Фан на Интер
Rasturac na ZABAVI
- Член од
- 26 јануари 2010
- Мислења
- 612
- Поени од реакции
- 22
Kako prvo ti si najmalku Musliman nemas ni M od toa i ova ne e navreda neli. Kako vtoro Islamot e najmiroljubiva religija i nikade vo nitue eden stih na Kuranot ne se povikuva na omraza. Kako treto Kuranot nikade ne gi negira nitu izvrtuva prethodnite objavi toa go napravile tie sto ja modificirale religijata spored nivnite potrebi. I kazimi od tie 66 evangelija kako po slucajnost se izbrani samo 4 na lotarija li i bas tie se najtocnite."Mudriot covek ne go go kazuva ona sto go misli,no misli sto ke kaze" Sovrseno se slozuvam so toa, no ova e kazano so cel da me navredis,mislam deka ne e vo red toa zatoa sto mojata mudrost se bazira na Bozjata rec i ova ne se moi zbotovi nego ona sto sum go procital vo Svetoto Pismo,mene ne me navreduvas go navreduvas Bog, a pak ti mislis deka i Bog ne e muda togas vo red...
Prosti mi dokolku jas tebe te navrediv so nesto zatoa sto Isus ne uci na gi sakame lugjeto pa duri i neptijatelite...
A jas bas toa sakav da kazam vo prethodnata poraka deka Bogako kazal nesto vo edna kniga ne moze da kaze nesto sosema razlicno vo druga kniga.Da znam i jas veruvav deka od Boga se dadeni 4 knigi...no koga ko spoznav Bog svatif deka celoto Sveto Pismo od prvata do poslednata kniga(66 knigi) se napisani vo sovrsena harmonija.
Inaku prasanjeto za toa koj e Isus,kade bil pred da dojde,zosto dosol i kade e sega e najgolemiot problem,a najbitnoto nesto sto treba da go znaeme...
1."Jas i Otecot sme edno" Jovan 10:30
2."I sega ,proslavi me Ti,Oce, voTebe Samiot so slavata sto ja imav vo Tebe, USTE SVETOT PRED DA NASTANE"
Znaci Isus ziveel uste svetot pred da nastane...
Ne se sekavam koj protok kaza deka preku Nego e se sozdadeno.
Prorok Danilo tocno pisuva vo koja godina ke dojde Bozjiot pomazanik se razbito vo parabola go napisal toa-prorostvoto za 70te sedmici.
Site obredi sto Bog gi dade preku Mojsej bea samo slika za mesijata sto treba da dojde.Bozjiot narod ocekuvase mesija koj sto ke gi izvadi od duhovno robstvo i koj sto ke ja plati cenata za grevot,pogolem del ne go prepoznale Mesijata zatoa sto mislele deka ke gi oslobodi od robstvoto na Rim,sto sekako Muhamed sirel takvo ucenje,ako bese taka od togas vo Izrael i taka natamu nikogas nemase da ima vojna i nasilstvo,a onie sto Isus go prifatile za Mesija den deneska imaat duhoven mir.Odete sporedete gi dvata groba na Isus i na Muhamed ke vidite deka Isusoviot grob e prazen.
Izvestaite kazuvaat deka 500 dusi najmalku so svoi oci go videle Isusovoto voznesuvanje na nebo.
Da ne pisuvam sega koja e negovata uloga deneska...
Isa a.s da e voznesen ne voskresnat posto nikogas i ne umrel i uste e zjiv toa go pisuva vo Kuranot samo procitaj ako sakas da ti dadam link da go simnes na Makedonski prevod