверзија на арапскиот ислам кај Македонското население да создадат сверзија, чуство на инфериорност , потсвесно да потиснат и избркаат.Се користат за координација, едукација и насочување на активностите. Во Скопје има повеке џамии од многу Албански градови. Најнови и истовремено изградени. Катланово, Идризово, Чаир, Карпош.
Ova ti e vrv na gluposta. Najiskreno. Dzamiite se koristat za nekakvi si koordiniranja?! Osven molitvi za nisto drugo ne se koristat, poveli da poglednes pa samiot ke se uveris.
A za armiranite zidovi, kaj turcinot ke se obratis. Pa bas me interesira sto ke dobies za odgovor. :jaj:

6.Квоти. И покрај неспособноста и неквалификуваноста со квота е загарантирано вработувањето во одредени сектори во државата.Позиции кој подоцна се користат за поткопување на државава и тивко етничко чистење на Македонците во неа.
Kakvo vrabotuvanje? Onaka na zimi majka kako sto se vrabotuvaa vo administracijata minatite 50 godini? Pa covece, 90% od administracijata e napumpana so nepismeni luge be? Ne e toa od ponovo vreme.... eheee od mnogu odamna e problemot.

Se na se..... celava prikaska ti e krajno smesna, bi rekol paranoicna. Od nisto nesto izveduvas. Ne ide taka , veruj mi.... i so zejtin da go mackas, pak dzabe.... kad ne ide ne ide :toe:

Krajno, ne znam koja ti e poentava so vakvi teorii. Ne mozam da skontam sto sakas da postignes. Sto da dokazes? Na kogo? Na KireMali nesto ke mu dokazuvas, koga toj samiot si kaza posteno sopstven primer? Mene, na Princ? Ili pak na nekopi isfrustrirani tipcinja, koi ne znaat da ziveat a kamoli da sozivuvaat, so bilo koj, ne samo so albanci. Komu?

Za sozivot? Koj kako ke si ja naredi.:toe:
Eve jas od sopstven primer. Od tolku albanci na forumov seuste so nikogo se nemam zapoznaeno licno. Ne znam nikogo od niv. Ne deka imam nesto protiv niv ili deka gi odbegnuvam, nego taka se odvivale rabotite. Ne sme uspeale do sega da se sretneme.
A od druga strana pak so nekolku makedonci bas ni trgna prijatlestvoto. Kafinja, gostuvanja, pivo, curi.... meraci, ubajni. :toe::toe:

Вака сега во 2001/2 год имав лошо мислење за сите Албанци во земјава но тогаш имав 13-14 години и немав грам памет во главата.
И денес мразам Албанци но сите тие што ги мразам се "политичари" , криминалци , мафијаши... но ги мразам исто колку што ги мразам и нашиве политичари , криминалци , мафијаши...
Што значи дека денес за разлика од пред 8 год не ги одредувам луѓето според националната и верската припадност туку според нивните особини.

Да разјасниме нешто:
Како што на нас (Македонците) лесно ни се пере мозокот истото им се случува и на Албанците.

Како што гледам Princ е член со 4000 мислења и голема репутација на форумот.
Тоа докажува дека сте го ценеле него според мислењата и гестовите што ги направил а сега од друга страна го навредувате зошто е Албанец.

Познавам многу Албанци и повеќето се баш како него.

Прочитајте ги овие цитати од Крушевскиот манифест кој е напишан од нашите најголеми патриоти па да се уверите до каде ви отишол вашиот патриотизам.

Ние, вашите вечни комшии, пријатели и познајници от хубавото Крушево и неговите китни села, без разлика на вера, народност, пол и убежденија...

Ние не дигнафне пушка протиф вас - това би било страм за нас; ние не дигнафне пушка протиф мирнио, трудољубивио и чеснио турски нарот, шчо се прерануат, како нас со крваф пот - тој јет наш брат и со него сне живејале и пак сакаме да живејме...

Мили наши комшии! Како Турци, Арнаути и мусљумани, разбираме, вие се си мислите, оти царстфото јет ваше и оти вие не сте робје, шчом на царскио бајрак немат крст, а имат ѕвезда и месечина. Оти не јет така и оти грешите, вие брго ќе се сетите и ќа го разберите. Ама ако ви јет намуз да дојдите при нас и да се објавите протиф царската тиранија, ние, вашите по таткојна и по страданија браќа, немат да се докачиме и не ќа ве мразиме...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom