Бугарија претставена како ќенеф (нужник) на елитна ЕУ изложба

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
grevcinja tie....nego istoto ne ceka i nas,iskreno me raduva sto procentot na lugeto sto sakaat da ja vidat makedonija vo eu poleka no sigurno pagja

Б

Бат Елохим

Гостин
grevcinja tie....nego istoto ne ceka i nas,iskreno me raduva sto procentot na lugeto sto sakaat da ja vidat makedonija vo eu poleka no sigurno pagja
Европска унија е една голема паланка, земји собрани за интерес, кои меѓусебно не се поднесуваат, политичари лицемери... ништо подобро не ни можеш да очекуваш од такви дебили. :)

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Ова инсталациа е модерно искуство. Човекот е сакал да правокира.Бугариа турска тоалетна , Холандиа с исламски минарета , Полска -попове с геjско знаме , Германиа с фашистки крст..

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Европска унија е една голема паланка, земји собрани за интерес, кои меѓусебно не се поднесуваат, политичари лицемери... ништо подобро не ни можеш да очекуваш од такви дебили. :)
:toe::back:....pametno toa:smir:

Ова инсталациа е модерно искуство. Човекот е сакал да правокира.Бугариа турска тоалетна , Холандиа с исламски минарета , Полска -попове с геjско знаме , Германиа с фашистки крст..
ti drugar kazi iskreno kako se custvuvas posle vakviot odnos na vasite evropejci:smir:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Paaa, ako sakame po pravo...ne se EUropejci..:) Cesi se !! , a tie odsekogas imale averzija prema odlukata na svojot knez Vladislav (taka li se vikase????).....da gi vikne Makedoncite da gi napravat lugje...:) navodno po inercija, a vistinski zaradi ZAVIST sto nemale srekja da se Makedonci... gi mesaat..isto ko Slovencite na primer .. SITE DOMORODCI NA JUGOT.... taka da...:) Bog znae za kakov kenef pa nas ne zamisluvaat.... :)

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Paaa, ako sakame po pravo...ne se EUropejci..:) Cesi se !! , a tie odsekogas imale averzija prema odlukata na svojot knez Vladislav (taka li se vikase????).....da gi vikne Makedoncite da gi napravat lugje...:) navodno po inercija, a vistinski zaradi ZAVIST sto nemale srekja da se Makedonci... gi mesaat..isto ko Slovencite na primer .. SITE DOMORODCI NA JUGOT.... taka da...:) Bog znae za kakov kenef pa nas ne zamisluvaat.... :)
sreca so nemozat da ne zamislat....ti teknuva:wink:

BC

Член од
24 декември 2007
Мислења
94
Поени од реакции
2
ti drugar kazi iskreno kako se custvuvas posle vakviot odnos na vasite evropejci:smir:
Какви европејци? Този с'штија чех самодеец се оказа измамник. Взел пари за проекта, за којто е трјабвало да покани скулптори от всички срани членки, но решил сам тој да изработи всички творби (и естествено да прибере и парите :)). Чешкото правителство сега се извинјава за този гаф.

Преди да се разбере за измамата на чеха, излезе информација, че скулптурата била дело на нјакоја си б'лгарка Елена Джелебова (така пишело под самата скулптура). Та тази Елена отнесе доста псувни докато се разбере, че такова лице не с'штествува, това е измислица на чеха. А тој кој знае как се кефи сега на рекламата, којато му направихме с целија този шум, доколкото разбрах бил нешто като провокативен автор и на това разчитал, за да стане известен.

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19

секи се чуствува различно,според интелектуални и мисловни качества.Аз лично го приемам со чувство на хумор.:wink:
Се пак сметам дека човекот е постигнал своата цел.

R

RAYTHEON23

Гостин
konecno edna vistina za bugarija pa ja primija vo EU poradi saksoburgotski i negovite kralski i dr.vrski ama sepak segde treba da ima nuznik pa eve go za EU:pos2:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Чешкото правителство сега се извинјава за този гаф.

.
samo ova te razbrav pa na toa ce ti komentiram...ja znaes li ona a narodnata:
posle ebenje nema kaenje:toe:

секи се чуствува различно,според интелектуални и мисловни качества.Аз лично го приемам со чувство на хумор.:wink:
Се пак сметам дека човекот е постигнал своата цел.
e bravo be on te siba a ti cvrkuces...okolu celta:toe:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Хехе се кладам сега дека ви е уште померак Бербатов што му даде гол на Петар Чех. :) А може овој чехов и од тоа се изнервирал кој го знае. :)

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
abe si znaat oni koj ima najboja kurbasica (nadenica)...:pos2::pos2:mnogo dobre

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
e bravo be on te siba a ti cvrkuces...okolu celta:toe:

а што - да пуцам ли ? :) ова е првична реакциа .лично мен он не ме шиба.:wink:
10 години живеем во Германиа и сум видел много по скандалозни нешта.
Целта на изкуството е да правокира и човекот го е постигнал.
Мислим дека много лјуде ке се замислат после ова изложба.
Вистина е дека тоалетите у Бугариа не са чисти како Европејските. Ама бех преди 8 месеца во Скопие и треба да кажем че и там са доволно мрсни

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
браво

а гејлада како што е представена?

Kajgana Shop

На врв Bottom