Последен гледан филм со кратка рецензија

Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.916
Поени од реакции
18.632

После доста изгледани лоши филмови, ова беше вистинско освежување. Не би рекол дека е од оние филмови за паметење, но сепак многу добар филм. Се работи за двајца платени убијци кои што одат во Бриж како туристи, кога по одредено време дознаваат дека тие всушност се на задача и дека некој треба да биде убиен. Од тука започнува заплетот во филмот, кој топло ви препорачувам да го изгледате.
 
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245


Само што го изгледав филмот и навистина сум импресиониран, два ипол часа навистина не ми беа ѓабе потрошени на едно вакво ремек дело. Делото на Роман Полански навистина ме остави без здив, дури да го пофалам дека повеќе ми се допадна и од „Шиндлерова листа“ кој заради истата тематика ми траеше малце повеќе часа а со тоа и малце умор ми нанесе, а овој преубав, скроз таман за оваа тематика. Всушност преубава приказна како неговата љубов кон пијаното го однесе до неговата цел, ги помина сите непријатности и невољи кои им беа нанесени на Евреите.

9/10 :pipi::pipi:
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
One Missed Call



Филмов според мене е само една одлична реклама за Моторола мобилните телефони и ништо повеќе, обичен wannabe хорор филм, кој воопшто не е ни страшен, напротив тапа е. Барем главните ликови да се спанџаа, ни тоа не се случи. Досаден и предвидлив филм, одвај чекав да заврши.
Оцена: 3/10 и тоа само заради тоа што главниот лик е секси со секси глас.:drk:

Notting Hill



Преубав филм. Преубав. Иако приказна, малку далеку од реалноста, сепак преубав љубовен филм, глумата на Хју Грант и Џулија Робертс е совршена, филмот изобилува со преубави песни, уживав едноставно. Таа позната актерка, тој сосема анонимен човек со плавата куќа во Нотинг Хил. Најпозитивното нешто од целиот филм покрај музиката е последната сцена со пресконференцијата и уште оваа реплика: "I'm a just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her"”. Репликава ме наежи. Преубаво кажано, не знам, ќе си ја памтам вечно. Целата реплика ја долови самата поента на филмот.
Оцена: 10/10
Не е совршен имаше пропусти, но репликата на филмот заслужи чиста 10ка.


Bridget Jones: The Edge of Reason



Дефинитивно првиот дел е подобар, без конкуренција, но и овој дел ми се допадна. Ме опушти, ме расположи, ја покажа Бриџит со целиот нејзин сјај. Несмасна, трапава, изгубена, заљубена, но сепак и покрај целиот баксуз успеава да се снајде. Башка и crazy in Love ја има при крајот.:pipi:
Оцена: 8/10
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Transformers - the revenge of the Fallen!

8/10 poradi toa sto ne se objasnuva koj kur dreme the Fallen Prime na Saturn ili kade kuroff drugde celi mileniumi za da resi da prai belaj samo tamam koga se tamu Autobots.
Kako i koj krasni jebote sea piramidi u prikaznava kako nesta da skrijat doomsday fuckin' machine koga se ispitani, more preispitani.

Inaku se na se, me opusti filmot, interesno e izraboten.

Watchmen - 9/10 izvonredna ekranizacija na stripot, ne davam 10/10 poradi Sin City i Spirit.
 

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Ice Age: Dawn of the Dinosaurus


Ако сте фан на Сид и компанија фино ќе се насмеете на филмов. Има моменти и шеги кои како да се повторуваат од предходните два и веќе ми беа познати, ама тоа не значи дека мојата громогласна смеа не ја потресе кино-салата. Се појавуваат неколку нови ликови и има добар баланс помеѓу нив и овие старите. Верверичката е многу повеќе вклучена во приказната и е заведена од друга верверица - fatale. Сид е смотан како и секогаш, Диего е стар а Мени чека челад!
И.. watching it in 3D is a blast.
Е така.
Убо и релаксирачки во секој случај.
 

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Superbad(2007)


Ау која комедија еј!:pos:
После American Pie серијалите, дефинитивно најдобра американска тин-комедија. Е сега, не верувам на секого да му се допадне бидејќи филмов или го сакаш ептен или го мразиш до фкорен. Јас сум од тие првите. Ептен рулат филмов.:)
9/10.
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Watchmen



после подолго време и јас да пишам тука... ама вреди, навистина вреди, одлична екранизација, одличен саундтрак, одлична приказна, одлично сценарио вреди да се види оценка 9/10
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Love and other disasters
Романтична комедија со Британи Марфи, нормално дејствието е во Лондон :)wub:) типката се запознава со еден тип за кој цело време тврди дека е геј и на крај му дава брачна понуда за да може да остане во Англија, бидејќи е од Аргентина и треба да го депортираат, во меѓувреме има многу интересни размисли за љубовта, потоа пријателите нејзини, цимерот кој исто така е геј, дечкото кој во суштина и е бивш но се плеткаат онака. Девојката е емоционален хаос и филмчето е интересно.

Оцена: 7/10
 
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245


Музика, прекрасни костими, фантастична глума на Никол Кидман и неверојатна приказна... дело на легендарниот Баз Лурман :pipi::pipi: (Ромео + Јулија, Австралија). Дефинитивно без размислување на филмов му ја давам титулата за најдобар мјузикл досега после изгледаните Чикаго, Девојки од соништата, Лак за коса и др.

Глумата на Никол Кидман овде е зачудувачка, нешто неверојатно, и се чудам како Академијата не им ја додели наградата за најдобар филм и неа за најдобра улога :nesvest::nesvest:

Фантазија! Дефинитивно секој фан на добри филмови и мјузикли мора да го изгледа... 9/10 :smir:

Amazing!... и сега уште повеќе се надевам дека ќе прават повеќе мјузикли... едвај чекам да испадне NINE на Роб Маршал :pipi::pipi:


 

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
1) DEAL
Интересен филм за еден студент кој е талентиран за покер кој благодарение на еден од најдобрите играчи се издигнува на самиот врв...
Им го препорачувам на сите кои играат покер :vozbud:
На IMDB има оценка 5,3, јас би му дал 8

2)Australia
Oпишан е неколку поста над мене, ја би му дал 7,5 на IMDB Има 6,9

3)Yes Man
Очекував урнабесна комедија, ама излезе повеќе поучен филм, каде може да се научи нешто што навистина ќе ти треба во животот
Оценка 8 на IMDB 7,1

4)The Pink Panther 2
Жак Клусо ( Стив Мартин) уште еднаш на интересен начин ќе ја фати наголемата мафија во Европа. Одлична глума им го препорачувам на сите што сакаат да се насмеат.
Моја оценка 9, иако IMDB се построги и му дале само 5,1
 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Driven to kill Со Стивен Сигал, одлична акција. 8/10
 
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.595
Поени од реакции
22.386
American Beauty


Филмот едноставно е класика..гледајте го..
 

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
Goal 3
Далеку послабо од претходните два, се чини дека насловот забегал малку, бидејќи повеќе е ставено акцент на љубовта и емоциите отколку на фудбалот во овој филм.
imdb му дал 4,2 исто толку и јас
 

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.400
Поени од реакции
5.953
Scent of Woman



Конечно и јас да го гледам филмов, не сум знаела какво ремек дело пропуштам. Ал Пачино во улога на слепиот, пензиониран офицер Френк, со груб речник и сентиментална душа.
Култни сцени има филмов, реплики што воодушевуваат и најважно од сè нѝ помага да сфатиме колку е убав животот и како треба да се бориме за да си го направиме таков. За чудо говорот на слепиот Френк ме натера да пуштам солза, навлегува длабоко емотивно и ја кажува правата вистина, суровоста со која се среќаваме секој ден.
Френк иако во тотална темница, ја има најголемата светлост во животот, а тоа е неговиот длабоко сентиментален и непобедлив дух.

Must see филм, што да речам друго, оценката нормално 10ка.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom