На кого му е смачено од македонизирање на англиски речник нека дигне два прста!

• Креатор на темата Креатор на темата Annabel
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Ју гат д поинт рајт??? Еве баш на што мислам.
Смачено ми е веќе не само овде на форумов...него сегде е вака каде што има интеракција помеѓу луѓе дали некој сакаат да се направат интересни или смешни незнам веќе шо...пробуваат англискиот речник да го напишат на македонски.О.К. на почетокот беше интересно до негде ама сега мислам дека е доста од сите тие глупости и дај да си пишуваме на нашки шо се вели.Па и кај нас има доста интересни изрази што може да си ги користиме.
И за крај да се разбереме не сум против англискиот јазик...само еве доколку имате потреба пишувајте како што е...Are we understood ? :wink:

Истото ова да беше од владава кажано... ќе кажевме дека ни ја кочат слободата на говорот и изразувањето.... туку нели токму тоа е и истото што ти го кажуваш иако си во право ју ноу.

Мене ми е баш интрестинГ :)ифју вона ноууу,нали:pos2:

Мене па воопшто не ми смета да се напише по збор-два на англиски, и тоа напишани на кирилица. Интересно ми е. Некогаш подобро ми е да го пишам тој збор на англиски, него на македонски, не знам зашто.:toe:

Ама не го сметам како некој проблем, пошто никој не пишува по цели километарски постови на англиски, туку само ќе вметне збор-два како енивеј, вотев`р, индиид итн.:smir:

Подобро тоа, отколку да гледам постови на латиница што не сакам ни да ги читам.:nesum: Воопшто не ми се прегледни.

мене ми се смачени оние кои цели реченици пишуваат така.. очи да откорнам дур прочитам што сака да каже инаку збор два убацен како енивеј или слично не ми пречи...

СЕга ке дојде ада и ке ви каже дека сите грешите, дека english is the thing, no srsly it is! :smir:

Истото ова да беше од владава кажано... ќе кажевме дека ни ја кочат слободата на говорот и изразувањето.... туку нели токму тоа е и истото што ти го кажуваш иако си во право ју ноу.

Не кочам ништо де.Вие пак така пишувајте си ако ви е интересно...мене ми е безвезе затоа и ја отворив темава.

шит хепенс.

...ол д тајм.

Ес фор д топик, стварно ме иритираат овие новокомпоновани појави и изрази. И тоа ние сме уште и добри, Хрватине се ептен забегани, “отишла сам с френдицом на један парти, мјуза је била врх...“. Индид, ме нервираат изрази како што се “во кежуал аутфит“, “пи-ар и ај-ти менаџер“. Што се разбира, не се однесува само на пишана, туку и на говорена форма. Или пак веќе кога се пишува, што фали да напишеш “you know what I mean" наместо “ју ноу уат ај мин“. Добро, фраерски е некогаш да докажеш дека знаеш англиски, и во некои случаи поуверливо е нечие “затнување“ ако притоа употребиш некоја англиска идиома или фраза, ама до која мера бе?

...и бај д уеј, супер ми стои.

@ Annabel

Туку... кога успеа во твоево неколкудневно постоење на форумов да забележиш дека се пишувало така? Почекај малку, подружи не подолго и ќе видиш и сама дека истото и не е така често и иритирачко, разбираме дека можеби имаш лошо искуство од форумите за касандра или ангели и штотијасзнамуштешто. :helou:

СЕга ке дојде ада и ке ви каже дека сите грешите, дека english is the thing, no srsly it is! :smir:
o_rly.jpg

Абе ние тоа ради кампањата - Пишувај кирилица..
Ем ај рајт?

Абе незнам али на форумов се пишува најмногу 1 збор во пост англиски на кирилица. И воопшто не мачно туку доаѓа интересно. А на кого му е мачно да прочита можеби ептен долги реченици нека го скокне постот и готово. Океј еврибади?

Абе ние тоа ради кампањата - Пишувај кирилица..
Ем ај рајт?
post10881311368690064pt.jpg

Ју гат д поинт рајт??? Еве баш на што мислам.
Смачено ми е веќе не само овде на форумов...него сегде е вака каде што има интеракција помеѓу луѓе дали некој сакаат да се направат интересни или смешни незнам веќе шо...пробуваат англискиот речник да го напишат на македонски.О.К. на почетокот беше интересно до негде ама сега мислам дека е доста од сите тие глупости и дај да си пишуваме на нашки шо се вели.Па и кај нас има доста интересни изрази што може да си ги користиме.
И за крај да се разбереме не сум против англискиот јазик...само еве доколку имате потреба пишувајте како што е...Are we understood ? :wink:
itsarly23yi.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom