Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
"На прашањето дали ДПА ќе дадат поддршка на Ѓорѓи Иванов, Тачи со одговор:
„Кој е тој? Оној што ги правеше сондажите, не му треба поддршка, зошто он секогаш ни вади 1,52 посто“, изјави Тачи."

:pos::pos:

Тачи? Нека се запраша зашто 1,52 посто вадел. Ако толку ги сметаат за лажни, тогаш што се потресуваат?

Кога сме веќе кај квалитетните кадри, зошто ДПМНЕ кандидира непартиски (како што вели) кадар ?

Околу кадрите, ете Нано Ружин е идеален потенцијален претседателски кандидат.

Е па ако е идеален, нека го кандидираат де. Никој не рече да не го кандидираат. Си има кампањи, избори и луѓето ќе си покажат кој е подобар избор.

А што се однесува до непартиски кадар. Претседателот и онака и вака треба да биде претседател на сите и не треба да биде од политичка партија, нели? Така што Ѓорѓи Иванов совршено влегува во таа приказна. Особено бидејќи е доблесен и чесен човек. А за не знам кој кажа за тоа што немал допир со политиката. Море, значи ако не го има на телевизија, не значи дека нема допир со политиката. Чекај, чекај, ќе почнат кампањите, па ќе се видат кандидатите, па ондак ќе зборам.

А не знам уствари, зашто се колете на темиве, кога ништо уште не е официјално. Тоа сеа се испотепаа по темиве, а не па кога ќе почнат кампањиве.:nesvest:

Јас не сум политички определен, но според мене од новиве кандидати нема некој што би можел да ја води државата. Го фалат Ќерим бил претседател на ООН, бил ова, бил она, а зошто не успеал да се заложи да влеземе во НАТО или да добиеме Шенген виза?
Како може долгогодишен професор што не треба да е исполитизиран, е кандидиран од владеачката партија? Значи студентите кои биле вмровски настроени им прогледувал низ прсти, а другите ги паѓал. Дали е тоа личност за прв човек на Државата?

Значи поголема глупост од ова немам прочитано! Кај Ѓорѓи Иванов можеш да пројдеш само ако учиш и се трудиш и ГО ЗАСЛУЖИШ ТОА! Студенти и кои се неутрални како јас и уште неколкумина го сакаат, студенти кои се за СДСМ го сакаат и има студенти кои се за ВМРО што го сакаат.

Кај тој човек нема човек што паднал заради партии и кај тој човек се учи и се проаѓа лесно, АКО УЧИШ!

ВАКВА НЕБУЛОЗА И ГЛУПОСТ И НЕОСНОВАН АРГУМЕНТ НЕ СУМ ПРОЧИТАЛА НИКОГАШ!

Подобро да се информираш и не треси глупости од ракав, затоа што некој и ќе ти поверува на овој одвратен апсурд.

Кога сме веќе кај квалитетните кадри, зошто ДПМНЕ кандидира непартиски (како што вели) кадар ?
па нели претседателот треба да биде надпартиски?

кој и да биде се надевам дека ќе има дует или терцет или квартет или како се вика кога се повеќе на некоја телевизија, или барем дуел пред вториот круг

E aj sega da odime po tvojot primer i da predlozhime medicinska sestra ili bolnichar posho se grizhat za zdravjeto nashe pa site gi sakaat,abre nesaka profesor nego politichar se bara ili ne sakash da razberish ili zabraneto vi e poinakvo mislenje od Grujo.Za pretsedatel se predlaga dobar politichar vo nadvoreshnata politika nekoj shto kje gi zgolemuva prijatelstvata i gradi megjusosedski odnosi na Makedonija a ne nekoj kako Grujo i kompanija i pred se razumen i odgovoren chovek. Ogromna odgovornost e koga se bira drzhavnik,nesakam da mi se smej cela evropa mene so ushte nekoj shlaknat kako Grujo.

О Боже...:kesa: Сериозно треба да се покачи критериумот за партиципирање во овој подфорум за некои членови....шо бараат „дуети“ :pos2:

Инаку јас со душа чекам да има било каква политичка дебата помеѓу Иванов, Керим и Љубе...

Тачи? Нека се запраша зашто 1,52 посто вадел. Ако толку ги сметаат за лажни, тогаш што се потресуваат?
Повеќе алудирав на комичниот отколку на издржаниот одговор на Тачи.
Е па ако е идеален, нека го кандидираат де. Никој не рече да не го кандидираат. Си има кампањи, избори и луѓето ќе си покажат кој е подобар избор.
Токму така. А и дипломатско искуство има чоевекот за разлика од некои други кандидати. Плус тоа е избран и за дипломат на годината во НАТО, во конкуренција од над 30 амбасадори од исто толку држави.
Да не заборавам за неговата заслуга за приближувањето на Македонија кон НАТО.

Ѓорѓи Иванов цел живот се занимава со политика само што он е експерт. Значи ја знае политиката, живее за политиката и целиот живот му е политика. И се разбира нормално. Многу работи не излегле во јавност, затоа што не е наметлив човек, напротив скромен, амбициозен, и се што има постигнато го има он самиот постигнато.

И јас за разлика од тебе, не те етикетирам, само кажувам работи кои што сум ги сведочела и видела.

О Боже...:kesa: Сериозно треба да се покачи критериумот за партиципирање во овој подфорум за некои членови....шо бараат „дуети“ :pos2:

Инаку јас со душа чекам да има било каква политичка дебата помеѓу Иванов, Керим и Љубе...

епа на тоа мислев де, дуел, дебата, дует, расправа како и да се крсти

А што се однесува до непартиски кадар. Претседателот и онака и вака треба да биде претседател на сите и не треба да биде од политичка партија, нели? Така што Ѓорѓи Иванов совршено влегува во таа приказна. Особено бидејќи е доблесен и чесен човек. А за незнам кој што кажа одозгоре за тоа што немал допир со политиката. Море, значи ако не го има на телевизија, не значи дека нема допир со политиката. Чекај, чекај, ќе почнат кампањите па ќе се видат кандидатите, па ондак ќе зборам, зашто очигледно сеа на темава прочитав аргументи кои не држат вода ама ич.

А не знам уствари, зашто се колете на темиве, кога ништо уште не е официјално. Тоа сеа се испотепаа по темиве, а не па кога ќе почнат кампањиве.:nesvest:

Значи поголема глупост од ова немам прочитано! Кај Ѓорѓи Иванов можеш да пројдеш само ако учиш и се трудиш и ГО ЗАСЛУЖИШ ТОА! Студенти и кои се неутрални како јас и уште неколкумина го сакаат, студенти кои се за СДСМ го сакаат и има студенти кои се за ВМРО што го сакаат.

Кај тој човек нема човек што паднал заради партии и кај тој човек се учи и се проаѓа лесно, АКО УЧИШ!

ВАКВА НЕБУЛОЗА И ГЛУПОСТ И НЕОСНОВАН АРГУМЕНТ НЕ СУМ ПРОЧИТАЛА НИКОГАШ!

Подобро да се информираш и не треси глупости од ракав, затоа што некој и ќе ти поверува на овој одвратен апсурд.

Сами си се јавија тие што ги засега ова, секој што си ја има мувата на капата ќе си се јави како и ти.

Повеќе алудирав на комичниот отколку на издржаниот одговор на Тачи.
Токму така. А и дипломатско искуство има чоевекот за разлика од некои други кандидати. Плус тоа е избран и за дипломат на годината во НАТО, во конкуренција од над 30 амбасадори од исто толку држави.
Да не заборавам за неговата заслуга за приближувањето на Македонија кон НАТО.

Знам, дека алудираше на комичниот елемент, него јас онака си промрчев за Тачи, не се однесуваше на тебе тоа.:smir:

Па тоа и јас го викам. Јас би била среќна кога би имала силна и цврста конкуренција во било кое поле од политиката, па потоа ќе излезат на дуел и ќе се види кој е победникот.

Иако, сепак, мојот избор не би се сменил ни тогаш. Пак ќе си биде Иванов. Но, се разбира, тоа си е нели мое мислење.:)

Providni ste,nema da vi ispee,pomina vremeto na nepartiski opredelenite na forumite na politika :helou:

Боже Господе, јас вакво нешто немам видено. Човеку, ниту сум во партија, ниту сум симпатизер, значи неутрална сум. Исти ми се и едните и другите, а овде може многу луѓе тоа да го потврдат. А ја учам политиката затоа што ја сакам. А не затоа што сакам да бидам во партија.

Се гледа дека немаш аргументи, затоа не ми се спротистави. Туку збориш од ракав.

Значи мене два предмети ми предавал човекот и никогаш никој немал проблем со него. Никој не се пожалил на неправедност и кога некој студент ќе му се обрати, човекот внимателно слуша и ако може помага. Никогаш не го интересирало кој за кого и што е.

И ти кажувам сум сведочела, сум видела. А ти збориш работи само за да кажеш. И не ми лепи етикети, и тие не ти се издржани.

Сами си се јавија тие што ги засега ова, секој што си ја има мувата на капата ќе си се јави како и ти.

Tochno,ako ne si ja imashe muvata na kapata ili ako ne beshe partiski neopredelena nemashe da stiska caps lock :tv: Nervozata predizborna raboti :helou:

Providni ste,nema da vi ispee,pomina vremeto na nepartiski opredelenite na forumite na politika :helou:

Човеку, како не ти е срам да зборуваш така? Како не ти е срам? Јас никогаш не сум криела што мислам и како мислам, па и за политиката е така. Едноставно критички и објективно ги гледам работите.

А за Ѓорѓи Иванов ќе гласам, не затоа што ВМРО-ДПМНЕ го кандидираше, туку затоа што го почитувам како човек и знам дека би се трудел за интересите на Македонија.

А би ти советувала да не ги етикетираш луѓето. Не сите луѓе имаат испран мозок од некоја политичка партија.

Второ, Бране исто немал врска со политиката, па стана политичар, а Ѓорѓи Иванов цел живот се занимава со политика само што он е експерт. Значи ја знае политиката, живее за политиката и целиот живот му е политика. И се разбира нормално. Многу работи не излегле во јавност, затоа што не е наметлив човек, напротив скромен, амбициозен, и се што има постигнато го има он самиот постигнато..
Сличноста меѓу политиколог и политичар, е само во првите 6 (шест) букви.

Инаку еве што Ѓорѓи вели за политичарите:

„Од политичар не барајте искреност“, изјави Ѓорги Иванов, политиколог"

Па би те запрашал како личност која добро ја познаваш, дали Ѓорѓи сеуште стои на ваквите ставови ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom