Nightwish

Не му го сакам ни стило ни музиката се слушаја едно време дури му беше тарија ама ова новава е катастрофа Најтвиш - Гејвиш:uvo:

Така е новава пеачка повеќе е ко за на златно славејче

новиот nightwish ич не го бива, таа пејачката може само конкурент на бритни спирс да биде а никако у nightwish ,

Не слушам многу Најтвиш.. ама стариот вокал веше драстично подобар од новиов.. Нај омилена песна ми е While you'r lips are still red.. :pipi:

Точно е дека Тарја Турунен беше божество , прекрасен глас кој одеше во склоп со бендот , ама премногу ја серете Анет.
И Анет може убаво да пее, меѓутоа треба новиот материјал да го пее , не и одговара да ја заменува Тарја.
Кога пее песни кој се напишани за неа а не за Тарја не пее лошо (Не викам дека е на исто ниво со Тарја бидејќи не е) меѓутоа кога се обидува да испее нешто како Nemo , Wish I Had an Angel , Planet Hell , Romanticide etc. не и иде.

Не можете да ги споредувате оти се два типа различни гласови... А гласот на Анет добро се вклопува во новите песни од новиот албум Dark Passion Play , а кога Тарја би пеела некои песни од овај албум нема да и прилегаат (на пр. Bye Bye Beautiful, Amaranth...)

Ама сепак го преферирам Најтвиш со Тарја :smir:

Точно е дека Тарја Турунен беше божество , прекрасен глас кој одеше во склоп со бендот , ама премногу ја серете Анет.
И Анет може убаво да пее, меѓутоа треба новиот материјал да го пее , не и одговара да ја заменува Тарја.
Кога пее песни кој се напишани за неа а не за Тарја не пее лошо (Не викам дека е на исто ниво со Тарја бидејќи не е) меѓутоа кога се обидува да испее нешто како Nemo , Wish I Had an Angel , Planet Hell , Romanticide etc. не и иде.

Ако, ама не е ич метал новава.

Една е :) На каверот на Најтвиш, на нивниот концерт From Wishes To Eternity, се именува као Crimson Tide/Deep Blue See. :)

:kesa: ЈАВНО ИЗВИНУВАЊЕ ДО THEKILLAGORILLA
Гоццццце, фала што ми укажа на грешката :smir:

Инаку најново од најтвиш што ке излезе уште некои 20 дена е ЦД, во кое ке бидат сместени лајв песни што ги имаат изведувано на последнава тура низ цел свет, во 40ина земји , и две НОВИ песни кои ги имаат изведувано само во хонг конг , односно Autumn Romance и Death Makes Me Die. :) Ова е трајлерот за ова цеде, мене на пример на 47мата секунда ми се дига.. адреналинот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom