Што значи секс на почеток на врската?

• Креатор на темата Креатор на темата persephonia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Што е? Сакате да сесехате а да бидете поштени. Епа не оди така тоа. Не можеш да седиш на две столици.
Ти си се сексал некад? Ај почни, ти треба. Поштени еееј! Што ја прави девојката поштена? Тоа што живее до пошта можда?

Oчекував реакции после мојот пост :)
Немој молимте. Кој, кога и каде го напишал ова правило, да ми објасниш? Или, по дифолт ви е арно кога знаете дека дечкото ве посакува (или му се ебе, едноставно), па сеа ќе изигравате пи*ки и ќе покажувате колку сте тоа вие карактерни, за да добивате се повеќе внимание. Ова околу болдираното...

Поради вакви мислења Македонија не оди напред.
Добро, го болдиравте делот напишан за тоа дека машките по дифолт треба да чекаат, ама ја занемаривте реченицата после него.

Сепак, машките по дифолт треба да си почекаат за секс. Не да ја молат, ама кога и таа ќе се согласи на тоа, тогаш.
Значи, не сакав да кажам дека машките треба да ја чекаат девојката со месеци или години, туку дека треба да се стрпат малце се` додека таа не биде спремна. Ако девојката се даде, а не го посакува тоа, тогаш сексот нема да биде взаемно задоволство како што треба да биде, затоа што таа ќе се чувствува стегната.

Друго, што толку се побунивте околу тоа за чекањето на машките. Зарем знаете пример кога девојката побарала секс од дечкото, а он и кажал „не сум спремен“!? -Јас не знам.
Општопознато е дека на машките многу побрзо им доаѓаат сексуалните нагони во врската и дека кај нив тоа е поизразено. Девојките почесто се водат по некои принципи. Има исклучоци, не викам не. :icon_lol:

Само чудно е тоа што се буните кога треба да ја почекате девојката, а кога некоја ќе ви даде на прв, втор ден, недела, тогаш таа е курва, дроља, ороспија и што ли уште не. :raz: Самите сте си контардикторни.

Значи, не сакав да кажам дека машките треба да ја чекаат девојката со месеци или години, туку дека треба да се стрпат малце се` додека таа не биде спремна.

Па добро не сме ни ние животињи неваспитани и ние сме Ѓентлемени, ја не мислам одма на состаноко штом се видат да се зајаваат , има време прво во кафиќ па некоја пијачка па муабет па после во парк или в кола на сексање. Значи секој може да се стрпи сат, сатипол.

Ти си се сексал некад? Ај почни, ти треба. Поштени еееј! Што ја прави девојката поштена? Тоа што живее до пошта можда?

Поштена е да се пегла со еден партнер. Тоа се вика љубов. Чим тебе не те задоволува едне партнер тогаш си курва. Јас до сега сум сехал само курви. Никад не сум имал поштена што значи не сум нашол љубов.

Поштена е да се пегла со еден партнер. Тоа се вика љубов. Чим тебе не те задоволува едне партнер тогаш си курва. Јас до сега сум сехал само курви. Никад не сум имал поштена што значи не сум нашол љубов.
Аха, значи и ти не си по твојата категоризација на ,,поштеност" , поштен. Така? Не си се сексал со една само викаш...

Аха, значи и ти не си по твојата категоризација на ,,поштеност" , поштен. Така? Не си се сексал со една само викаш...

Што има врска тоа за машко не важи. Кога ќе сватите вие жените дека вие сте срамот на фамилијата. Ама изгледа и од дома така ве учат па круша под круша паѓа.

Што има врска тоа за машко не важи. Кога ќе сватите вие жените дека вие сте срамот на фамилијата. Ама изгледа и од дома така ве учат па круша под круша паѓа.

И Мајките се жени, дали и за нив важи тоа правило? дека се Срам на фамилијата?

И Мајките се жени, дали и за нив важи тоа правило? дека се Срам на фамилијата?

Па ако биле такви кога биле млади тогаш ги земал некој слепец. Обично така оди тоа ќе се испеглаат со пола скопје како дна од мое мало па псоле зема еден мутав и го излажа.

Па размисли логички, дали е можно за машките тоа да не важи, а за жените да?

Па со кого ќе се пеглаат мажите? меѓу себе ли? :kesa:

@BIG_KISS
- znaci sakas nekogo,a ne sakas da bides so nego?kakva e taa ljubov?kako go sakas,kako drugarka?

Па ако биле такви кога биле млади тогаш ги земал некој слепец. Обично така оди тоа ќе се испеглаат со пола скопје како дна од мое мало па псоле зема еден мутав и го излажа.

Не врдај сега ти то го напиша генерално за сите немој сега една таква била ..... по твое мислење, дали Мајките (кои се жени) или ете и сестрите кои исто се жени се срам на фамилијата?

Поради вакви мислења Македонија не оди напред.

Не, поради вакви ^ мислења Македонија не оди напред.

Дека некој човек рекол така, тоа значи дека напредокот на Македонија се засновува на тоа што една девојка треба да почека за секс, а нејзиниот партнер да ја почека неа? :nesvest:

Темава е тинејџерска, кога деца од 16 години стапуваат во врска, несвесни за тоа дали треба машкото да ја фати за газ или за цициња, а оваа дали треба тоа да го прифати.

Во подоцнежни години, сексот си иди спонтано, без многу преправање и глумење. Без „барање“ од машка страна, и без „давање“ од женска страна.
Некогаш и самото женско може да биди иницијатор за почеток на играта (сексуалната де).

Никако, во една врска треба само да се држиме за рачиња. Иако темава е тотално тинејџерска и смешна, гледам дебата, па ќе се приклучам на партијата џамлии...

Кога веќе влегуваш во континуирано гледање со една личност, значи повеќе од еднаш веќе имаш врска. Затоа имаш пријателска врска, и љубовна врска. Оваа вторава едноставно не може да се ограничи на муабет, па кога погледите ќе се врзат во чвор, кога здивот ќе застане па продолжи, сексот е неизбежен. Е сега, ако многу се мисли човек дали треба или не треба, тогаш подобро и на пешачки не поминува, ризик е, кој знае од каде ќе налета нешто.
Освен тоа, во ситуација каде еден ќе се помисли дали е исправно, или едноставно нешто друго ќе му одвлече внимание, од тој секс останува само механика ако воопшто се случи. Филинг - 0.

Од себе ако тргнам, девојка која ќе ми рече не ме допирај или чекај, веќе нема шанси да остане со мене подолго. Од друга страна, иако јас делувам ненаситно од самиот старт, вистинско уживање добивам малку подоцна, не ми лежат one night stands. А толку многу сакам да сум како другите дечиња... :cry:

Точно така, темава е тинејџерска. Според тоа, нели е во ред да почекаат и двајцата, поточно девојката која се двоуми? Не таа што ја постави темата, општо мислам за сите. Зарем мислиш дека на таа возраст треба секоја возбуда да завршува со секс?

За вториот болд исто би му дошло. Нормално ти така ќе мислиш бидејќи си доволно зрел (или повеќе од што си бил на 18:pos2:) за да знаеш точно што и како сакаш од една девојка, па не треба за истото да се натегате со месеци, затоа што и да бидне првата вечер, секоја можна последица од тоа можете сами да си ја носите на грб.

Не, поради вакви ^ мислења Македонија не оди напред.

Дека некој човек рекол така, тоа значи дека напредокот на Македонија се засновува на тоа што една девојка треба да почека за секс, а нејзиниот партнер да ја почека неа? :nesvest:

Темава е тинејџерска, кога деца од 16 години стапуваат во врска, несвесни за тоа дали треба машкото да ја фати за газ или за цициња, а оваа дали треба тоа да го прифати.

Во подоцнежни години, сексот си иди спонтано, без многу преправање и глумење. Без „барање“ од машка страна, и без „давање“ од женска страна.
Некогаш и самото женско може да биди иницијатор за почеток на играта (сексуалната де).

Точно така. И претходно спомнав дека се важни годините, помалите нормално дека секс на почеток на врска го сметаат за нешто погрешно, искористување, лесна е итн... А и до негде, не ни треба да се има секс на тие години.
Подоцна со годините, поинаку се размислува, веќе се повозрасни и нормално тука доаѓа и сексот како нормална потреба. Каква е таа врска без секс? И како би успеала ако нема секс? Зборам за над 17 еве..
И како што кажа Тамарче...нема тогаш повеќе нати-дајми, туку сексот се одвива како најнормална работа, па и на почеток на врската. Дури можам да кажам дека тогаш сексот е една од најбитните работи, после љубовта. Џабе се, ако сексот не оди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom