Trance музика

тракава ја прогласувам дефинитивно бр-1 транс трака на сите времиња кој ја има слушано порано ке знае дека сум у право:wink:
Уште една класика.
Psysex - Expressions of rage :pipi:

И една понова трака. :vozbud:

Убаини ...... :music2::pipi:

Adam Nickey - Callista

Класика, кога се во прашање А&Б ..

Above & Beyond - I Am What I Am (Lange Remix)

Биди иновативен малце, продуцирај фолктранс.:pos2:

p.s. Ако му се допаѓа на некого трансот на Anjunabeats еве sample од моја трака што ја работам по терк на Anjunabeats. Звукот не е нај нај зошто на слушалки е продуцирана so far.

http://www20.zippyshare.com/v/54216980/file.html

Супер е. :) Ама како што кажа, на слушалки, мачно е да праваш нешто, немаш многу осет... By the way, што користаш за synth-овите?

Супер е. :) Ама како што кажа, на слушалки, мачно е да праваш нешто, немаш многу осет... By the way, што користаш за synth-овите?
Фала. :)

Имам 3 басови, 2 средни и еден low bass. За средните басови употребив Zebra2 и Nexus и за low bass употребив пак Zebra2.
За падовите и за pluck synth-от употребив Sylenth1 (најомилен ми е), ама не се готови звуци (presets), туку ги направив сам, експериментирам subtractive и FМ synthesis во последно време. :)
А после за bell-ot, тоа всушност се два различни синта ама направени како слој, и двата од Zebra2.
И секако на секој звук ставам компресор и EQ и зависно од звуците delay, reverb, limiter...

Се друго е само инспирација.

А ако продуцираш транс ти ги препорачувам овие VST:

Sylenth1
Zebra2
Z3ta+
V-Station
Predator
Nexus
Massive
Gladiator
FM8

Фала. :)

Се друго е само инспирација.

(скратив малку цитатот, да не изгледа многу големо :p)

Naturlich. :)

Фала, a lot. :) Уште сум ен-оу-оу-би во FL Studio, ама напредуваме полека, полека. :)

Добро прогресив парче од Оливер Смит, едниот од двата продуценти за 2008 прогласени од страна на А&Б .. Енџој ...... :wink:

Одамеее... :vozbud:

Arnej - Beginning Of The End (Preview)

Arnej - There Are No Coincidences

relaaaaaaax.....Perfect!!! einfach nur traumhaft :-)
едноставно неам зборови посебно за вторава трака :vozbud:
relaaaaaaax..... и после не вреди??? кој рече така down a

From Juan Verdera's (The Muses Rapt) entry in Wikipedia
-------------------
Next stage that made a great change in his life was when he discovered that he had a cancer and he should go through intensive course of chemotherapy. During this time Juan found for himself peace and relief in trance music. After one of the treatment sessions Juan arrived to his studio and under the influence of inspiration that came to him he wrote his famous track "Spiritual Healing". After this single was released Juan started to recover and is in better health these days.

GOA/PSY --- :smir:

Најдобрата ever

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom