- Член од
- 22 февруари 2008
- Мислења
- 1.647
- Поени од реакции
- 45
А ова да не го прочита:sto veli bibblijata koj ee ediniot vistinski bog ,,, ke citiram eden citat matej 4-10 kade veli;
На Господа, твојот Бог, ќе Му се поклонуваш и ќе Му служиш само Нему!’”
samiot isus veli deka treba da mu se poklonuvas i da mu sluzis samo na ediniot gospod a ne veli mene da mi se poklonuvate i jas sum toj bog .
taka da priATELCE PAGA VO VODAA toa sto isus go izednacuvate so bogaa i go narekuvate bog.
Јован: 10:30 Јас и Татко Ми едно сме.”
Јован:17:11 И не Сум повеќе во светот, а тие се во светот, Јас идам при Тебе. Свети Татко, запази ги во Твое име оние, кои Ми ги даде, за да бидат едно, како што Сме и Ние.
Или можеби ова:(Јован 14,8-11)
Јован 14,8 Филип Му рече: „Господи, покажи ни Го Таткото, и доста ние.”
Јован 14, 9 Исус му рече: „Толку време Сум со вас и не Ме позна, Филипе? Кој Ме видел Мене, Го видел и Таткото; тогаш како велиш ти: ‘Покажи ни Го Таткото!’
Јован 14, 10 Не веруваш ли дека Јас Сум во Таткото и дека Таткото е во Мене? Зборовите што ви ги кажувам, не ги зборувам од Себе; Таткото, Кој е во Мене, Тој ги прави делата.
Јован 14, 11 Верувајте Ми дека Јас Сум во Таткото и Таткото во Мене; ако пак не - верувајте заради самите дела.
Немој да читаш само површно...Читај убаво, детално и тогаш ке ги најдеш одговорите на твоите дилеми.
П.С. Во вода паѓаат само вашите негирања, ништо друго. Повеќе од 2000 години оваа вера им одолева на вашите негаторски забелешки, обиди за „пронаоѓање на контрадикторности во Светото Писмо “... Тоа не е случајно, не е ниту изненадувачки...напротив и тоа е најавено.