Која е разликата помеѓу Бугарија и Грција ?

• Креатор на темата Креатор на темата radapciger
  • Време на започнување Време на започнување
И за ср'бскиот с'што нема нужда кво да се добави, уништожители на б'лгарштината истината ште в'зт'ржествува

ССССС
СИ СР'БИ СИТЕ СА СВИНја!!!!!

Еве како изгледаат ЧЕДАВА НА АСПАРУХ ко ќе ги расчепкаш смрдат ко да се извадени од НУЖНИКОТ НА ЕУ?:pos2::pos2::pos2:О.К шалата на страна ама што беше прашањето?А.Има разлика од Грците до овие Аспаруховци.Грците барем кажаја не ве признаваме ни вас ни името и чиста работа.Е ама чедава од Аспарух се многу полоши.Нивната подмолност нема мерило.Од секогаш биле такви подли до коска со уште порасипана политика.И потполно ги разбирам зошто ги мразат србо комунистите.Затоа што кога му служеја на Хитлер му го напикаја до кај што се мавта,па после мораа да му се подзавртат на Сталин па го окркаја Рускиот,за на крајот да ги пучи цела ЕУ и на крајот да ги нарече НУЖНИК.Епа нашиве бе Аспарух не се чистачи на канализации.

еве една разлика
Бугари:изфрустрирани татари кои нивните жени се ебат со секој странец само не со нив па сеа нивните фрустрации ги лечат на нас
Грци:Нацисти ,бидејќи нацизмот е пред истребување ЕУ ги заштитува со закон и на било какво начин,
Исто така мешавина од црнци и словени кои се толку збунети во врска со своето потекло и засрамени што го превзедоа индетитетот на народот кој живеел пред нив тука(хелени)кои за жал биле исто така педери и шовинисти

Toa сборови на девоjка ли се? Паметна Македонка? Боже, Боже, помагаj им.

Бидер Балкански секоја чест шо кажуваш дека македонците и бугарите не се исто. Те поздравувам заради тоа. Официјална политика на Бугарија е дека нема македонци. Јас понекогаш се чудам што во една држава како Бугарија (имам предвид во земја во која македонска нација официјално не се признава) има толку многу луѓе коишто знаат дека македонци постојат. Интересно би било тоа во Бугарија да се започне иницијатива од младите интелектуалци за кажување на вистината. Само кој би имал јајца за таа работа. Кога Бугарија официјално ќе ги признае Македонците мислам дека ќе немаме никакв проблеми и ќе можат луѓето од двете земји заедно да одат во светлата иднина :-).

Eddie ne e tacno deka vo Bugarija bilo drzavna politika da nema makedonci odnosno ne se priznava makedonska nacija.

Mnogu se malku prilikite da makedonci i bugari diskutiraat na normalan nacin. Eve i jas ke se priklucam kon onie koi ja priznavat makedonska nacija kako razlicita od bugarskata. I so?

Дали има еден бугар на форумов што јавно ќе застане против болварската политика за негација на Македонскиот народ, ако не, значи нема никаква разлика, ако има еден двајца, значи разликата е минимална.... врти сучи... исти се...:toe:

Силум си терате врагове и ке ги наjдете. Повеке - ако го разберете.

Татар, не отекувај.

Покрај тоа што вашата шовинистичката анти-македонска политика е подла, во основа е глупава, ви носи многу повеќе штета отколку добивка.

Проблемот за тебе е што во основа или си дел од таа политика, или не си. Сваќаш дека не може да се глупираш дека демек треба само се тера бизнис и да се живее убаво, а од друга страна да не негирате како народ.

Eddie ne e tacno deka vo Bugarija bilo drzavna politika da nema makedonci odnosno ne se priznava makedonska nacija.
Mnogu se malku prilikite da makedonci i bugari diskutiraat na normalan nacin. Eve i jas ke se priklucam kon onie koi ja priznavat makedonska nacija kako razlicita od bugarskata. I so?
Од каде пак сега ова"со државната политика"кога токму официјалната политика на Бугарија го негира постоењето на Македонците како посебна нација.Додека спротивно е тврдењето дека малку се приликите Македонците и Бугарите да разговараат нормално.Напротив.Секој кој бил во Бугарија имал прилика да разговара на таа тема.Но тогаш реалноста е подруга.Секој чесен Бугарин ќе ти ја признае вистината.Лично јас сум имал прилики да разговарам и по цели денови по ова прашање и сум наишол на многу коректни одговори од Бугари.Ова овде на форумот се некои испровоцирани форум-идиоти кој имаат цел само да провоцираат.Таква е и целта на афторот на темава а за жал сите ние длабоко се закашкавме во истата.

Татар, не отекувај.

Покрај тоа што вашата шовинистичката анти-македонска политика е подла, во основа е глупава, ви носи многу повеќе штета отколку добивка.

Проблемот за тебе е што во основа или си дел од таа политика, или не си. Сваќаш дека не може да се глупираш дека демек треба само се тера бизнис и да се живее убаво, а од друга страна да не негирате како народ.

Мисирков, има еден бугарски филм правен од Македонци за Македонската борба и е на ениджевардарски диалект. Кажува се "Мера според мера" и е по книгата на Свобода БачвароваЛитургиjа за Илинден”. Препорачувам jа на секоj македонец, a и да гледа филмот, много работи кjе му бидат интересни. Нај-малкото штом мразите грците, кje научите коj македонец е изтепал наj-многу грци. Во целата историja на Македониjа. Не го тераj, не го знаеш, го нема го вашата уикипедиjа. Грците уште пишуват книги за него и го спомнуват со наj-голема омраза.
Та да се вратам на главната поента...та во таа книга Дилбер Танас, стариот комита, на еден собир на границата помегjу тогашна Jугославиjа (македонската част) и Бугариjа (некоj памти ли ги овие собири, беше многу убаво), гледаjки како се карат младите од едната и од другата страна, дрпа настрана бугаринот и му кажува:
Остави ги, насила можеш да земеш, насила не можеш да дадеш.

Та, не мислам дека Бугариjа нешто сака од Македониjа. Не мислам дека не ве признаваме. Тоа што овде се навират стотина души през целото време на постоене на форумот (воедно со мене, иако сум од месец со една недела бан), тоа ништо не ти значи. Сакат друштво со вас, имале некаква понуда, дошле. Банирате ги, тие после пак.
Бугарска политика кон Македониjа нема, тоа е политиката. Македонците имаат многу силно лоби во лицето на бугарската држава, вие не го сакате. Практично наj-силните позиции во државата се Македонци, какво кажат тоа кjе биде. Добро, не го сакате. Насила не бива. Насила можеш да земеш, насила не можеш да дадеш.
Во овие тежки денови ви требаа приjaтели. Приjaтели сега немате. Мора да се замислите зошто.
Поздрави.
.

Во овие тежки денови ви требаа приjaтели. Приjaтели сега немате. Мора да се замислите зошто.
Поздрави.
Ако сте такви пријатели како повеќето што доаѓате тука фала ама не ни требате. Со пријатели како вас на кој му требаат непријатели?

Поздрави.
.[/quote]

Има една наша. “Господи чувај ме од пријателите, од непријателите сам ќе се чувам“.:toe:

Ако сте такви пријатели како повеќето што доаѓате тука фала ама не ни требате. Со пријатели како вас на кој му требаат непријатели?

Не знам дали кjе ми поверуваш, дошол сум тука со наj-добри намери. Не сакам никоj да навредувам, сакам друштво, моабет да станува, време да трошиме. Ако толку ви е дерт тоа, добро.
Иако нека да ви покажам нај-големиот душманин на грците:
http://bg.wikipedia.org/wiki/Апостол_војвода

Срамота е да не го знаете, еден ред да немате за Постолj воjвода, ениджевардарското сонце.

Не сакам никоj да навредувам, сакам друштво, моабет да станува, време да трошиме. Ако толку ви е дерт тоа, добро.
Пришко, како ги оценуваш ставовите на твоите браќа во врска со Македонија и Македонците ?

Тука нема разлика исти се и едните смрдат и другите смрдат само сега се натпреваруваат кој повеке.позз македонци..

Исто лајно, различно паковано само. Едните се кријат со мили фаци, т.е. барем се криеа, а другите отсекогаш си ги кажуваа своите намери.

исто лајно, различна димензија
простете на вулгарноста:kesa:, но тоа онака ми дојде на прв поглед од прашањето

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom