Music Idol 3

Статус
Затворена за нови мислења.
H

HITCH

Гостин
А зашто го покажаа Александар на крај што му рекоа видов само дека нешто се топи од милина :back:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Мене оние двајца од дуото М веќе ми стануваат досадни, досега беа смешни, но сега веќе е претеризам нивното глупирање, дали навистина се такви или глумат не знам, но веќе досадни се со нив:salut:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Јас мислам дека треба само да ги дават кај шо коментират и кај шо се расправат, без настапи пошто не се смешни.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Ау, колку убави гласови! Зборувам за нашиве двајца и за девојката со црвени чорапи :) Не знам какви се другите, ама коментарите за тоа како нашите кандидати не чинат а Американците сите се славејчиња - се глупави и напорни. За овие тројца кои ги слушав имам само пофалби. А Александар не е особено убав, ама има нешто, генерално пали:) Сфаќам зошто го свиѓа Марија...
Не бе и нашите се добри. Им фали само една работа
талент
и штом го добијат и тоа ќе бидат супер.

За операција Триумф шоуто беше супер и светлосни години напред од ова и покрај тоа што самата лиценца за Идол требаше да го значи токму обратното.

Најинтересно е тоа што држат мали концерти во затворено студио.:pos2::pos2::pos2:
ОТ имаше огромна сала, кастинг, опрема се овие немаат ништо. Неспоредливо е еден пеач да пее во концертна сала и да пее во минијатурно затворено студио.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Не бе и нашите се добри. Им фали само една работа
талент
и штом го добијат и тоа ќе бидат супер.

За операција Триумф шоуто беше супер и светлосни години напред од ова и покрај тоа што самата лиценца за Идол требаше да го значи токму обратното.

Најинтересно е тоа што држат мали концерти во затворено студио.:pos2::pos2::pos2:
ОТ имаше огромна сала, кастинг, опрема се овие немаат ништо. Неспоредливо е еден пеач да пее во концертна сала и да пее во минијатурно затворено студио.
Чекај бе сине, ова не е уште почнато после ќе пејат во голема сала. Не си прај филмој сеа незнам шо ќар си ти од Операција Триумф па нешто демек застана во одбрана. Ако е пола од то шо беше лани Идол пак ќе биди подобро и поинтересно за гледање од ОТ.

Ќе има понатаму многу интересно организирани концерти со различни стилој на музика. Во секој случај ќе биди позабавно, поразновидно и во најмала рака има пејачи со поголеми можности.

Да беше само македонски идолот немаше со интерес да го следам пошто кур ќе ме болеше кој ќе победи. Сега е еден вид меѓународен натпревар и баш ми е ќеф шо нашите претставници се дел од најдобрите ако не се и најдобри. Плус голема услуга ми прат шо го креват рејтинго малце на Македонецо во Бугарија, пошто некако не бевме во мода во последно време кај женската популација. Друго беше пред 5-6 години автоматски влажна пичка имаш ко ќе кажиш оти си Македонец, сега не е Македонецо то шо беше. Сепак позитивно ќе се одрази овај идолот барем на тој план. :pos2::pos2:

Член од
20 март 2009
Мислења
100
Поени од реакции
2
Малко информација за Журито и Мјузик Ајд'л.
Жури.
1. Дони- Добрин Векилов-известен п'лгарски поп-изпалнител
http://donimusic.hit.bg/toi.html
2. Димит'р Трифонов- Funky- Sofia Music Enterprises- булгарскија промоут'р, којто покани и организира концерта на Мадона в Б'лгарија - Софија на 20.08.2009г.
3. Марија-б'лгарска поп-фолк певица.
Истинскија ајд'л започва с големте концерти. Тогава ште се поставјат различни музикални задачи и тогава ште се види кој е доб'р певец. Кој каквото може ште го покаже на големите концерти.
В Music Idol 2 миналата година гости бјаха много поп звезди но по-известните гости бјаха Кајли Миноуг, Дзукеро, Но Ејндж'лс, Лепа Брена. Тази година не знам.
Зашто в Македонија нјама Music Idol?
Основните приходи за продуцентите са от смс-ите на мобилните оператори. Населението в Македонија е малко на број и нјама да б'де икономически ефективно такова риалити шоу. Ние в Б'лгарија се радваме, че има талантливи македонски деца, които да ни радват. Нека децата се борјат на сцената като се надпјават, а не да се мразјат!
Извинјавам се, че пиша на б'лгарски език, но македонски не знам.

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Чекај бе сине, ова не е уште почнато после ќе пејат во голема сала. Не си прај филмој сеа незнам шо ќар си ти од Операција Триумф па нешто демек застана во одбрана. Ако е пола од то шо беше лани Идол пак ќе биди подобро и поинтересно за гледање од ОТ.

Остај го него, он само е фасциниран од Американскиот Идол :))

Иначе мене фаворити ми се Александар, кој има невероватна харизма и Александра која ми се издвојува од другите, а и Бојан ми се допаѓа.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180

Иначе мене фаворити ми се Александар, кој има невероватна харизма и Александра која ми се издвојува од другите, а и Бојан ми се допаѓа.

Ако Америка ни е репер тогаш треба телевизорите низ прозор одма фрлање. Спореди го бугарскио со балканските идоли на пример и ќе видиш дека е еден од најуспешно организираните ако не и најуспешен.

Член од
17 март 2007
Мислења
702
Поени од реакции
26
Ја не можев да се воздржам, а да не искоментирам во однос на споредбите помеѓу ОТ и бугарскиов Идол, прво ама воопшто не држи тезата дека учесниците на ОТ биле подобри, ја би рекол дека учесниците на Идол се бар за минимум 5 класи подобри...
:smir::smir:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Абе глупо е, мислам дека овој што пее прв има најголеми шанси да помине зш тој има најмногу време да се гласа за него. Може негде 1 сат, а овој што пее последен само неколку минути. Треби од ко ке завршет сите со пеење да почне гласањето

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Абе глупо е, мислам дека овој што пее прв има најголеми шанси да помине зш тој има најмногу време да се гласа за него. Може негде 1 сат, а овој што пее последен само неколку минути. Треби од ко ке завршет сите со пеење да почне гласањето
Не е баш така, може и сега да се гласа. Јас како шо разберах гласењето не е активно само додека кажуваат кој отпаѓа.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.823
Поени од реакции
50.041
Како се вика таа црната со ночарите.?? По напалителна жена мои очи не виделе :vozbud: :)
Исто ми се свиѓа и Раданова од Варна мислам дека беше, убаво пее :P
Од нашиве, тој Бојан очекувам да испадне прв(не е фаца за таму), тој Дарко ми е некако опинок ко за кај Лила во емисија, а Тарабунов ќе се држи до крај.

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Како се вика таа црната со ночарите.?? По напалителна жена мои очи не виделе :vozbud: :)
Исто ми се свиѓа и Раданова од Варна мислам дека беше, убаво пее :P
Од нашиве, тој Бојан очекувам да испадне прв(не е фаца за таму), тој Дарко ми е некако опинок ко за кај Лила во емисија, а Тарабунов ќе се држи до крај.
Милица, ко од порнич шо е избегана. Се прај ќеф на неа :wink:

Го бива Бојан, ќе се држи уште. Не дека сум од Битола, ама знам колку можи. Дарко мислам ќе испадни прв од нашите, а двата ќе останат до крај. :)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113

Обама: Да си претседател е како учество во „Идол“ изјава на Барек Обама.

Инаку сите сте импресионирани од Американскиот Идол само не го знаете тоа. Само погледнете ја листата од светски познати пејачки како kelly clarkson или kelly underwood и will young i мн. други.

Една музичка емисија е толку добра колку што ќе продуцира ѕвезди. Идол има продуцирано над 20 пејачи кои имаат издадено албуми со над еден милионски тираж.

Операција Триум и покрај тоа што има далеку послаба структура на организираност од Идол кај нас засвети затоа што имаше пред се имаше невидена организација на сцена и аранжман. Баш ќе видам дали ќе направат нешто приближно слично бугарите ама чисто сумњам. Што се однесува до пејачите на ОТ имаше неколку навистина добри кои без проблем можеа да се натпреваруваат и на американскиот идол и да допрат далеку. За жал единствена негативност беше тоа што се гласаше по националност а не по вокална способност и на крајот останаа најлоште од цела емисија меѓу кои и македончето александар кое врска немаше од пеење, а и самиот победник не заостануваше многу.

Најголем проблем со пеењето на бугарите е тоа што сите пеат караоке. Тоа ест се обидуваат да ги имитираат оригиналните пеачи, а тоа не го може никој и затоа и звучат неприродно и неужасно. Ја гледав само првата вечер кога пееја сите 20 пеачи и само тоа Македончето Александар испеа достоинствено. Се друго беше смешно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom