Српските весници не именуваат како БЈРМ

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Извадок од весникот ПОЛИТИКА

ВАЦ председник

Srdjan%20Kerim1800.jpg
(Илустрација Д. Стојановић)

Доктор Срђан Керим је, кажу анкете, главни кандидат за дужност председника БЈР Македоније на предстојећим мартовским изборима. Има три пута више гласова од противкандидата Алија Ахметија, јер, по тврдњама аналитичара, има подршку албанске заједнице.

Доктор Керим је из ВАЦ-а отишао да председава Генералном скупштином УН а сада ће се изгледа винути до места председника БЈР Македоније.

И покрај тоа што официјално не признаваат не испуштат јавно да не провоцираат....
Дали мислите дека МАКЕДОНИЈА треба и има право да реагира на ваквите провокацији???

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/VAC-predsednik.sr.html

I posle seto ova dali makedoncite ke prodolzat uste da secat veni i da umirat za Srbija????????

Еднаш, во одреден момент, треба македонците самите да си одберат по која патека сакаат да се движат. Непочит од страна на албанците кон државата е БАШ поради таа блискост на Р. Македонија со Србија, србите и сличноста на водење на политика во почетокот (а и сега донекаде) на осамостојување на државата.

Научи се да ме почитуваш, ако сакаш да те почитувам.

Rymz,сите соседи,вклучувајќи ве и вас Албанците како соседи и површно кажано како дел од македонската нација,значи сите на одреден начин инсинуираат(инсинуирате) не Македонија како држава,ами самите Македонци да одберат одреден пат по кој да се движиме ние Македонците.

Ама толку е тежок тој пат,затоа што треба да избираме меѓу пет столици,па ако одбереш даден пат,останатите 4 соседи се лутат и ја обвинуваат Македонија за водење неправилна политика.

Еве на пример,на вас Албанците не ви одговара ама никако да сме блиски со Србија(ве разбирам потполно,зашто сепак вие сте им проблем No.1 на србите).
Исто така нема да ви одговара да имаме блискост со Грците,бидејќи вие Албанците сте им исто проблем на Грците и многу-многу не ве мирисаат и најискрено ве сметаат за раб на цивилизацијата(како што можам да констатирам следејќи ги нивните форуми и медиуми)

Блискоста на Македонија со Бугарија вам Албанците ама најмалку ќе ви одговара,верувај,затоа што Бугарите се побрутални и од Србите кога се во прашање националности како албанската,ромската и слични.

Што значи,кажи си слободно дека инсинуираш да Македонија се зближи со Албанија и со Косово.

Јас знам дека тоа е мечтата на секој Албанец,но за да Македонија го направи тој чекор за блискост со двете претходно спомнати соседи,тоа треба и вие Албанците во Македонија да почнете да покажувате респект и кон државата и кон водечкиот во неа народ-Македонците.

Така да вие сте тие што треба да го направите првиот чекор кон зближувањето,а не Македонците.

Па,бујрум да се почитуваме.

Tek togas ke bidete u manjina.

До администраторите:како може овај бе да употребува јазик,различен од македонскиот?!

Може нели цела друга интернационала тука на форумов да се мачи од петни жили да пишува на македонски,а вакви србијански фрази се дозволуваат,нели???!!!

Ooooo Albanoljubeccc

Citaj ja mojata tema za izjavata na DUT deka sme BJRM...

Nema selekcija prijatele navreda e navreda od koj i da e dojdena isto e...

Tuku aj ti si Srbin na nekoj nacin i moze da te razbere covek...
Ama za MAkedoncite koi na sekoj nacin baraat krivica vo Makedonija sakajki da gi opravdat navredite koi doagat od Sever , ednostavno nema opravduvanje...

Па ако беше толку голем Македонец немаше да те потсетам да си го смениш фонтот во кирилица. никој овде не е србоман,и што уште не изнакажа во твојот афект на мисли. Само сме по реални од тебе САМИ СИ ЈА УСРАВМЕ РАБОТАТА А ДРУГИТЕ ГИ ОБВИНУВАМЕ морав вака со големи букви да ти пишам оти момче слабо ми гледаш некако и немојш да си прочиташ то што го пиша.Ами и со Албанците си го кладовме и зато ќе си бараме чаре како сами да се избавиме.
Ако ти треба преведувач од македонски на македонски пиши.

На откриен газ секој пљука.

Па ако беше толку голем Македонец немаше да те потсетам да си го смениш фонтот во кирилица. никој овде не е србоман,и што уште не изнакажа во твојот афект на мисли. Само сме по реални од тебе САМИ СИ ЈА УСРАВМЕ РАБОТАТА А ДРУГИТЕ ГИ ОБВИНУВАМЕ морав вака со големи букви да ти пишам оти момче слабо ми гледаш некако и немојш да си прочиташ то што го пиша.Ами и со Албанците си го кладовме и зато ќе си бараме чаре како сами да се избавиме.
Ако ти треба преведувач од македонски на македонски пиши.

На откриен газ секој пљука.
Odi ubij se glupaco edna.

Зш море мизерно охриѓанче то да го стора, ти што си слепо и акосмополитско то је ами ... твој проблем ти си веќе мртво ногу оддамна зш твојто слепило те умртвило.За греота сте

Зш море мизерно охриѓанче то да го стора, ти што си слепо и акосмополитско то је ами ... твој проблем ти си веќе мртво ногу оддамна зш твојто слепило те умртвило.За греота сте

Pocituvana koleske , mislam deka na pogresno mesto lecite kompleksi...

Да бе нема грешка сите сте вие повеќе од наводниот процент секогаш. Ако најдеш пофер од македонскиот попис дојди да се јавиш. До тогаш сте 35-6 илјади.

Pocituvana koleske , mislam deka na pogresno mesto lecite kompleksi...

Драг колега јас не лечам комплекси за да ги лечиш треба да ги имаш. Човек што сака да биде малку по објективен ќе види дека 2+2=4 а не на 5. Вие така ги терате работите. Завземањето на субјективен став во секоја проблематика е = на слепило. Бидете објектвни.

E pa to da go storis zs ne si vredna da bidis tuka megu zivite, takvi gomna kako tebe ne mu trebat na ovoj svet, za takvite kako tebe mestoto im e vo nekoj koncentracoinen logor za sapun da se pravi.

A sto se odnesuva do Kosovo nie im go dadovme Kosovo na Albancite, tuku toa go prodadoa vasive heroi uste pred 30 tina godini za da kupat stanovi vo Belgrad. Od tolku sto se patrioti ja prodadoa zemjata za pari i sega Makedonija im e kriva, ete mozes da vidis kako srbite go branat kosovo so demonstracii vo Belgrad na primer na YOU TUBE so videta "Kosovo za patike" i sl. Ali najtragicno e toa sto najgolemiot broj srbi ne gi boli K.R za kosovo a nekoj glupaci kako tebe go zalat Kosovo.

Драг колега јас не лечам комплекси за да ги лечиш треба да ги имаш. Човек што сака да биде малку по објективен ќе види дека 2+2=4 а не на 5. Вие така ги терате работите. Завземањето на субјективен став во секоја проблематика е = на слепило. Бидете објектвни.

Objektivno sum protiv sekoj sto me narekuva BJRM, dali bil Srbin , Albanec, Bugarin ili Zanzibarec...
Protiv sum...
Osobeno sum protiv koga toa ide od nekoj koj ti izigrava mnogu blizok prijatel...
Osven toa Srbija ne ima priznaeno pod ustavnoto ime...i oficijalno...

Индивидуалната објективност е субјективно гледање на нештата.

Можеби најголемите виновници сме самите ние, но неможеш да ги занемариш пречките кои ни се поставуваат од надвор.

Секој има своја точка на топење, проблемот е што на нашите политичари точката на топење им е многу ниска и лесно попуштаат пред притисоци, воедно немаат некоја дипломатска способност.

Но, не е во ред да се потценува македонскиот народ поради индивидуалци и да се става со инфериорен предзнак.

Индивидуалната објективност е субјективно гледање на нештата.

Можеби најголемите виновници сме самите ние, но неможеш да ги занемариш пречките кои ни се поставуваат од надвор.

Секој има своја точка на топење, проблемот е што на нашите политичари точката на топење им е многу ниска и лесно попуштаат пред притисоци, воедно немаат некоја дипломатска способност.

Но, не е во ред да се потценува македонскиот народ поради индивидуалци и да се става со инфериорен предзнак.

Во потполност се соглсувам со тебе само колегиве тоа некако не го сваќаат и погледни што се не изнапишаа просто им се чудам тие се бесни на другите без да се прашаат себе си каде ни е грешката. Тоа ми е поентата.

E pa to da go storis zs ne si vredna da bidis tuka megu zivite, takvi gomna kako tebe ne mu trebat na ovoj svet, za takvite kako tebe mestoto im e vo nekoj koncentracoinen logor za sapun da se pravi.

A sto se odnesuva do Kosovo nie im go dadovme Kosovo na Albancite, tuku toa go prodadoa vasive heroi uste pred 30 tina godini za da kupat stanovi vo Belgrad. Od tolku sto se patrioti ja prodadoa zemjata za pari i sega Makedonija im e kriva, ete mozes da vidis kako srbite go branat kosovo so demonstracii vo Belgrad na primer na YOU TUBE so videta "Kosovo za patike" i sl. Ali najtragicno e toa sto najgolemiot broj srbi ne gi boli K.R za kosovo a nekoj glupaci kako tebe go zalat Kosovo.

Ти штета што постоиш срамно за градот од каде потекнуваш твојот начин на изразување не е вреден да се коментирам понатаму веќе самиот си кажа на кое ниво си. Подалеку од таквите како тебе.
За жал не си ја постигна целта да ме навредиш само слатко ќе ти се насмеам и ќе ти одбијам на глупост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom