Македонците во Бугарија со своја партија?

• Креатор на темата Креатор на темата omopirin
  • Време на започнување Време на започнување
Регистрациjата на ОМО Илинден-ПИРИН има некои положителни и некои отрицателни черти.

1. Добро е да биде регистрирана, затоа зашто ке се види колку се граганите на Бугариjа кои се имат за етнички македонци, а тие дури во Пиринско се многу под 1%.

2. Не е добро, зашто ке започнат собири, митинги и ние во Пиринско нема да сме много позитивно настроени односно овие. Ке има конфликти заради анти-бугарската политика на ОМО. Овие конфликти ке се преекспонират во македонските медиуми и ке се влошат односите помегу РМ и БГ.

Второто не е добро за РМ, затоа зашто БГ може да премисли политиката односно членството на РМ во ЕУ и НАТО, кое е добро дошло за србоманите од ОМО.

За БГ негативи нема при регистрациjата на ОМО. Ке има повеке работа за журналистите, ке се заздрави ВМРО-БНД, затоа зашто повекето проблеми от таму ке доjдат - протести, предлози, провокации. Не се сакаат многу ВМРО и ОМО.

Како цело мислам дека регистрациjата ке одалечи граганите на РМ од овие на БГ и ке повлиjае негативно на членството на РМ во НАТО и ЕУ. Некои политичари како Каракачанов ке се возползват на макс од овоj факт.

Овие конфликти ке се преекспонират во македонските медиуми и ке се влошат односите помегу РМ и БГ.

Македонија ионака има конфликти со сите соседи,па еден непријател плус или минус не е на одмет.:)

A вижте шо праат бугари и македонци заедно. Гледајте шо кажува Нети после танцот со Александар Докулески и шо кажува Нешка Робева от жури. И дали не може да се наречеш македонец по медиуми.
Ного луге гледат и сигурно варви бавно.
http://dancingstars.btv.bg/bg/videos/view/986/

Pozelavam dano registrirat OMO i utre da se zatvori tae tema, sto mlogo se sabra moabed posledno za OMO na foruma.:smir:

Pozelavam dano registrirat OMO i utre da se zatvori tae tema, sto mlogo se sabra moabed posledno za OMO na foruma.:smir:

Ако пак са откраднали лични данни на некоj и друг човек от НАП,може пак да ги вратат.

Одлично. Благодарам за подршката. Со ова се покажува дека во Бугарија има луѓе со европски светоглед. Е, сега , во Македонија ке имаме проблем. Некои ке останат без работа.Тоа се нашите провокатори кои плукааа по вас и ширеа антибугарска атмосфера. . Еве, гледам на вашите ставови за давање подршка на регистрација на ОМО и желба за позитивна соработка помеѓу Македонија и Бугарија, како две соседни земји, недостасуваат нивни коментари. Ама за плукање се први.:smir:

Одлично. Благодарам за подршката. Со ова се покажува дека во Бугарија има луѓе со европски светоглед. Е, сега , во Македонија ке имаме проблем. Некои ке останат без работа.Тоа се нашите провокатори кои плукааа по вас и ширеа антибугарска атмосфера. . Еве, гледам на вашите ставови за давање подршка на регистрација на ОМО и желба за позитивна соработка помеѓу Македонија и Бугарија, како две соседни земји, недостасуваат нивни коментари. Ама за плукање се први.:smir:
Па зошто да не поддржаме традициата?
Имахме некогаш македонска организација на Гоце и Даме.
И Гоце со мака констатира, дека страдаме од една опасна болест- да се делиме.
Деливме се на централисти и в'рховисти.
Сетне с'рбите ни организираа и федералистка фракција.
А по-сетне болшевиките ни спретнаа и ВМРО обединета...
Оти сега да сме по-назаде ?

Леле еј траги комедија, еден бугар на друг му објаснува како Бугарите се премногу толерантни, додека лошиве Македонци пак ќе провоцираат. Јас како што знам ова е петти обид за регистрација на партијата. И да Христо никој не шири антибугарска хистерија повеќе од вас самите.

Леле еј траги комедија, еден бугар на друг му објаснува како Бугарите се премногу толерантни, додека лошиве Македонци пак ќе провоцираат. Јас како што знам ова е петти обид за регистрација на партијата. И да Христо никој не шири антибугарска хистерија повеќе од вас самите.

Убаво знаеш за 5-пат.Знаеш дека един от партиjaта преди време беше фатен во сабота(неработен ден) да краде лични данни на грагани от државна агенциja,со лозинка на жена от другиja краj на БГ?
Знаеш го ова?

Па зошто да не поддржаме традициата?
Имахме некогаш македонска организација на Гоце и Даме.
И Гоце со мака констатира, дека страдаме од една опасна болест- да се делиме.
Деливме се на централисти и в'рховисти.
Сетне с'рбите ни организираа и федералистка фракција.
А по-сетне болшевиките ни спретнаа и ВМРО обединета...
Оти сега да сме по-назаде ?

Пази ја картата на раздорот ,инаку ќе да бевме еден народ како и порано а?

Убаво знаеш за 5-пат.Знаеш дека един от партиjaта преди време беше фатен во сабота(неработен ден) да краде лични данни на грагани от државна агенциja,со лозинка на жена от другиja краj на БГ?
Знаеш го ова?
И да го знам, не бу му верувал многу на таквиот податок. Се некако фалсификати правела партијата, се крадело, а никако да објасните зошто таа партија ако е толку минорна некако претставува толку голема закана за вас и која е опасноста ако ја регистрирате?

Погледни омопирин. Како пише. Това е антиб'лгарска партија. Татари, к'лнене, пцуене.Ако БГ е нормална д'ржава нјама да регистрира такава партија, којато е на чужда д'ржава. Те нјама да имат голјама членска маса, но ште доведе до конфликти. ја омопирин, това екаго пише в'в форумо да го каже на улицие на Благоевград, Петрич, Сандански. Да вика татари, и да пцуе? И полицијата нјама да може да го опази од месните хора. Аз искам да си живеем спокојно и мирно. Тија хора , маккар и един фајтон, ште трансформират лјубовта ни к'м обикновените МК граждани в омраза. А на МК не им требуват в този момент повече врагове, нели?

Дајте им МК пасоши и да идват.:toe:
Кој месни хора бе татар смрден. Само на муцка сте опсни-на дело ве нема. Се борите како пички. Мора да има таква партија во Бугарија која ќе ги застапува Македонците во еден процес на оцепување на Пиринска Македонија и обединување на Македонците. Мислиш овие граници се вечни??? Па мислиш фала богу оти си глуп циган ама исгледа има некој шо не мислат така па му е страв да ја регистрират ОМО ИЛИНДЕН-ПИРИН.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
И да го знам, не бу му верувал многу на таквиот податок. Се некако фалсификати правела партијата, се крадело, а никако да објасните зошто таа партија ако е толку минорна некако претставува толку голема закана за вас и која е опасноста ако ја регистрирате?

Фатени на место.Шо друго да кажем.
Не е заплаха.Ако беше заплаша немаше да биде регистрирана прво и после да биде отнета регистрациjaта j.
Има устав и тамо пише jaсно дека не се допускат етнически партии.

Само напред, а овие што почнаа веднаш пена да фаќаат на уста и да се држат ко давеник за сламка иш (мислам на блгарите на форумот што делат лекции од правопис.
ОМО напред сите Македонци се со Вас.

Фатени на место.Шо друго да кажем.
Не е заплаха.Ако беше заплаша немаше да биде регистрирана прво и после да биде отнета регистрациjaта j.
Има устав и тамо пише jaсно дека не се допускат етнически партии.

А ууу тоа е затоа што вие заради неа сто пати го менувавте уставот бе. За да најдете како да не ја регистрирате. Немој да тропаш глупости. Зошто ако не е толку битна партија полицијата на консултативен разговор вика по 5000 членови. Што да им каже оти се убави? Абе ајде стрпи се малку од дискусија затоа што само се глупираш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom