Trance музика

1999 година, и ретко кој знаеше уствари за гоа и психоделик транс.
и зашто имав пријателки низ светот што посетуваа големи фестивали на времето и јас некако се уклопив у таа шема и тој хипи период ми траеше од 1999 до 2004 година.
после тоа несакав ни да чујам транс, ни да видам транс, бев пред 3 години на една транс журка у скопје, зашто девојка ми беше скопска трансерка после 3-4 месеци молење отидов со неа кеф да и правам. И еднаш појдов пеш од куманово до винце зашто тамо имаше транс фестивал и девојка ми беше тамо и сакав да ја изненадам.
Од сето мое искуство и дружба сватив дека трансот е тапа, како музика никад не сум ја сакал зашто тоа воопшто не е музика.
Луѓе , ок 20% од сите трансери што сум ги запознал се ок дечки. Останатите се ретардирани таблетомани. Уствари кога си со такви луѓе исто како да си со зомби. Не правиш муабет со нив него правиш муабет со дрогата у нив.
И така...

1999 година, и ретко кој знаеше уствари за гоа и психоделик транс.
и зашто имав пријателки низ светот што посетуваа големи фестивали на времето и јас некако се уклопив у таа шема и тој хипи период ми траеше од 1999 до 2004 година.
после тоа несакав ни да чујам транс, ни да видам транс, бев пред 3 години на една транс журка у скопје, зашто девојка ми беше скопска трансерка после 3-4 месеци молење отидов со неа кеф да и правам. И еднаш појдов пеш од куманово до винце зашто тамо имаше транс фестивал и девојка ми беше тамо и сакав да ја изненадам.
Од сето мое искуство и дружба сватив дека трансот е тапа, како музика никад не сум ја сакал зашто тоа воопшто не е музика.
Луѓе , ок 20% од сите трансери што сум ги запознал се ок дечки. Останатите се ретардирани таблетомани. Уствари кога си со такви луѓе исто како да си со зомби. Не правиш муабет со нив него правиш муабет со дрогата у нив.
И така...

Транс и дрога... Хмм... прв пат слушам...

Океј, ироничност, ама другар, мислам дека претеруваш ти и многу други кога вмешувате дрога и транс. Има да, ама што претерувате, претерувате.

Транс е широк поим. Гоа и псај се 1-2 поджанрови на трансот и ако во 90тите кога се појави па се до 2000/2001 се употребуваа таблети и сл. со почетокот на Ибица како главно журкаџиско место од 98 подоцна се заборави на дрогите, како што во 60тите хипиците и Вудсток ја прославија марихуаната, па потоа ништо. Тоа беа само моменти.

Отиди на странски фестивали во денешно време и единствено нешто што те дига е музиката.

А тие што се дрогираат во Македонија на журки се фејкери, од немање работа, а и се само 1 % од вкупните слушатели на таа музика.

Летово бев на една журка во Србија. Имаше некоја турнеја на Дјс низ Србија, па јас случајно се најдов таму. На таква журка немам одено досега. Тоа не може да се опише. Да присуствувате таму ке знаевте.:vozbud: Беше абнормално не се знаеше кој пие кој плака. На боља журка немам присуствувано. Fcking awesome! :vozbud::vozbud::vozbud:

А тие што се дрогираат во Македонија на журки се фејкери, од немање работа, а и се само 1 % од вкупните слушатели на таа музика.

Хмм, заден пат кога проверив беа околу 80% од вкупните слушатели. Се надевам, времињата се смениле.

Уствари кога си со такви луѓе исто како да си со зомби. Не правиш муабет со нив него правиш муабет со дрогата у нив.
И така...
... да не помеша трансер со металец..? :)
И јас би рекол дека смешал трансери со металци. Или евентуално со емо или сите останати парк стилови :pos:

И јас би рекол дека смешал трансери со металци. Или евентуално со емо или сите останати парк стилови :pos:
хихиии... абре луѓе шо сте запнале транс и сите трансери се тешки наркомани така??? еваа... па јбг слушам транс веќе 3-4 години (и воопшто електроска музика) па ниеднаш не помислив на нешто слично на дрога... (музиката ми е доволна дрога и плус некое пивце таман :))
иначе позз од мене со нешто шо ме јајт денојве

од секат мразам кога ќе смешаат електронска музика со дрога,не дека нема дрога на такви журки ама тоа не се синоними како што се збори..
иначе обожавам електорноска музика поточно house,а може и некоја trance трака..како што кажа StormRage музиката ми е доволна (е добро де и некое винце у мојов случај :pipi:)..

Абе абдали едни неписмени. До кога ќе мислите дека само трансерите се догираат?!
Имам информации дека на концертот на Наташа Баклавац пред околу 5 години у Универзална Штала, голем број на луѓе се фиксале у ВЦто. Рапери и металци не се фиксаат?! Има и голем број на луѓе кои слушаат поп па пак се дориграат.
Така да ај доста со нон сенс муабети. Трансерите биле наркомани, оние биле педери, овие биле клошари.
Се зависи до чоекот и до тоа шо му тропа у глаа, а не до тоа шо го слуша.

Мадерфакер алал да ти е за постот... него батали то ево нешо ХЦ :)

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom