Промовиран новиот спот на Милчо Манчевски Macedonia-timeless

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Го гледав спотот и од Грузија.
Ефектите кај нас се далеку подобри.
Нивниот спот е речиси пет минути и во него немаат ништо прикажано.
Нашиот спот е одличен, освен тринаесеттата секунда.
Има патриотизам, ама прикажани се убавини, природни богатства, гостопримливост.
Абе кој го гледа тоа, парите се битни, битно е зошто баш Милчо, зошто баш рефлектори, зошто биљани на преспанско еззеро, зошто, зошто, зошто, а зошто не јас, а зошто не чичкоми исто е режисер, а зошто не мојата продукција, а зошто не нашата партија, а зошто комшијата.

П.С. Мој народе Македонски со какви идеи си ти доста беше разбуди се свести се неспиј ти ова со еден збор е супер.

I lani odese spot za Makedonija na CNN, i ne kostase 190 000 evra!!!!
Ako ne si go gledal, pogledni go, i sporedi gi dvata

http://au.youtube.com/watch?v=qv4i_T2-fpU

pa potoa napagjaj lugje...
И што и ова е супер, јас незнам како ние како нација сме компетентни за самонапаѓање и деградирање за многу нешта каде што не сме компетентни. За секој проект од државен интерес ние влегуваме со толкава искомплексираност што проектот уште не завршен ние го оценуваме како мртов.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Многу ме нервира тоа, зошто Билјана платно белеше на Преспанско.
Ај кажете ми, зошто не?
Што му фали на Преспанско Езеро и на островот?
Зар во Македонија го имаме само мочаното Охридско Езеро?
Се што треба си е опфатено, во Македонија немаме подобар од Милчо така да не тресите зелени, ефектите во спотот се феноменални, а дали тоа коштало толку колку што кошта, си има експерти да си мислат на тоа.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Za 190 000 evra i JAS ke se obidev da bidam najgolem patriot i da ja promoviram Makedonija na odreden nacin.
Patriot za pari???? Odi setaj...cist(a mnogu poverojatno MATEN) biznis!

Добро ај ти ја сатифме поентата размилувњата идеите.....олабави малку не е задолжително да го цитираш секој кој не размислува ко тебе.....
А инаку стани и ти режисер докажи се во земјва и светов па ке ти дадат и тебе 190 000 евра да правиш спот за Македонија....а до тогаш можеш само да постираш на форум и да плукаш по спотов.

Член од
25 февруари 2006
Мислења
254
Поени од реакции
28
Официјално е, Македонија има најмногу експерти на километар квадратен од сите земји во светот.

Сите бато ти се режисери, научници, филозофи, по потреба. И знаат повеќе него тебе.

''Не му попувај на зидарот како да ги реди циглите''

Зарем очекувате дека во 1 минута може да се долови подобра програма и информации од сегашната? Зарем верувате дека во таа една минута може да се стават повеќе работи? Абе напуштете го инаетот!

Промотивната реклама е тизер. Да те заинтигрира и да побараш повеќе информации за она што си го видел. А не да те гњави 2 и пол идена со модерната историја на Македонија, пред и после Ченто.

Ако ММ направил плагијат, тогаш и Грузијците направиле плагијат. Онакви филмчиња басни и тизер сум видел мал милион и еден. Тоа е исто како да кажете дека Беверли Хилс е плагијат на било која тинејџерска средношколска серија.

Оставете муабетите, која е убавицава на крајот од спотот? Баш изгледа македонски ебаго, убавица е!

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Промотивната реклама е тизер. Да те заинтигрира и да побараш повеќе информации за она што си го видел. А не да те гњави 2 и пол идена со модерната историја на Македонија, пред и после Ченто.
:bravo::bravo:

Абе напуштете го инаетот!
Ne se raboti za inaet, tuka za pokrivanje na sopstvenata nesposobnost i neznaenje.

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
...''Не му попувај на зидарот како да ги реди циглите'' ...
Кога немаш аргументи за темата се повикуваш на „АВТОРИТЕТИ“. Форумиве се затоа бе човеку - да „попуваш“, да фалиш или да критикуваш, да филозофираш, ... Излезе дека поголемиот дел на постови на темава го критикуваат спотот. И еве се најде ти - еден паметен кој не искара да не сме му попувале на ѕидарот. БРЕЕЕ - памееет. Ако мислиш дека со тоа што го браниш спотот и ММ ја браниш владата - тогаш гадно се лажеш во своето филмче на чмаролизач. И јас генерално ја поддржувам владата - ама спотов на ММ ја УТНАЛ целта.

Официјално е, Македонија има најмногу експерти на километар квадратен од сите земји во светот.

Сите бато ти се режисери, научници, филозофи, по потреба. И знаат повеќе него тебе.
...
А што си ти т.е. што изиграваш сега со ваквите констатации - ти си ни учителката од 2-ро одделение која че не искара да не сме се праеле многу паметни?

Зарем очекувате дека во 1 минута може да се долови подобра програма и информации од сегашната? Зарем верувате дека во таа една минута може да се стават повеќе работи? Абе напуштете го инаетот!
НАПРОТИВ - во таа една минута има пренатрупано информации кои ништо не информираат.

Што тизер ќе беше плашилото со буздованот? Ако дојдете во Македонија - очекувајте ваков неандерталец да ве опне по глава со една топузина. Или бабиштето кое само што не рикнало - ако дојдете во Македонија ќе се изнагледате не убави девојки туку бабишта. Или љубејнцата што ја јаде девојчето - дојдете во Македонија, ние имаме љубејнци. Или зарипнатиот глас на крајот на спотот - Ние у Македонија збориме англиски при што вас морници че ви лазат како кога гледате хорор филм. МИЗЕРИЈА

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
Кога немаш аргументи за темата се повикуваш на „АВТОРИТЕТИ“. Форумиве се затоа бе човеку - да „попуваш“, да фалиш или да критикуваш, да филозофираш, ... Излезе дека поголемиот дел на постови на темава го критикуваат спотот. И еве се најде ти - еден паметен кој не искара да не сме му попувале на ѕидарот. БРЕЕЕ - памееет. Ако мислиш дека со тоа што го браниш спотот и ММ ја браниш владата - тогаш гадно се лажеш во своето филмче на чмаролизач. И јас генерално ја поддржувам владата - ама спотов на ММ ја УТНАЛ целта.
[/B]
Авторитет е Аргумент .

А што си ти т.е. што изиграваш сега со ваквите констатации - ти си ни учителката од 2-ро одделение која че не искара да не сме се праеле многу паметни?
Форумиве се затоа бе човеку - да „попуваш“, да фалиш или да критикуваш,
Сам себе го убивал. Ова погоре е секако дека не е пофалба :)

НАПРОТИВ - во таа една минута има пренатрупано информации кои ништо не информираат.
За информации имаш цела страна..
http://www.macedonia-timeless.com/
Иди посетија. Се е добро спакувано на едно место.

Што тизер ќе беше плашилото со буздованот? Ако дојдете во Македонија - очекувајте ваков неандерталец да ве опне по глава со една топузина. Или бабиштето кое само што не рикнало - ако дојдете во Македонија ќе се изнагледате не убави девојки туку бабишта. Или љубејнцата што ја јаде девојчето - дојдете во Македонија, ние имаме љубејнци. Или зарипнатиот глас на крајот на спотот - Ние у Македонија збориме англиски при што вас морници че ви лазат како кога гледате хорор филм. МИЗЕРИЈА
Бог да ја прости баба ми... Неколку пати ја застануваа туристи, јапонци, германци слично да се сликале. Им била интересна нашата носија.. или з`бан пто го викаме...

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
СИТЕЛ

За разлика од нив, македонските посетители во 90 проценти од коментарите го квалификуваа како одличен приказ на земјава, наспроти скептицизмот и фронтот кој се отвори кај домашната јавност дали најновиот производ во режија на Манчевски е добар или не! Процентуално гледано, ретки се оние кои Манчевски го обвинуваат за плагијат, а присутни се и забелешките зошто биле претставени толку малку од македонските убавини.

кој броеше, по кој критериуми каде зошто ???

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
:pos: :pos:

Абе друже, каква врска има мојот коментар со ова што го напиша?
Па ада како што го сфатив твојот коментар ти прафиш метафора на некојси Џим со Милчо Манчевски??? Ако не сум во право поправи ме

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44

''Не му попувај на зидарот како да ги реди циглите''
Да бе стварно у пичку матер еј! Све “експерти“ овде у курац. За политика - експерти, за економија - експерти, за историја - пак експерти!
Ма не треба за ништо бе да се расправа, оти “не сме експерти“. Мистичен гаси форумов слушаш?! Доста беше си идеме дома сите!

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
ГЛЕДАЈТЕ ГИ ДЕНЕШНИТЕ ВЕСТИ НА CNN,:tv: и доколку е некој во можност ако може да ги сними.Ги гледав, но не успеав да ги снимам- ме изиритираа многу, прикажана и разгледувана е само гејската страна, а не е прашана и слушната нашата.:toe:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ГЛЕДАЈТЕ ГИ ДЕНЕШНИТЕ ВЕСТИ НА CNN,:tv: и доколку е некој во можност ако може да ги сними.Ги гледав, но не успеав да ги снимам- ме изиритираа многу, прикажана и разгледувана е само гејската страна, а не е прашана и слушната нашата.:toe:
Nasa strana...??? koja be nasa strana ..gi ima najmalku 6 strani naokolu se sutkaat..:) , a ovie od CNN brojat samo vo dolari...:) vo strani ne gi ucele....u skolo...

Kajgana Shop

На врв Bottom