Тетоважи

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Имам тетоважи, но имам една на гради како сувенир од алхохолизирани тинејџерски денови која не ја сакам. Колку пари чини отстранувањето? Или е подобро да ја покријам со останата тетоважа?
Отстранувањето е секогаш поскапо од самото тетовирање. Можеш да појдеш кај некој артист и он/а да види и процени дали успешно може да се покрие и да направи нешто друго од неа. Со среќа :)

V

Vollstandig

Гостин
И јас ти препорачувам да ја покриеш ако имаш идеја, ако не, само поголема пропаст ќе направиш. Ако навистина ја мразиш одстранија, одстранувањето е 1 цм квадратен-10 евра.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
И јас ти препорачувам да ја покриеш ако имаш идеја, ако не, само поголема пропаст ќе направиш. Ако навистина ја мразиш одстранија, одстранувањето е 1 цм квадратен-10 евра.
Се познава нешто кога ќе ја одстранам? Или пак некој несакани ефекти?

V

Vollstandig

Гостин
Се познава нешто кога ќе ја одстранам? Или пак некој несакани ефекти?
Јас кога ја одстранив ми стоеше како лузна, модрина таков тип нешто. По 1 месец исчезвнуа и несе познава ништо. Одстранувањето е како да те пецка струја со ласерот, само после мора да го третираш со многу хемикалии оти е опасно по кожата ласерско одстранување ама се средува, па ти ја проверуват па те мачкаат со маст и друго.
Само ти кажувам дека по 1 месец кожата ќе ти се регенерира и ќе биди топ како нова, пошто ласерот ја уништува цела боја ама фактички и ткивото што ја задржало бојата, и тоа ти е еден вид на одстранување на кожа односно умртвување која ќе се регенерира. Има некој со старомоден зафат ја сечат кожата па нанесуваат друга, само тоа е глупост невидена лузни за стално.
Ако се тетовираш најпрво избери тетоважа види како ја работи мајсторот, види дали таа тетоважа е голема мала, како би изгледала по 30 години и сл:)

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
добри тату артисти во ск , дали некој знае :)

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Секогаш кога ќе видам некој тетовиран се прашувам што треба да ми фали за да платам некој да ми нанесе болка и да ми го нацрта на кожата мојот идентитет

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
добри тату артисти во ск , дали некој знае :)
Ги има повеќе и скоро сите се одлични . Зависно од типот на тетоважата секој тату артист си има стил. Разгледај 4-5 портфолија па реши се . Ако имаш нешто конкретно на ум (како да изглеа тетоважата и кој стил) пиши на ПП да ти пратам линкови од тату артисти бидејќи неќам да фаворизирам отворено на форум. :)
Секогаш кога ќе видам некој тетовиран се прашувам што треба да ми фали за да платам некој да ми нанесе болка и да ми го нацрта на кожата мојот идентитет
Исто што треба да ти фали кога ставаш обетки или пирсинг. Што е токму ништо.
Болката е моментална , привремена. Ако мене ме прашаш вреди за да имаш уметност на тебе целиот твој живот која ќе те потсеќа/ќе ти значи нешто.
Ама секој со своето :) .

V

Vollstandig

Гостин
Избрав мотив што ќе ја краси мојата рака со модификација на часовникот кој изгледа грдо, додаден е спирален часовник нешто како ова

Дизајнот:

Размислувам уште за боја, или црно бела верзија, па дајте некој предлози сите што имате тетоважа:)

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Boban Groff у Скопјанка шо е
Точно, јас кај него имам две напраено и сум задоволен. Моментално работи во Шведска, но за недела дена би требало да се врати, па да се нацрта уште нешто... :)

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Неодамна прочитав дека наскоро ќе се појавел некој нов водач кој ќе ги обединел сите нации и раси и ќе завладеел со светот и ќе воспоставел ред во хаосот итн итн... и сите луѓе ќе имале истетовирано нешто како бар код. Значи како и да е, секој ќе има тату, иако не толку креативно :)

V

Vollstandig

Гостин
Неодамна прочитав дека наскоро ќе се појавел некој нов водач кој ќе ги обединел сите нации и раси и ќе завладеел со светот и ќе воспоставел ред во хаосот итн итн... и сите луѓе ќе имале истетовирано нешто како бар код. Значи како и да е, секој ќе има тату, иако не толку креативно :)
:nenene:

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Може некој да ми каже каде се наоѓа студиото на Еми Пендева?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Јас веќе си имам една шепичка на внатрешниот дел под дланката, со буквата на моето најмило кутре Бубу :) Следна тетоважа ми е оваа што ми ја гледате како сликичка, таа иде под коската на вратот............. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom