ГРУЕВСКИ И СТАНИШЕВ ЗАЕДНО

• Креатор на темата Креатор на темата Hristo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
f95e86db1061469e27c5680fa6b45d05.jpg

Премиер'т на Македонија Никола Груевски прис'ства на концерта за 100 години независима Б'лгарска д'ржава

Минист'р-председателјат на Република Македонија Никола Груевски, заедно с неговија гост, премиер'т на Б'лгарија Сергеј Станишев, дојдоха на концерта, посветен на 100 години независима б'лгарска д'ржава и 15 години от установјаването на дипломатически отношенија между Б'лгарија и Македонија, предаде репортер на Агенција „Фокус”. Концерт'т се провежда в Дома на армијата в Скопие. Тој е организиран от б'лгарското посолство. С'с своите изп'лненија тази вечер тук е музикална формација „Аква Делија”.
На концерта дојдоха много гости от политическија и обштествен елит на Македонија. Тук е в'ншнијат минист'р Антонио Милосовски и други представители на македонската изп'лнителна власт. Прис'стват и посланик Михо Михов, ген.-консул на Б'лгарија в Битолја Наум Крајчев, директор'т на Културно-информационнија цент'р на Б'лгарија в Скопие Спас Ташев и други. Сред пријателите на Б'лгарија се забелјазват оште Панде Евтимов и други.
Посештението на Станишев в Скопие се радва на голјам интерес от страна на македонските медии оште от тази вечер. Повече от 30 журналисти от всички скопски медии очакваха двамата премиери. Станишев обаче отклони в'просите им за утре.
По-рано тази вечер двамата минист'р-председатели имаха неформална срешта.

http://www.focus-news.net/?id=n1095985

Или едноставно начин на некој што се прави слеп да му предочиш факт.
Немој со квази-психологизирање да се обидуваш да ги разводниш фактите.
Ваква џепна инстант психологија иам поминато многу одамна

Средбата со Бугарија е една во низата. Дипломатска процедура без особено значение.
Ако сакаш да инсинуираш за бугараштина, си ја утнал темава. Тука немаш ниту еден аргумент кој ти оди во прилог.
Ada... кој е тој што не чита?
:toe:

Dali nekoj medium vo Makedonija neshto spomnal vo odnos na toa dali Grujo go otvoril prashanjeto za makedonskoto malcinstvo vo Bugarija?Slushnal nekoj neshto?:raz:

VMRO e Makedonska Organizacija ama nekoj seljak kako T.Aleksandrov naprail organizacija so isto ime VMRO i go koristel protiv MAkedonskite revolucioneri.A istoto i deneska se sluchuva,se gnasi bukvalno imeto na VMRO so (partija). VMRO e revolucionerna organizacija a ne partija.Ogromna greshka praat ako mislat deka SDSM i Branko e najgolemata shteta za Makedonija.
Многу, иљади српски четници, колонизатори од Црна гора и босненски вукоебини, пропагандисти, џандари, воjници, банови, судии, кралови, секакви други гнаси има истепано ВМРО. Да не била таа организациjа, денес ти ќе беше претставник на 500 000 малцинство. Така да jа разбирам фрустрациjата твоjа спрема ВМРО и партиjата истоименик. Стоиљковић во иста коалициjа со нив уште е иако тие го признаа Косово?

Ajde de

Денеска вечер, Груевски и Станишев зедоа заедно учество на прославата на 15-годишница од признавањето на РМ од страна на Бугарија. Инаку, како што се знае, Бугарија е првата држава што ја призна независноста на Македонија.

P.S. Bugarija ja prizna Makedonija kako nezavisna drzhava ama Makedonskiot jazik i narod ne a Grujo e vo poseta na Bugarija.Sramota!

За твоja информациjа спамти си 1999 година.Веке показав броенето во 2001.Затова молам ти се без лаги.И двете са признаени.

Многу, иљади српски четници, колонизатори од Црна гора и босненски вукоебини, пропагандисти, џандари, воjници, банови, судии, кралови, секакви други гнаси има истепано ВМРО. Да не била таа организациjа, денес ти ќе беше претставник на 500 000 малцинство. Така да jа разбирам фрустрациjа твоjа спрема ВМРО и партиjата истоименик. Стоиљковић во иста коалициjа со нив уште е иако тие го признаа Косово?
Хахаха...
Важно ти си на сигурно у мајка Бугарија.
Шап те габри...
:wink:
И да си останеш таму,ме разбираш...

Ajde de

Денеска вечер, Груевски и Станишев зедоа заедно учество на прославата на 15-годишница од признавањето на РМ од страна на Бугарија. Инаку, како што се знае, Бугарија е првата држава што ја призна независноста на Македонија.

P.S. Bugarija ja prizna Makedonija kako nezavisna drzhava ama Makedonskiot jazik i narod ne a Grujo e vo poseta na Bugarija.Sramota!
И Србите не ја признаваат автокефалноста на црквата, па повикуваш на средби со нив.
Двојни аршини?

Премиерот Никола Груевски денеска ќе присуствува на свечен концерт по повод 15- годишнината од воспоставувањето дипломатски односи на Република Македонија со Република Бугарија.

Ова е официјалниот разлог, и ова е еден од концертите.
Бугари што си додаваат по желба не ме занима.

2 sredbi po red vo eden ili dva dena so Bugarski pretstavnici ili Bugarija,interesno.A so Srbija,Albanija ili Slovenija i slichen sosed ni pod razno.:raz:

:oftopic:
Ama sredbite na Grujo se javni, nesokrieni od nikoj.
Pogledni ja slikava.
Прегледај го приврзокот 9118

E more samoUTEPAN imate tajni policii KOS, UDBe, 100 i kusur iljadna vojska od SHPIONI i nishto nenapravivte edna slika da go dokazete "bugarashtvoto" na Grujo.

Заборај ги тие четири букви од Македонската азбука те молам.
Кога ке ги спомнеш главата треба да ти биде наведната, и капата симната.
ВМРО е светост.
ВМРО е секој чист Македонец.
ВМРО е темел од градите.
ВМРО е минато.
ВМРО е иднина.

Немој, крвта е уште свежа од многубројните Македонци кои за тие четири букви ја пролеале.

Не бе не е време за отварање на тоа прашање.
Прашај ги од СДСМ тие знаат кога е време за се.

Ги поздравувам овие настани и преку зголемена културна, економска, политичка соработка ќе успееме да ги решаваме сите прашања што ги оптоваруваат нашите односи.
Бркањето вештерки беше и остана синоним на едно комуњарско време во кои многу невини пострадаа.

Ако нашите односи ги подобриме и ако се повеќе Македонци одат на одмор, викенд во Пиринска Македонија, зарем нема да им биде арно на тие Македонци таму ?
Зарем добрите односи помеѓу Македонија и Бугарија нема да предизвикаат промена на политиката на бугарската држава према нашите Македонци?
Само со позитивен приод треба да се решаваат односите помеѓу Бугарија и Македонија, зошто сите други приоди се покажаа катастрофални по двата народи.

Ajde de

http://www.mfin.sr.gov.yu/news-src/534/
1.03.2004. Три године преображаја српских јавних финансија

дел од текст
............

Госпођа Удовички је изнела своје утиске о одличној сарадњи са министром Ђелићем и сложености посла са којим се свакодневно суочавају запослени у Министарству. Иако данас одсутни, део тима министра Ђелића чине и: његов заменик Милица Бисић, помоћник министра за имовинско правне послове Будимир Лончар, руководилац Управе за спречавање прања новца Оливер Богавац, директор Управе царина Александар Крстић, директор Управе за јавне набавке Предраг Јовановић, специјални саветник за пореску реформу Никола Груевски,.......

леле месајо а бе овај на твоиве им помагал едно време како советник...ај јазак Срамота!:tapp::tapp::tapp::tapp::uvo:

Пирин да го врати на кој бе глуп? Овде е дојден дедо ми од Егеја, овде е роден татко ми, аз, децата ми и по некооја година ако даде господ внуците ми. И шо, да ви дадат Пирин. На вас? Кои сте вие бе? Историјата на МК е правена от пиринци и егејци пред се. Вардарците секогаш са били пас. И сега сакате сичко. Нема да стане. Гледајте да не ви земат Албанците и тоа дека го имате. И да не молете помошт од назе.Ке ни писне наи накраја и сами ке се средите, ако можете
Ako e dojden dedoti od egeja ti si JANICAR!

Хахаха...
Важно ти си на сигурно у мајка Бугарија.
Шап те габри...
:wink:
И да си останеш таму,ме разбираш...
Камо среќа, Српче, и ти да беше останат, да те видам среде Македонците во Малиот Париж на Пловдив :wink:

Dali nekoj medium vo Makedonija neshto spomnal vo odnos na toa dali Grujo go otvoril prashanjeto za makedonskoto malcinstvo vo Bugarija?Slushnal nekoj neshto?:raz:

Апослутно си во право за ова и јас ова го потенцирав пред некое врем кога велев дека вмро само го покажув апатриотизмот против хелас и против србија. тогаш се они најзапалени и мафтаат со мкд знамиња а всушност не сакаат да го покренат и мкд прашањето на макд малцинството во бугарија. така да јасно се гледа бугарштината на вмро и грујо кој сака да изврши бугаризација на мкд.

:oftopic:
Ama sredbite na Grujo se javni, nesokrieni od nikoj.
Pogledni ja slikava.
Прегледај го приврзокот 9118

E more samoUTEPAN imate tajni policii KOS, UDBe, 100 i kusur iljadna vojska od SHPIONI i nishto nenapravivte edna slika da go dokazete "bugarashtvoto" na Grujo.
Има бе бугар... не е проблем.
Све има.

Камо среќа, Српче, и ти да беше останат, да те видам среде Македонците во Малиот Париж на Пловдив :wink:
Ја 5 год. правев што ќе ми ќеифне таму.
И и пак да дојдам,ти нема да имаш муда да ми кажеш и збор у очи.
Пак ќе се криеш и ќе јадеш гомна.
Бугарски работи... у.п.м.

Има бе бугар... не е проблем.
Све има.

Ја 5 год. правев што ќе ми ќеифне таму.
И и пак да дојдам,ти нема да имаш муда да ми кажеш и збор у очи.
Пак ќе се криеш и ќе јадеш гомна.
Бугарски работи... у.п.м.
Пак, што?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom