А нацизам? Исто ли е со национализам?
Национал-социјализам =нацизам...
Разграничено:
Пр. број 1 Патриотизам е кога го почитуваш и употребуваш мајчиниот јазик, а ако цитираш од туѓ јазик, го преведуваш цитатот.
Пр. број 2 Ако сакаш да укажеш дека твојата национална култура и интереси не се инфериорни во однос на другите, и тоа е патриотизам.
А вие кои не знаете, научете!
Се брзав па немав време да ти преведам...А мислам дека прочитав негде (мислам дека Викторгг напиша) дека англискиот е официјален јазик на овој форум...А ти ако не знаеш 2 прости реченици да преведеш тогаш иди на курс...
Videte naciolizmot suste e so dve definicii prvata tvrdi deka e pozuitiven(GORDOST) dodeka vtorata e deka e negativen no denes imame poseben nacionalizam(mrazenje ne samo na nacija tuku i nivnata kultura)
pa na kraj kraevi vidovme i seuste gledame kolku vlijae(bugarski albanski nacionalizam i grcki etnocentrizam):smir:
Точно е дека постојат 2 вида,али никој не вика дека тие не се поврзани...Напротив,тенка е линијата...
кај нас има и трет оригинален облик на национализам, и тој е национализам према сопствениот народ.
на пр. јас кога ќе кажам дека сум патриот и дека тоа ми е сосема доволно, сум обвинуван од свои сонародници за константен дефетизам, обидувајќи се во оваа работа да вметнат и математички знаци за собирање и одземање.
Е ова најмногу ми смета...Ако не си радикален во сакањето на земјата тогаш автоматски не ја сакаш татковината...Чист нон-сенс...
A shto e Georgija Kastriot?Ali od kavkaz da ne e?A koja budala rekla deka Tesla e Makedonec hahahahaha?
Има тема за Тесла во подфорумот мистерии ,а ако не се лажам мислам дека имаше некој што напиша таков гаф...На шала или не, не ми е битно...Нека не се бламира пред светот...
кастриот е наш, а тесла е и србин и хрват, а тито не е ни србин ни хрват па ни словенец, а син му на киро е србин или австриец или и двете, и се е така на балканот.
само мањифико од словенија е деклариран југословен и хомосексуалец. или типот си игра мајтап или е скроз забеган.
Мањифико е европски чоек, људина,''лаф у срцу''(има филм ваков, и не се мисли на лаВ као животиња )...Такви се повеќе од потребни на светов...