на глобално е... али...ovoj protest e na globalno nivo ..nema vrska so nasiot spor so imeto so Grcija,nema vrska so nikakvi politicki igri
во ситуацијава во која што сме и во односите шо ги имаме со грција...:helou:
на глобално е... али...ovoj protest e na globalno nivo ..nema vrska so nasiot spor so imeto so Grcija,nema vrska so nikakvi politicki igri
не сфакам која е целта и дали мислат дека нешто ке променат?![]()
Arvanitite so makedoncite se izvorot.Timeo Danaos et donna ferentes!
Ништо арно нема никогаш произлезено од Гејлада, а да е гејско изворно.
Излегување на протестот, со подршка на протестаните во Грција, фактички се подржува РУШЕЊЕ на режимот во Грција. Меѓу други барања на протестаните е и престанок на НАЦИОНАЛИСТИЧКАТА политика на грчката влада.Во овие моменти треба или да сум пијан или да сум дрогиран или да имам поминато лоботомија или пак во краен случај да ми фали даска за да ги поддржам Грците.
НИКАКО поддршка за нив!!!:nenene:
Око за око,заб за заб!
Не ги гледај работите толку тесноградо. Ова ме потсетува на времето 1968 год, и движењето на студентите во цела Европа. Ова се обиди за тектонски општествени изместувања, а мачето Гарфилд ке седи дома и ке грицка џигерчиња!?Дури и да ги поддржиме, на најпозитивен начин, тоа ќе биде во иднина протолкувано на негативен начин. јас велам да ги оставиме сами.
И ѓаоло ако го остајме на раат, ќе почне сам да се гризе и самоуништува.
Излегување на протестот, со подршка на протестаните во Грција, фактички се подржува РУШЕЊЕ на режимот во Грција. Меѓу други барања на протестаните е и престанок на НАЦИОНАЛИСТИЧКАТА политика на грчката влада.
не се разбираме. Подршката не е поради НИВ, туку...поради НАС.Дури и под такви околности-не,не би ги поддржал...
Доволно е тоа што го видовме од нив...па,преферирам Грците сами да си се снаогаат...и со нас и без нас,можат тие...
Во секој случај,не очекувај дека еден ден ке ти заблагодарат за тоа што си им дал поддршка.
Но се’ тоа се заборава, затоа што се чини единствен приоритет е “борбата за идентитетот”. Добро, кој нормален и самосвесен субјект си докажува сам себе и на другите кој е, и што е?
Мислам дека немаме иста претстава јас и ти за ова „националниве интереси“. Или тоа, или збунет си...Наместо да се решаваат проблемите, се замотува и одмотува клопчето за името, тотално без никаква концепција, а во исто време штетно за националните интереси.
Ќе дојде утрешниот ден. И во тој утрешен ден јас не сакам моите деца да имаат подобро утро а да не знаат од кај им се корените. Таму е вистината. Не е спротивност со подоброто утро, двата поими се испреплетуваат додека не станат едно, не мора да трипаме. Не постои или - или....Наместо да се бара вистината во подоброто утре, вистината се бара во Каменот од Розета, Хунзите, Александар Велики. Никој и не е свесен дека утрешниот ден ќе дојде многу побрзо од што се очекува.
Водата тече кај што си течела, не очекувај дека историјата ќе се преврти одненадеж. Не би било прв пат да станеме за нивните правдини со надеж дека ќе ги добиеме нашите права...Утрешнината доаѓа во Грциjа. Народот се бори за своите правдини. За нашите правдини. Затоа треба да се стане и да се даде поддршка! Да живее слободата!