- Член од
- 22 февруари 2008
- Мислења
- 1.647
- Поени од реакции
- 45
А ова да не го прочита:sto veli bibblijata koj ee ediniot vistinski bog ,,, ke citiram eden citat matej 4-10 kade veli;
На Господа, твојот Бог, ќе Му се поклонуваш и ќе Му служиш само Нему!’”
samiot isus veli deka treba da mu se poklonuvas i da mu sluzis samo na ediniot gospod a ne veli mene da mi se poklonuvate i jas sum toj bog .
taka da priATELCE PAGA VO VODAA toa sto isus go izednacuvate so bogaa i go narekuvate bog.
Јован: 10:30 Јас и Татко Ми едно сме.”
Јован:17:11 И не Сум повеќе во светот, а тие се во светот, Јас идам при Тебе. Свети Татко, запази ги во Твое име оние, кои Ми ги даде, за да бидат едно, како што Сме и Ние.
Или можеби ова:(Јован 14,8-11)
Јован 14,8 Филип Му рече: „Господи, покажи ни Го Таткото, и доста ние.”
Јован 14, 9 Исус му рече: „Толку време Сум со вас и не Ме позна, Филипе? Кој Ме видел Мене, Го видел и Таткото; тогаш како велиш ти: ‘Покажи ни Го Таткото!’
Јован 14, 10 Не веруваш ли дека Јас Сум во Таткото и дека Таткото е во Мене? Зборовите што ви ги кажувам, не ги зборувам од Себе; Таткото, Кој е во Мене, Тој ги прави делата.
Јован 14, 11 Верувајте Ми дека Јас Сум во Таткото и Таткото во Мене; ако пак не - верувајте заради самите дела.
Немој да читаш само површно...Читај убаво, детално и тогаш ке ги најдеш одговорите на твоите дилеми.
![Тоа е :toe: :toe:](/styles/default/xenforo/emot/toe.gif)
П.С. Во вода паѓаат само вашите негирања, ништо друго. Повеќе од 2000 години оваа вера им одолева на вашите негаторски забелешки, обиди за „пронаоѓање на контрадикторности во Светото Писмо “... Тоа не е случајно, не е ниту изненадувачки...напротив и тоа е најавено.