ДУИ:"Сега подршка, а во 2014 претседател Албанец"

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Од ДУИ за А1 велат, разговорите одат многу добро, не бараат писмена гаранција за варијантата сега подршка за Иванов, а во 2014 за претседател од албанско етничко потекло.
Ова велат е обединувачка визија. Од ВМРО-ДПМНЕ засега не коментираат освен дека идниот претседател треба да ја има подршката и на Албанците и на другите заедници. Подршката би била и на локално ниво.

Во интервју за А1 , Назири вели:

Еден ваш сопартиец, висок функционер во ДУИ, вели дека само Албанец или само Македонец може да биде претседател на Македонија. Вака го објаснува одбивањето на ДУИ да застане зад Срѓан Керим. Дали ова не е една опасна теза за мултиетничка држава?
- Според овој коментар на тој висок функционер или мој колега од ДУИ, покажува дека Македонија е мултиетничка држава и не претставува никаква опасност за државата.
Гледајќи ги реалните околности во САД, втора популација по бројност - Американците, сега го имаат Обама за претседател, што значи дека за поголемата одговорност кон државата ги имате двете поголеми заедници во Републиката, а тоа се рефлектира и преку изборите според големиот број на гласачи, т.е. Македонците и Албанците.
Без разлика на тоа, може да биде било кој и претседател на Република Македонија, ако тоа го сакаат и сите граѓани на државата.

2018- претседател Ром.
2022 - претседател Марсовец (кој сигурно ќе најдеме простор да го бутнеме у Устав ко конститутивен народ)

:vozbud:

Па што мислевте вие бе. Така си оди тоа. Џабе беше удирање у гради и сечење канџи на орли и завземања на Солуна града...ееее ебате лигушиштата, само со зборови знаат, патетика.

Ибати државата и народот прост....

Нека се најде некој, кој ке ја издигне економијата, кој ке успее да издејствува од Грците да не признаат под уставно име... Ако сака црна Арапина нека биде, цела Македонија ке гласа за него.

Овие запнале Албанец/Македонец голем кур. Сите гледаат што е можно повеќе да украдат и да ја уништат државата. За да бидеш претседател треба да заслужиш да те изберат, а не да чекаш Гвујо или некој трет да даде “амин“.

Па што мислевте вие бе. Така си оди тоа. Џабе беше удирање у гради и сечење канџи на орли и завземања на Солуна града...ееее ебате лигушиштата, само со зборови знаат, патетика.

POWER-MKD
Per aspera ad astra

Debil:pos2:

Ова ќе биде ко мајскиот договор :)

-Има мајски....нема мајски.....има мајски.....нема мајски....

И на крај испадна дека ималоо :toe:

Кој ?

Ти ?

ај да не брзаме, да видиме прво колку министерски места ке испазарат дуи.
албанците инаку генерално се добри за трговија, погледнете ги пазарите, скопски мислам, од ѓорче виа бит пазар до ченто на исток и виа чаир до бутел на север

а поддршката не ја даваат за џабе, кажаа на радио ќе го поддржат кандидатот на коалицискиот партнер

е сега. пазар има, а кога и немало??? него дуи мора за сопствени есапи да алибира можна подршка на кандидат уште во 1 круг..и за тоа е тоа 2014...., од друга страна имерчо селмани ќе се кандидира за председател.што тоа значи..тоа значи дека дуи и вмро остануваат уште долго во брак во владинити води. а имер есапи гласови на етнички албанци и можност за зуење после контра дуи и дпа...всушност есапи легитимирање како фактор...ама владата му бега и најверојатно свесен е за тоа.

POWER-MKD
Per aspera ad astra

Debil:pos2:
Јас не сум бил во позиција да одлучувам за тие работи, никогаш! Јас не сум се фалел дека ќе држам конгрес во Солун, никогаш! Јас можам да ја сакам обединета Македонија,а ти (ваљда) ќе останеш полтрон, секогаш!
Зашто одма напаѓаш друг(мене) заради аватар, а не дадеш контра-аргумент за "патриотите",кои се фалат во врска со мојот аватар и сечење канџи?

Јас не сум бил во позиција да одлучувам за тие работи, никогаш! Јас не сум се фалел дека ќе држам конгрес во Солун, никогаш! Јас можам да ја сакам обединета Македонија,а ти (ваљда) ќе останеш полтрон, секогаш!
Зашто одма напаѓаш друг(мене) заради аватар, а не дадеш контра-аргумент за "патриотите",кои се фалат во врска со мојот аватар и сечење канџи?

Каков контрааргумент да ти дадам бе човек?!?!?

Самиот си контрадикторен на себеси.

Ги критикуваш другите, а твојот аватар кажува дека во срцето си ист како нив.
Јас можам да ја сакам обединета Македонија,а ти (ваљда) ќе останеш полтрон, секогаш!

Како ја сакаш Македонија?
Со твоите деморализирачки коментари?
Зошто сакате да го уништите Македонецот психички?

Каков контрааргумент да ти дадам бе човек?!?!?

Самиот си контрадикторен на себеси.
Ги критикуваш другите, а твојот аватар кажува дека во срцето си ист како нив.
Како ја сакаш Македонија?
Со твоите деморализирачки коментари?
Зошто сакате да го уништите Македонецот психички?
Другар, јас сум реалист. Можеш да сакаш ти некого, и да си го чуваш за себе ,да. А тоа што никогаш нема да го имаш тоа е сосема друго и мене ми е премногу јасно. Во случајов, јас би сакал голема Македонија, да, и тоа ми е желба. НО! Кога сум сигурен дека никогаш нема да ја имам таа голема македонија, ќе гледам да си ја зачувам оваа сега. На страна слики од форуми и пишување постови со национална содржина. Реалноста пред се, во реалниот живот, и реалните постапки, а не овде. Овде само ќе се раскараме и навредуваме без потреба.

Другар, јас сум реалист. Можеш да сакаш ти некого, и да си го чуваш за себе ,да. А тоа што никогаш нема да го имаш тоа е сосема друго и мене ми е премногу јасно. Во случајов, јас би сакал голема Македонија, да, и тоа ми е желба. НО! Кога сум сигурен дека никогаш нема да ја имам таа голема македонија, ќе гледам да си ја зачувам оваа сега. На страна слики од форуми и пишување постови со национална содржина. Реалноста пред се, во реалниот живот, и реалните постапки, а не овде. Овде само ќе се раскараме и навредуваме без потреба.

Не, ти си песимист.
Разликата меѓу мене и тебе е во тоа што јас пред да легнам и кога ке станам мислам на Македонија, а ти имаш само аватар.
Кога сум сигурен дека никогаш нема да ја имам таа голема македонија, ќе гледам да си ја зачувам оваа сега.

Ако имаш желба ,а не работиш на неа, таа никогаш нема да ти се оствари.

Реалноста пред се, во реалниот живот, и реалните постапки, а не овде. Овде само ќе се раскараме и навредуваме без потреба.

Позитивната енергија се пренесува во реалноста, а тоа е веке забележливо.

И дај престанете да ширите негативна енергија и песимизам, па да не се караме:smir:

Не, ти си песимист.

Ако имаш желба ,а не работиш на неа, таа никогаш нема да ти се оствари.
И дај престанете да ширите негативна енергија и песимизам, па да не се караме:smir:
Како можам/можеш да работиш на голема Македонија(кога збориме за желбите )? Тоа може само да биде величење за нејзиниот култ и сеќавање на историјата. Ама реалноста не вели така пријател. Реалноста вели дека надворешни стеги те притискаат, и време е да ја спуштиме топката, а не да скокаме. Ај да не зборам, да сме живи и здрави, за 1-2 год.:smir:

Како можам/можеш да работиш на голема Македонија(кога збориме за желбите )? Тоа може само да биде величење за нејзиниот култ и сеќавање на историјата. Ама реалноста не вели така пријател. Реалноста вели дека надворешни стеги те притискаат, и време е да ја спуштиме топката, а не да скокаме. Ај да не зборам, да сме живи и здрави, за 1-2 год.:smir:

Работите не одат така.
Тоа не е природно.

Кога некој сака да те убие, ти му се спротивставуваш.
Даваш се од себе да го спречиш.

А не клекнуваш на коленици, и викаш
УБИЈ МЕ

Волку.

А што викаш ти ние прво да си ја сочуваме ова што ја имаме, па после да му ја мислиме на голема ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom