Amnaesiac
Paranoid Android
- Член од
- 9 декември 2008
- Мислења
- 1.818
- Поени од реакции
- 43
дур да дојде месијата на ред, можда го здрмал земјотресов денес, да искористам слободен просторMoeto mislenje e deka se banditi,za priklucok ti naplakaat 21.000 denari,namesto toj da dojde da me finansira za da mu ja trosami plakam strujata jas moram da si kupuvam kabli,da kopam za kabel a mnogu cenetite majstori od EVN ke dojdat samo da vrzat 2 zici,leleee sto majstorija e toa da se vrzat 2 zici.Pred BC&CO da ja prodadat Elektro Distribucijata na EVN ja napolnija so partiski kadar(tokmaci) odnosno lica koi posle serenje ne znaat ni gazot da si go izbrisat a lugje so zavrseno skolo za elektro sedat doma bez rabota.More mars u picku materinu i EVN i onoj koj go prodade...Ajde Mesijo,sega ti si na red?:baeh:
Најголемо полнење со партиски кадар имаше во времето на љубчо. Есм беше пренатрупано со кафеготвач(к)и и кафепијачи. По фамозниот 15 септември, бране го "очисти" и си стави свои кафеготвач(к)и, оти кафето што му го вареле овие не било по негов вкус, многу шеќер ставале, а тој пиел горко. Така во тој период многу екс-кафеготвачи и пијачи, додуша и дипломирани електроинженери се преквалификуваа во такси-превозници, како што налагаа наметнатите услови на пазарот на трудот.
После дојдоа австријанците и тие рекоа ние толку многу кафе не пиеме, а ако пиеме тогаш го пиеме со Sachertorte или со Mozartkugeln, ама тоа многу ќе не чини, па избркаа некои “професионални” кадри, додуша мислам им понудија некоја отпремнина или на оние во кои видоа потенцијал, можност за преквалификација.
Бидејќи живееш во германија, знаеш што е решението на проблемот, либерализација напазарот на електродистрибутери, знаеш и самиот дека ги има многу понудувачи, па ти одбери си кој највеќе ти одговара. Е сега дали содржината на договорот потпишана меѓу тогашниот т.е. сегашниот министер за економија бесими како претставник на тогашната влада на РМ и австријанците дозволува таква либерализација, не знам. Треба да го прашаме фатмир или бучко или грујо. Сите тројца (треба да) го знаат одговорот.