Прашања за Христијанството I

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Odzata sto cica pivce toa e negov grev ne moj, a sto ima najskap mobilen i kola imal pari pa si kupil mene prasnjeto bi bese na religiozna osnova ako mozes da mi objanis ok ako ne nema potreba od lutenje i navredi, Pak ke povtoram ako nekoj znae bi sakal da mi objasni zosto vo hristijanstvoto ne se site ramnopravni

a ti ako ne ti e poznato ova ne si ja poznavas verata ocigledno i ne od nikakva enciklopedija

Amќооооо, башисламџијо, а бе каде виде дека не се сите рамноправни и еднакви пред Бога??

И која ти е глупоста со нозете?

Ај ти се молам, немој вакви вахабитски полемики да отвораш. Нема врска!

Ај бате да те подучи, читни малкуцка!

Ам и тука!

И ај и тука!

Amќооооо, башисламџијо, а бе каде виде дека не се сите рамноправни и еднакви пред Бога??

И која ти е глупоста со нозете?

Ај ти се молам, немој вакви вахабитски полемики да отвораш. Нема врска!

Ај бате да те подучи, читни малкуцка!

Ам и тука!

И ај и тука!

Bate prvin nauci sam pa posle poducime i nema vrska ova so vehabizam ama izgleda ti ne si zapoznaen onda rasprasajse pa ke praime polemiki.

Ako ne e za site isto togas se neramnoprvni ako za ednogo vazat edni obicai a za drug drugi obicaai sto e toa spored tebe...

Алооо, Амќо ќурантар, прочитај првин, не лафкај, биѓаа. Ене ти линкој, читај, учи. не спамирај ни тролувај бесполезно.

Понатаму, дефинирај прашања, поткрепени со лајтмотив за дискусија, а не само да треснеш зелена препишана и тресната од некој муџахедин на талибански форум.

Алооо, Амќо ќурантар, прочитај првин, не лафкај, биѓаа. Ене ти линкој, читај, учи. не спамирај ни тролувај бесполезно.

Понатаму, дефинирај прашања, поткрепени со лајтмотив за дискусија, а не само да треснеш зелена препишана и тресната од некој муџахедин на талибански форум.

Kako prvo ova mi od razgovor so eden hristijani znaci ovaa informacija ja imam od nego i on ne znaese da mi objasni zosto e taka, ( ne e od Mudzahedini nazalost) Potoa istava diskusija se otvori so eden moj Drag prijatel koj Uci vo skolata za Blagoslovija tatkomu e Na visoka Funkcija vo MPC a znaes sto odgovor dobiv od negoo.

Ako sakas da ostaneme drugari ne me prasuvaj na ovaa temaa...
Noramalno si pomisliv deka ima tuka nesto zagatocno i zatoa go postaviv ova prasanje A ti ako ne si zapoznaen so ova ne si ni strucen da odgovaras ili vo najmala raka mozes da me negiras ili da mi kazes deka toa ne e vistina.
Dodeka tvojot nizok recnik na navredi i omalozuvanja me nasocuva samo kon edno .. A toa e begas od vistinata TAPCOOOOO.....

Амќо, аман бе, не е вистина, ок. Ти оставив линкови, комплет, аман, замо шерет будала и магаре на мост тераат инает ко тебе без да се обидат барем малку да читнат од тоа што им е сугерирано.
Или не те интересира одговорот па провоцираш или си екстремно необдарен со когнитивни способности, не знам што е, ама непара арно е.

Каков симбол тоа величите ако на тој симбол е распнат Исус(бог според христијаните)
Крстот како симбол е значаен 100 пати повеќе за христијаните бидејќи е Исус распнат на него бидејќи ги потсетува луѓето за маките низ кои што поминал тој живеејќи во "неверничко" општество и жртвувајќи се за нас.

А каков Мухамед вие величите ако (како што ти пишува на потписот) "Мухамед е негов роб". Величите и се клањате на робови?
Хмм....

Добро нели сите деца се раѓаат со грев.

Како тоа Исус кога се родил а да немал грев??

Како тоа господ сам да се роди,и тоа он да го носи адамовиот грев,ако е ова точно и ако он веќе Роден(т.е во друга форма) го презел гревот и со неговото жртвување значи и тој грев е проштен...или???

Исус не е Господ! Он е син на Господот!
Кога ке разберете?

Претпоставката дека БОГ има син алудира дека и БОГ има татко...што не држи вода..:nenene::nenene:

ЕДИТ-Смееат ли паднатите да побараат прочка???

Исус не е Господ! Он е син на Господот!
Кога ке разберете?
Epa togash koj e Gospod, kako se vika negoviot tatko i koj e majkata na sinot na Gospod, kako se rodil toj!!!
I kako mozete da mu se molite na sinot na gospod a ne direktno na Gospod.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom