Music Idol 3

Статус
Затворена за нови мислења.
Тази година се очаква голјамо наст'пление в шоуто,без да се допускат миналогодишните глупости.ште си струва да се гледа.

http://musicidol3.btv.bg/

Започва на 3 март. Ти си в Б'лгарија ако не се л'жа, т.е. ште можеш да го гледаш по bTV. Иначе - на www.btv.bg

Тоа мислам е просто носталгија.

За Music Idol 3... гост-жири во Скопје ке биде македонскиот поп композитор Григор Копров.
"Kандидатите за музикална слава от Македонија нај-сетне ште могат да покажат на журито какво могат. Екип'т вече е в Скопие, к'дето в рамките на три дни ште прослуша всички, желаешти да се докажат на сцената на Music Idol. Гост-звезда на шоуто ште б'де македонскијат поп композитор Григор Копров, чиито песни са изп'лнјавали Тоше Проески, Владо јаневски, Маријан Стојановски, Мартин Вучич, Каролина Гочева и Андријана јаневска.

Всички, които са пропуснали да се запишат за кастинга могат да го направјат утре, 14 февруари, на мјасто, в хотел Континентал, от 09:00 часа"

Dobro be moderatori ima tuka oficijalen jazik ili koj so saka moze da si pisuva?daj da pocnam na japonski sega :) (ama ne znam)

i ne mi e jasno kako mozea da go izbrkaat deckoto so klavirot,toj mi bese favorit... a onaa nasata makedonka ne znam kako se vika...kako mozea da ja pustat... ima ubav glas ama za da si vo vrvot na idol ne e samo glasot treba se komlet da si super.ama znam zosto ja pustija... eve
se e odnapred reseno :)
P.S:eve kolku ne sakaat bugarive...obrnete vnimanie na voditelot,samo bucka nesto.

Ќе коментирам само за нашиве дека бугарите беа многу и не можеа да остават голем впечаток сам по себе.Сепак од нив најмногу впечаток ми оставија двете момички, таа едната што е 13, а другата 14.Ретко кој не ги забележа.
Од Македонциве, Наталија..имаше најдобар глас, и остави најмногу впечаток кај мене.Супер е!Други..тој што се "прослави" со тоа што ја расплака МарИја (не му го знам името) и онаа што пееше со Наталија со жолтата коса, од гостивар мислам беше.

Dobro be moderatori ima tuka oficijalen jazik ili koj so saka moze da si pisuva?daj da pocnam na japonski sega :) (ama ne znam)

i ne mi e jasno kako mozea da go izbrkaat deckoto so klavirot,toj mi bese favorit... a onaa nasata makedonka ne znam kako se vika...kako mozea da ja pustat... ima ubav glas ama za da si vo vrvot na idol ne e samo glasot treba se komlet da si super.ama znam zosto ja pustija... eve
se e odnapred reseno :)
P.S:eve kolku ne sakaat bugarive...obrnete vnimanie na voditelot,samo bucka nesto.

Епа баш дека Марија не сврши на оној дечкото на клавирот не беше пуштен. Треба да си комплет. :pipi:

А сега сериозно.... И ја бев доста револтиран за него, ама бар кај женската ми е мило шо не ја направија истата грешка. Ова не е (стегнато-тело, напумпани усни, кило шминка, преубав изглед) Music Idol. За музичар станува збор, не за модна икона. Ќе ја исфрлеше Kelly Clarkson ти од американскиот идол бидејќи не е во ред со килажата и шо не е нешто посебно убава?
kelly_clarkson_fat_ass_1.jpg

kelly-clarkson-nomakeup.jpg

Па може и Наталија да ослаби, не? Или вечно ќе биде запечатена со тие вишок килата? Плус тоа, се бираше меѓу неа и онаа шо ја пееше Can't find the moonlight... Сериозно би ја пуштил онаа шо не можеше два стиха да испее без да изгуби тоналитет?

Инаку дуото "М" (така ли почнаа да ги викаат?) не ги можам. Не ми се смешни бе, gimmi lajmi.... да идете упм. Ај шо едниот ми беше така-така ко исфорсиран со тоа шо беше најавен ко новата уште поинтересна атракција од ланската ken lee, ми беше еден очаен обид да се привлече внимание (заедно со онаа шо се соблече). Другиов ај до некаде да го трпам. Ама ај да сфатив дека беа интересни на аудициите, ама да ги пуштат со тие 20те? Дефинитивно се очајни за публицитет.

Во секој случај, без разлика на неколку шо жалам шо не ги пуштија и беспотребното глупирање на жирито со тоа шо пушти луѓе само за потсмев, може да се каже дека сум задоволен од изборот на 20тите учесници во бугарскиов идол. И 4цата македонци беа екстра. Се надевам дека ќе истерат далеку, па макар и да не станат идоли (секако, ова е бугарски идол, па не е многу тешко да се сфати дека ќе биде некој од бугарија....:toe: )

За идол3 единствено нашиве претставници може да внесат доза на култура во целата работа а за "стручното жири" односно Четковиќ, Тарас Буљба и Марија која место уста има крофна немам коментар, иначе за Марија немам ништо против ама за во жири не е.

Ко шо гледам по клипчето, Елизабета од Гостивар не влезе. За неа ми е многу жал. Според мене, пееше подобро и од Наталија (не дека таа лошо пее). :(

Не гледав Идол викендов, криво ми е. Ај ставете некое клипче од детето на пијаното, сите го жалите, па сакам да го видам.

вечер во 19 во живо од Бугарија на А2, гласајте

Па може и Наталија да ослаби, не? Или вечно ќе биде запечатена со тие вишок килата? Плус тоа, се бираше меѓу неа и онаа шо ја пееше Can't find the moonlight... Сериозно би ја пуштил онаа шо не можеше два стиха да испее без да изгуби тоналитет?
Abe ne velam deka pee grdo.Super pee.Samo stvarno moze malce da se podsredi.Ne deka sekogas ke e onakva,ama moze bez mn trud i napor da se smeni,barem malce.Eve primer neka pee najprekrasno od site.Bi ja videl kako pobednik onaka oblecena?:toe:

Инаку дуото "М" (така ли почнаа да ги викаат?) не ги можам. Не ми се смешни бе, gimmi lajmi.... да идете упм. Ај шо едниот ми беше така-така ко исфорсиран со тоа шо беше најавен ко новата уште поинтересна атракција од ланската ken lee, ми беше еден очаен обид да се привлече внимание (заедно со онаа шо се соблече). Другиов ај до некаде да го трпам. Ама ај да сфатив дека беа интересни на аудициите, ама да ги пуштат со тие 20те? Дефинитивно се очајни за публицитет.
Za niv nema da se glasa,samo ke prodolzat da go pravat toa sto go pravea dosega - da se glupiraat :)

Eve go i dimce :)
Aj recete ne pee ubavo...(malce zabusava so angliskiot)

Тие двајца се пуштени колку да прават шоу и да биде смешно на концертите, за нив не се гласа

како е можно да не го пуштат дечкото што ја пееше лав оф мај лајф?!?! според мене беше дефинитивно најдобар од сите мажи. од џенцките фаворитката ми што знае да флертува сс м'жете влезе. инаку јасно беше дека ќе влезат точно определена бројка наши, ее и ко што кажа водителот на клипот во финалето ќе има тројца од Македонија..

Toa e polu-finale. Na finaleto i golemite konceti ke odat 12.

На Идол: Еден народ во две држави?!?

53F020119387444FB1CCFD2DAB4269D4.jpg
Со несфатлива леснотија и тоа на два пати во последното издание на музичкото шоу Идол во кое се бараат млади таленти во прилогот беше спомнато дека со Бугарите сме биле еден народ кој случајно живее во две држави, реагира Супер радио

Едноставно е неверојатно како успеваме секогаш самите да си пукаме во нога. Некој тој прилог кој беше емитуван на една национална телевизија во Република Македонија го прегледал и го одобрил за да се емитува. И сето тоа во клучните моменти кога по којзнае кој пат Македонците се борат за своите правдини.

Родителите на девојчето (таа Бугарка тој Србин ли беше), со совршена леснотија објаснија онака стручно дека немало проблем со јазикот затоа што сме биле еден народ кој живеел во две држави.

Ако веќе младите луѓе желни за афирмација и за дел од неостварениот сон за брз успех и слава мораат да примаат навреди од жирито кое за нивно добро се изживува врз нив, барем да го сочуваме барем малку достоинството.

Ликовите кои во моментов се одговорни за македонската музика и чиј глас е пресуден во издавањето на CD-а и на фестивалите мора да разберат дека во оваа држава музиката е нешто за што не се зборува туку нешто што се подразбира и што е кодирано во сите Нас.

Музика имало и пред нив и ќе има и далеку после нив. Со отворени раце примаме се што ни се сервира од страна во кое секогаш има подметнато по некое вакво кукавичко јајце. Копираме што ќе стигнеме и кого ќе стигнеме без да размислиме колку сме смешни притоа. Токму и затоа и ни се случува ова секојдневно.

Се до оној момент додека не направиме индустрија од музиката (а ако некој има со што да се пофали, барем во минатото тоа дефинитивно сме ние), додека пазарот не си одбере што сака и во кој правец ќе се движи понатаму овој бизнис, се додека не се појават специјализирани медиуми кои ќе го разберат потенцијалот (погледнете каква империја направи Пинк во Србија и пошироко) и влијанието кое го има музиката врз широките народни маси, е се дотогаш музичкиот вкус ќе ни биде штиман од некои голобради дечиња кои ќе си ги форсираат другарчињата од тајфата која ја направиле и ќе ни ја нудат како единствен избор.

Дали е ова државата на Бадев, Сариевски, Верица Ристевска, Славе Димитров, Драган Мијалковски, Тоше Проески, или е ова некоја банана државичка која ќе голтне се што ќе и се сервира.

А што се однесува до шоуто... Тоа си е супер и исфрли многу ѕвезди на светско ниво, но се додека претходно кажаново не се исполни, и ние не влеземе во тој нормален колосек и тие правила по кои функционира шоу бизнисот во светот не ги прифатиме како свои и единствено исправни, сите одбрани Идоли само ќе ја имаат славата на Бабајиќ и сите кои победиле на нешто и потоа останале заборавени.

Сега во 19:00 почнува пренос на А2, додека за тие кои нема да имаат можност да гледаат таму, репризата е вечер во 21:10 на А1. :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom