Која е разликата помеѓу Бугарија и Грција ?

• Креатор на темата Креатор на темата radapciger
  • Време на започнување Време на започнување
J
Македонците имаат многу силно лоби во лицето на бугарската држава, вие не го сакате. Практично наj-силните позиции во државата се Македонци, какво кажат тоа кjе биде.

Џабе се обидуваш да појаснуваш ајде објасни им и докажи им на Македонците во Македонија дека е така.

Малограѓанството,нормално нема да те разбере.

Понекогаш си мислам дека навистина не заслужуваат безвизен режим.
То бива да си зафилман,ама цел живот да го поминеш во виртуал реалити и саенс-фикшн movie,е тогаш има некаков проблем во народот,навистина.

Практично наj-силните позиции во државата се Македонци, какво кажат тоа кjе биде.

Интересно.

Тогаш зошто тие Македонци не издејствуваат

Бугарија народот да го признае како Македонски не-бугарски?

Не ке да е така како што викаш

Убаво прашање,но преку леб погача не бива!

Некои процеси траат со векови,дури и пра-пра-пра-пра-пра-внук ми нема да го дочека крајот.

За кои процеси зборуваш, асимилацијата ли ?

Интересно.

Не ке да е така како што викаш

VOLK, jас ни наj-малку би сакал да бидам адвокат на Бугариjа, уште повекjе па на таа влада, ама стварно ми стана интересно ти што очекуваш? Декрет? Ние, Првителството на Бугариjа декларираме дека македонскиот народ е небугарски народ.... па не е ли смешно? Па еве, вашата државност е признаена, прва во светот! Имам договори, имаме спогодби, па користете ги! Бугариjа нема никаков интерес во Македониjа. Македониjа е затворена страница за Бугариjа. Има неколку политичари кои прават PR со Македониjа и ви создават на вас ментални проблеми и толку. За твое сведение, Каракачанов на избори не собира и 1 (еден) процент. Дури и во Пиринска Македониjа, каде нели, треба да биде наj-силен. ОМО собира и по-малку. Тоа не е проблем, не е тема во Бугариjа.
Но вие, вчера, денеска и утре кjе ви требаат приjатели. Кjе ви требаат лобита. Лобита знаеш што е - плакjаш им да работат за тебе, да користат своето влиjaние во твоjа корист. Е добро, вие нема да плакjате на Македонците во Владата, тоа што треба да направите е да идете каj нив. Навистина, овде векjе сме трето и четврто поколение родени во Бугариjа, повекjето од нас не не ни и интересира се што е поврзано со Македониjа, ама мора да се пробаше! А вие не пробате. Jас знам зошто но не сакам да ти кажам.

VOLK, jас ни наj-малку би сакал да бидам адвокат на Бугариjа, уште повекjе па на таа влада, ама стварно ми стана интересно ти што очекуваш? Декрет?
HTML:
Ние, Првителството на Бугариjа декларираме дека македонскиот народ е небугарски народ.... па не е ли смешно?
HTML:
Па еве, вашата државност е признаена, прва во светот! Имам договори, имаме спогодби, па користете ги! Бугариjа нема никаков интерес во Македониjа. Македониjа е затворена страница за Бугариjа. Има неколку политичари кои прават PR со Македониjа и ви создават на вас ментални проблеми и толку. За твое сведение, Каракачанов на избори не собира и 1 (еден) процент. Дури и во Пиринска Македониjа, каде нели, треба да биде наj-силен. ОМО собира и по-малку. Тоа не е проблем, не е тема во Бугариjа.
Но вие, вчера, денеска и утре кjе ви требаат приjатели. Кjе ви требаат лобита. Лобита знаеш што е - плакjаш им да работат за тебе, да користат своето влиjaние во твоjа корист. Е добро, вие нема да плакjате на Македонците во Владата, тоа што треба да направите е да идете каj нив. Навистина, овде векjе сме трето и четврто поколение родени во Бугариjа, повекjето од нас не не ни и интересира се што е поврзано со Македониjа, ама мора да се пробаше! А вие не пробате. Jас знам зошто но не сакам да ти кажам.
Еве препрочитајсе.Се додека ви се смешни некои работи ќе зборуваме на овој јазик на кој зборуваме сега.Еве ти не си адвокат на Бугарија само си еден форумџија кој сака да поразговара со некој Македонец.Како сакаш некој да разговара со тебе кога велиш дека е смешно ти да признаеш дека сме различни.Еве јас не се чувствувам Бугарин.Ако веќе си искрен ти ми го признаваш тоа?

Да си помуабети на подфорум политика? Најискрено, така, најневино?
Па тој воопшто не е адвокат на бугарската политика.
Убеди не дека си искрен, да видам.

Бугарска политика кон Македониjа нема, тоа е политиката. Македонците имаат многу силно лоби во лицето на бугарската држава, вие не го сакате. Практично наj-силните позиции во државата се Македонци, какво кажат тоа кjе биде. Добро, не го сакате. Насила не бива. Насила можеш да земеш, насила не можеш да дадеш.
Во овие тежки денови ви требаа приjaтели. Приjaтели сега немате. Мора да се замислите зошто.
Поздрави.
.

а тоа демек вие ќе лобирате за нас? божем вие сте ни пријатели? прва земја казнети во еу заради корупција... и ќе лобирале тие греота...
Пријатели како вас не ни требаат!
Затоа!

nema razlika pomedju varvarite i tatarite!!
NOMADSKI PLEMINJA SHO IM ZASTANAL CASOVNIKOT VO 14-VEK.:zid:
GOSPOD NEKA NI E NA POMOSH SO VAKVI SOSEDI.:pop:

Toa сборови на девоjка ли се? Паметна Македонка? Боже, Боже, помагаj им.

SHTO SE LUTISH MNOGU SLIKOVITO VE OPISHALA SEKOJA CES .:helou:

еве една разлика
Бугари:изфрустрирани татари кои нивните жени се ебат со секој странец само не со нив па сеа нивните фрустрации ги лечат на нас
Грци:Нацисти ,бидејќи нацизмот е пред истребување ЕУ ги заштитува со закон и на било какво начин,
Исто така мешавина од црнци и словени кои се толку збунети во врска со своето потекло и засрамени што го превзедоа индетитетот на народот кој живеел пред нив тука(хелени)кои за жал биле исто така педери и шовинисти

Најдобар е сексот со Македонките!

nema razlika pomedju varvarite i tatarite!!
NOMADSKI PLEMINJA SHO IM ZASTANAL CASOVNIKOT VO 14-VEK.:zid:
GOSPOD NEKA NI E NA POMOSH SO VAKVI SOSEDI.:pop:

SHTO SE LUTISH MNOGU SLIKOVITO VE OPISHALA SEKOJA CES .:helou:

А па вие сте сите едни цивилизирани....веке 20 000 години...уметник до уметника:pos2:Два кам'ка един врз друг сами не сте поставили бре ало :helou:

Еве препрочитајсе.Се додека ви се смешни некои работи ќе зборуваме на овој јазик на кој зборуваме сега.Еве ти не си адвокат на Бугарија само си еден форумџија кој сака да поразговара со некој Македонец.Како сакаш некој да разговара со тебе кога велиш дека е смешно ти да признаеш дека сме различни.Еве јас не се чувствувам Бугарин.Ако веќе си искрен ти ми го признаваш тоа?
Карлос, не те разбрав, сакаш да те признаам за небугар, за да говориш со мене или да бидам искрен? Интересно, замислив се за абсурдот да прашам секоj коj сака да сборува или дружи со мене дали тоj ме признава за бугар.
Еве, да, за мене дефинитивно не си бугар. Не те мислам за бугар.
А што обшто имаш ти со бугарсдката држава па бараш нешто од неja? Кажав ви, се што требваше да се признае на дипломатски начин ви е признаено и подпишано. Вие, ако луге, ако имате потреба нешто да барате од бугарската држава, станете државjaни и бараjте си правата!

а тоа демек вие ќе лобирате за нас? божем вие сте ни пријатели? прва земја казнети во еу заради корупција... и ќе лобирале тие греота...
Пријатели како вас не ни требаат!
Затоа!

Па ако си таа од сликата ти си елф, ние сме лугjе. Знаеш смртни сме ние, грешни, груби…
Али ако те поканам на вечера, кjе ти покажам другото лице на човекот (бугарот). Доброто лице.
:smir:

Па ако си таа од сликата ти си елф, ние сме лугjе. Знаеш смртни сме ние, грешни, груби…
Али ако те поканам на вечера, кjе ти покажам другото лице на човекот (бугарот). Доброто лице.
:smir:

тапа ти е муабетот, татарче.... слободен си, путуј!! :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom