Мажот да го слуша, таа се омажила за мажот е не за мајка и?А кого да слуша,комшиите?
Jas ne se plasam! Osobeno ne od brakot Punalua! Zatoa i taksav koi ke gi grabam!Јас не се плашам од брак
Мене ми е дури и малку една жена. Јас би сакал барем 3 да имам. Легално, венчани под ис покрив да живееме.
Poarno komsii otkolku dusebriznici, dusebrizni roditeli i rodnini ili lazni prijateli!А кого да слуша,комшиите?
Kakvi generalizacii???Ах колку љубам вакви генерализирања. :wub:
Али битно е нешо да вергламе, нели?
А мажот треба да ја слуша мајка си?:smir:Мажот да го слуша, таа се омажила за мажот е не за мајка и?
Кога ќе се омажиш ќе сватиш што сакал авторот да каже? :smir:
apokalipto ova e odgovorot na tvoeto prasanje.
sto ako se zaljubam vo drug?
sto ako nemozam da gi izdrzam bracnite obvrski?
sto ako nemozam da im pruzam normalen zivot na moite deca?
i mnogu drugi prasanja....
Мажот и жената треба взаемно да се почитуваат, ако некој влече на некоја страна тогаш доаѓа до проблеми ама ако некоја снаа по цел ден лежи дома и чека свекрвата да и зготви тогаш треба да покаже малце почит спрема неа а јасно е дека ако сте во заедница со мајката и таткото од мажот ти тој ќе влече малце на нивна страна :smir:.А мажот треба да ја слуша мајка си?:smir:
Ова сакав да го слушнам,затоа и прашав,типична македонска слика:smir:Мажот и жената треба взаемно да се почитуваат, ако некој влече на некоја страна тогаш доаѓа до проблеми ама ако некоја снаа по цел ден лежи дома и чека свекрвата да и зготви тогаш треба да покаже малце почит спрема неа а јасно е дека ако сте во заедница со мајката и таткото од мажот ти тој ќе влече малце на нивна страна :smir:.
Еден од одговорите на оваа тема е дека мажите се плашат од брак затоа што модерните жени по цел ден гледаат само Касандри и Грозни Лети и тенкото влакно не го подмрднуваат, на секој му треба дома домаќинка а не принцеза или секс мајсторка :baeh:
Зошто е тоа типична Македонска слика? :raz:Ова сакав да го слушнам,затоа и прашав,типична македонска слика:smir:
А што сакаш да кажиш дека готвењето е само обврска на жените? И ако некоја не знае да готви, нема да ја земеш за жена...без разлика дали ја сакаш?Зошто е тоа типична Македонска слика? :raz:
Зарем е должен мажот кога си доаѓа од работа да јаде дома риби конзерви или готови јадења од кои кога какаш дури и плочките во тоалетот паѓаат од голема смрдеа или замрзнати храни кои се спремаат за 5 минути во микро печка?
Јас ли сум виновен што денешните принцези не готват или чистат, па така ги воспитале мајките и сега касно е мажот да ги исправа грешките на родителите од жена му, куче штом се научи да седи пред месара тоа се таму ќе си седи...
Јас зборувам за друга ситуација, кога на жената не и се оди на работа и по цел ден седи со далечинското во раце, не се ни потруди да научи...А што сакаш да кажиш дека готвењето е само обврска на жените? И ако некоја не знае да готви, нема да ја земеш за жена...без разлика дали ја сакаш?
Еве јас зборувам за спротивна ситуација од твојата.Јас сум секој ден на работа,си идам уморна,ми се јаде,сакам да ми е чисто,мака ми е да готвам и се по ред натаму.И он е на работа и он работи,и он е уморен,и него над глава му се дереле цел ден.Прашањето ми е,што е он попривилегиран од мене,да легне,да ги испружи нозете и да чека јас да му зготвам?Жалосно е вака да се размислува,жално е овие праисториски моменти кога жената не работела и била домаќинка да го користите како оправдание за вашето денешно изживување.Јас зборувам за друга ситуација, кога на жената не и се оди на работа и по цел ден седи со далечинското во раце, не се ни потруди да научи...
Јас таа што ја сакам ќе ја земам и без да знае да готви ама може да научи нели, сепак прле се учи а магаре не
Ние живееме во сосема друго време, еманципација и тие срања кај нас сеуште не се на мода а ќе дојдат наскоро, кога мажот ќе менува пелени, ќе готви, чисти...:helou: