Срѓан Керим - заеднички кандидат

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Да го елминираат од успех Бошковски? Хах... Ти си стварно убеден дека Бошковски има шанса да ги добие изборите? :pos:

Се што може Бошковски е да им одземе гласачи на ВМРО, со што ќе ги стави СДС во предност. Ништо повеќе!
никој не може да и помогне на сдс, ни љубе, ни Господ, тие се во колапс и ако продолжат вака ќе паднат во кома, а и ако по комата продолжат така, ќе бидат клинички мртви.

заправо, може да им помогне некој, а тоа се тие самите, епа од нив зависи нивната иднина, како и одговорноста на оние кои ги водат во таква иднина

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Незнам но БЦ......., можеби со денешнава изјава Заев сака да го воскресне БЦ како можен кандидат, дескредитирајќи го Срѓан Керим.
не ми се верува, ја све си мислам дека, БЦ ќе ја отстапи фотељата и ќе се врати на чело на партијата. А, ако не, нема да го гласам, заради тоа што раздаваше помилувања на кого ќе стигнеше....
Покрај тоа, не беше лош претседател:..

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Еве ти го одговорот:

:toe:
Со две раце го подржував до сега Брат Љубе за досегашната активност и за се она што го правеше за Македонија. Ова со кандидатурата ќе му биде сопствена грешка и лша проценка. :toe:

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Реформирајте ја СДСМ !!!
Избркајте ги некадарните и непопуларните,оддалечете се и скријте ги во позадинските редови лошите решенија од претходниве години!
Шеќеринска,Кондарко,Макрадули,Шема,Бучковски,Митрева и некои други...
се тоа мора да оди у аут !
Леле - ми се поклопи едно парче на мислите со Зевзус.

Ама поклопувањето е само дотука: Дека СДСх треба да се реформираат.

Другото - неговите констатации за „диктатурата“ на Грујо - тоа е типичен СДСх-оски речник на немоќта. Откако ќе видиме реформа во таа партија - ќе видиме и промена на стилот и речникот кај таа партија, па наместо кукумјавчење пред домашната и светската јавност дека Грујо бил диктатор, ќе видиме можеби некогаш и ветувања, предлози како ние гласачите ќе добиеме нешто од нивното владеење. Само реформирани ќе сватат дека

НЕМА ПОИШЕ ДАВАЊЕ ГЛАС НА ВЕРЕСИЈА - ИМА СЕ ПОВЕЌЕ ЕГОИСТИЧКИ ГЛАСАЧИ
Не ми е гајле за ниеден лидер - не го гласам за тој да биде голем лидер - неговите дела за мојот стандард и мојот подобар живот ќе го класифицираат како голем или мал лидер.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Можно ли е сценариото: СДСМ да наслушнале дека ете ВМРО-ДПМНЕ на претседателскиве избори ќе излезат со Срѓан Керим ,па сега овие да сакаат да им се приклучат знаејќи дека Срѓан Керим има изградено какво такво име во надворешно политичкиот свет?:toe:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
сдс може само да го пуштат тито да се избрука уште еднаш, со што тој самиот би си потпишал политичка смртна пресуда ако прифати, инаку реално гледано кандидат за претседател немаат

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
не ми се верува, ја све си мислам дека, БЦ ќе ја отстапи фотељата и ќе се врати на чело на партијата. А, ако не, нема да го гласам, заради тоа што раздаваше помилувања на кого ќе стигнеше....
Покрај тоа, не беше лош претседател:..
Прво не ја отстапува тој фотељата :nenene:, туку му изминува мандатот. Никој,а посебно тој не отстапил така лесно од фотеља. А напротив треба да не се враќа во СДСМ ако сака да и помогне.

А за тоа каков претседател беше. :pop:

Можно ли е сценариото: СДСМ да наслушнале дека ете ВМРО-ДПМНЕ на претседателскиве избори ќе излезат со Срѓан Керим ,па сега овие да сакаат да им се приклучат знаејќи дека Срѓан Керим има изградено какво такво име во надворешно политичкиот свет?:toe:
Не наслушнале, ова беше јавна тајна.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
мене страшно ме интересира кој ќе го лапне Ќерим за кандидат, зашто кој го лапне тој и победува. Едноставно од имињава кои се вртат во јавноста е убедливо најдобар кандидат.
А инаку за предлогов мислам дека нема да се оствари.

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Прво не ја отстапува тој фотељата :nenene:, туку му изминува мандатот. Никој,а посебно тој не отстапил така лесно од фотеља. А напротив треба да не се враќа во СДСМ ако сака да и помогне.

А за тоа каков претседател беше. :pop:
Ок, ако сакаш да бидеш до толку прецизен, а за ова другово... тоа е релативна работа. Мене ми се чини дека СДСМ страда од недостаток на јак водач. Сеа, можеби ќе ги поведе во погрешна насока, тоа незнам....

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
мене страшно ме интересира кој ќе го лапне Ќерим за кандидат, зашто кој го лапне тој и победува. Едноставно од имињава кои се вртат во јавноста е убедливо најдобар кандидат.
Мислам дека напротив, се обидуваат кој попрво ќе го дискредитира, тоа е многу јасно, се друго е наивно гледање.:toe:

Ок, ако сакаш да бидеш до толку прецизен, а за ова другово... тоа е релативна работа. Мене ми се чини дека СДСМ страда од недостаток на јак водач. Сеа, можеби ќе ги поведе во погрешна насока, тоа незнам....
Па во тоа е проблемот што СДСМ има погрешна перцепција за идниот нов-стар водач.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
а што толку сите се возбудуваат за керим, па нели последната анкета покажува дека тој има само 3% рејтинг.
и плус даме ни кажа дека нема шанси тој да даде глас на керим, а мислам дека е добро упатен, освен нели ако грујо се изјасни дека најдобар кандидат за претседател е керим (а за керим како нивни кандидат воопшто не се НЕЗАИНТЕРЕСИРАНИ во дпмне)

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Не наслушнале, ова беше јавна тајна.

Сепак да почекаме да видиме што ќе каже крајот.........Ако излезе онака како што јас мислам ќе има доста форумски постови на ``непартиски`` колеги за коментирање ,кои ете не чекаа од штабот за да им кажат кој е добар а кој е лош кандидат. :vozbud::tv:

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
А зошто би се затрчале да го „лапнат“ Керима? ВМРО-ДПМНЕ ќе треба да троши милиони евра партиски пари за кандидат на социјал-демократите. Бреее - памет. А СДСх би сакале Керим да стане претседател, ама гледајќи ги анкетите си рачунаат: “Што има да трошима партиски пари - кога и така ќе загуби.“ Затоа е предлогот - да бил заеднички кандидат.

Само политички ептен глуп лидер на ВМРО-ДПМНЕ во сегашните околности би поддржал кандидат што не е член на неговата партија, затоа што анкетите кажуваат дека токму кандидатот зад кој ќе застане Груевски - ќе победи. А Груевски се покажа дека не само што не е глуп, туку дека ниту еден политичар од опозицијата сега за сега не му е рамен.

а што толку сите се возбудуваат за керим, па нели последната анкета покажува дека тој има само 3% рејтинг.
и плус даме ни кажа дека нема шанси тој да даде глас на керим, а мислам дека е добро упатен, освен нели ако грујо се изјасни дека најдобар кандидат за претседател е керим (а за керим како нивни кандидат воопшто не се НЕЗАИНТЕРЕСИРАНИ во дпмне)
Хеј - јас го поддржувам сега за сега Грујо - ама дури и Грујо да застане зад Керим - јас нема да гласам за Керим.

Јеби га - ќе треба да си отстапам од принципот „не давам поише глас на вересија“ - а гласот за Керим би ми бил глас даден на вересија дека типот ќе работел за Македонија и за мене. Досега - цел живот типот си работел за својот удобен живот. А зе мене - како обичен гласач од село Свирипичино? За мене од трите подолгото ќе има од кандидатот Керим.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
А зошто би се затрчале да го „лапнат“ Керима? ВМРО-ДПМНЕ ќе треба да троши милиони евра партиски пари за кандидат на социјал-демократите. Бреее - памет. А СДСх би сакале Керим да стане претседател, ама гледајќи ги анкетите си рачунаат: “Што има да трошима партиски пари - кога и така ќе загуби.“ Затоа е предлогот - да бил заеднички кандидат.

Само политички ептен глуп лидер на ВМРО-ДПМНЕ во сегашните околности би поддржал кандидат што не е член на неговата партија, затоа што анкетите кажуваат дека токму кандидатот зад кој ќе застане Груевски - ќе победи. А Груевски се покажа дека не само што не е глуп, туку дека ниту еден политичар од опозицијата сега за сега не му е рамен.
Мирен Даме ,да не те разочара и овој како војводата Љубчо:shok:

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Сепак да почекаме да видиме што ќе каже крајот.........Ако излезе онака како што јас мислам ќе има доста форумски постови на ``непартиски`` колеги за коментирање ,кои ете не чекаа од штабот за да им кажат кој е добар а кој е лош кандидат. :vozbud::tv:
Тоа и ни останува. :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom