Зошто мажите се плашат од брак?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јас не се плашам од брак
Мене ми е дури и малку една жена. Јас би сакал барем 3 да имам. Легално, венчани под ис покрив да живееме.
Jas ne se plasam! Osobeno ne od brakot Punalua! Zatoa i taksav koi ke gi grabam!
А кого да слуша,комшиите?:)
Poarno komsii otkolku dusebriznici, dusebrizni roditeli i rodnini ili lazni prijateli!

Ponekogas komsiite, imajki predvid deka treba da delat living and breathing space mozat dosta solidno da posovetuvaat!
Dodusa, ne znam kaj ima takvi komsii ama mora nekade da gi ima!

Leandra, ignor (znaes zosto) :):smir::back:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ах колку љубам вакви генерализирања. :wub:

Али битно е нешо да вергламе, нели?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ах колку љубам вакви генерализирања. :wub:

Али битно е нешо да вергламе, нели?
Kakvi generalizacii???

Kako naslovot??

Komplementarna konformizacija!

Mora da verglame! Zdodevno duri i dosadno!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Ма даа, не да се имав исплашено, него... Д'ткав кога ми дојдоа стројници пред врата...ме освестуваа, викаа бајачка...хм, да и сопругата исто, се стресе жената, уплав :nesvest:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мажот да го слуша, таа се омажила за мажот е не за мајка и?
Кога ќе се омажиш ќе сватиш што сакал авторот да каже? :smir:
А мажот треба да ја слуша мајка си?:smir:

Виљушка

поЧетник
Член од
12 ноември 2009
Мислења
19
Поени од реакции
0
apokalipto ova e odgovorot na tvoeto prasanje.
sto ako se zaljubam vo drug?
sto ako nemozam da gi izdrzam bracnite obvrski?
sto ako nemozam da im pruzam normalen zivot na moite deca?
i mnogu drugi prasanja....:toe:

Ај па ти нема вечно себе си да се тураш у прв план.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
А мажот треба да ја слуша мајка си?:smir:
Мажот и жената треба взаемно да се почитуваат, ако некој влече на некоја страна тогаш доаѓа до проблеми ама ако некоја снаа по цел ден лежи дома и чека свекрвата да и зготви тогаш треба да покаже малце почит спрема неа а јасно е дека ако сте во заедница со мајката и таткото од мажот ти тој ќе влече малце на нивна страна :smir:.
Еден од одговорите на оваа тема е дека мажите се плашат од брак затоа што модерните жени по цел ден гледаат само Касандри и Грозни Лети и тенкото влакно не го подмрднуваат, на секој му треба дома домаќинка а не принцеза или секс мајсторка :baeh:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мажот и жената треба взаемно да се почитуваат, ако некој влече на некоја страна тогаш доаѓа до проблеми ама ако некоја снаа по цел ден лежи дома и чека свекрвата да и зготви тогаш треба да покаже малце почит спрема неа а јасно е дека ако сте во заедница со мајката и таткото од мажот ти тој ќе влече малце на нивна страна :smir:.
Еден од одговорите на оваа тема е дека мажите се плашат од брак затоа што модерните жени по цел ден гледаат само Касандри и Грозни Лети и тенкото влакно не го подмрднуваат, на секој му треба дома домаќинка а не принцеза или секс мајсторка :baeh:
Ова сакав да го слушнам,затоа и прашав,типична македонска слика:smir:
Туку и мене ми треба домаќинка дома,па ако најдеш вишок прати ја накај мене,ми треба топол ручек кога си идам од работа,чиста соба,испрани и испеглани алишта за наутро.Ако за без пари работи,уште поубаво :)

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ова сакав да го слушнам,затоа и прашав,типична македонска слика:smir:
Зошто е тоа типична Македонска слика? :raz:
Зарем е должен мажот кога си доаѓа од работа да јаде дома риби конзерви или готови јадења од кои кога какаш дури и плочките во тоалетот паѓаат од голема смрдеа или замрзнати храни кои се спремаат за 5 минути во микро печка?
Јас ли сум виновен што денешните принцези не готват или чистат, па така ги воспитале мајките и сега касно е мажот да ги исправа грешките на родителите од жена му, куче штом се научи да седи пред месара тоа се таму ќе си седи...

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Зошто е тоа типична Македонска слика? :raz:
Зарем е должен мажот кога си доаѓа од работа да јаде дома риби конзерви или готови јадења од кои кога какаш дури и плочките во тоалетот паѓаат од голема смрдеа или замрзнати храни кои се спремаат за 5 минути во микро печка?
Јас ли сум виновен што денешните принцези не готват или чистат, па така ги воспитале мајките и сега касно е мажот да ги исправа грешките на родителите од жена му, куче штом се научи да седи пред месара тоа се таму ќе си седи...
А што сакаш да кажиш дека готвењето е само обврска на жените? И ако некоја не знае да готви, нема да ја земеш за жена...без разлика дали ја сакаш?

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
А што сакаш да кажиш дека готвењето е само обврска на жените? И ако некоја не знае да готви, нема да ја земеш за жена...без разлика дали ја сакаш?
Јас зборувам за друга ситуација, кога на жената не и се оди на работа и по цел ден седи со далечинското во раце, не се ни потруди да научи...
Јас таа што ја сакам ќе ја земам и без да знае да готви ама може да научи нели, сепак прле се учи а магаре не :pos: :pos: :pos: :pos:
Ние живееме во сосема друго време, еманципација и тие срања кај нас сеуште не се на мода а ќе дојдат наскоро, кога мажот ќе менува пелени, ќе готви, чисти...:helou:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас зборувам за друга ситуација, кога на жената не и се оди на работа и по цел ден седи со далечинското во раце, не се ни потруди да научи...
Јас таа што ја сакам ќе ја земам и без да знае да готви ама може да научи нели, сепак прле се учи а магаре не :pos: :pos: :pos: :pos:
Ние живееме во сосема друго време, еманципација и тие срања кај нас сеуште не се на мода а ќе дојдат наскоро, кога мажот ќе менува пелени, ќе готви, чисти...:helou:
Еве јас зборувам за спротивна ситуација од твојата.Јас сум секој ден на работа,си идам уморна,ми се јаде,сакам да ми е чисто,мака ми е да готвам и се по ред натаму.И он е на работа и он работи,и он е уморен,и него над глава му се дереле цел ден.Прашањето ми е,што е он попривилегиран од мене,да легне,да ги испружи нозете и да чека јас да му зготвам?Жалосно е вака да се размислува,жално е овие праисториски моменти кога жената не работела и била домаќинка да го користите како оправдание за вашето денешно изживување.
Претходно праша на што не учеле нашите мајки.Јас ќе кажам во мое име.Мене не само мајка ми,туку и татко ми ме учеше да бидам своја и рамноправна со партнерот во се'.Кога се готви се готви,кога се мијат чинии и се спремаат деца двајцата се надополнуваат.Кој прв стасува,тој подготвува се.Денес сме возрасни и нема потреба да чекаме од родителите.Незнам вашите на што ве научиле,но изгледа згрешиле во воспитувањето :smir:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Жената може да си биде добра за себе но јас од тоа ако немам корист тоа нема значење за мене. Затоа за менбе ќе вреди онаа жена која дава резултати кои се во моја и нејзина корист. Феминиските не можат да сфатаат дека не се сите жени како нив и дека некои уживаат да се видат себе си како мајки, домаќинки и слично туку генерализираат дека ако се они такви какви што се треба сите да бидат како нив, зошто ако не биле демек биле во заблуда.

Kajgana Shop

На врв Bottom