Македонците во Бугарија со своја партија?

• Креатор на темата Креатор на темата omopirin
  • Време на започнување Време на започнување
Само напред, а овие што почнаа веднаш пена да фаќаат на уста и да се држат ко давеник за сламка иш (мислам на блгарите на форумот што делат лекции од правопис.
ОМО напред сите Македонци се со Вас.

А ууу тоа е затоа што вие заради неа сто пати го менувавте уставот бе. За да најдете како да не ја регистрирате. Немој да тропаш глупости. Зошто ако не е толку битна партија полицијата на консултативен разговор вика по 5000 членови. Што да им каже оти се убави? Абе ајде стрпи се малку од дискусија затоа што само се глупираш.

Ако ми покажеш една поправка направена против ОМО во устава нарочно,ке излезна веке от този форум и повеке никогаш нема да влезна.
Устава откакто е- 1991 година пише - Етнички партии не се дозволуват.

Ако ми покажеш една поправка направена против ОМО во устава нарочно,ке излезна веке от този форум и повеке никогаш нема да влезна.
Устава откакто е- 1991 година пише - Етнички партии не се дозволуват.

Па токму тоа “етнички парти не се дозволуват“. Парадоксот е во тоа што Бугарија не не признава нас Македонците дали во Македонија или во Пиринскиот дел, значи според вас не постои ме, а од друга страна дефакто и дејуре не дозволува етничко регистрирање на партија. Со самото тоа се признава дека ОМО е партија на различен народ од бугарите. Во тоа е големата глупост на Бугарија што сама си се заплекува во сопствените закони и прави тоа што го прави. А сега чао од тука. :toe:

Па токму тоа “етнички парти не се дозволуват“. Парадоксот е во тоа што Бугарија не не признава нас Македонците дали во Македонија или во Пиринскиот дел, значи според вас не постои ме, а од друга страна дефакто и дејуре не дозволува етничко регистрирање на партија. Со самото тоа се признава дека ОМО е партија на различен народ од бугарите. Во тоа е големата глупост на Бугарија што сама си се заплекува во сопствените закони и прави тоа што го прави. А сега чао од тука. :toe:
:zver:секоја чест. Сите не знаат кои сме, се друго е политика!!!

Запазете ја бугарската логика.Во времето на Георги Димитров Пиринските Македонците насилно биле приморани да се нарекуваат Македонци:raz: Не ми логично некако,и денес да не има некој Георги Димитров кој насилно ги тера Омовците да се прават Македонци.

Во преброjaването во 2001 година има 5071 македонци.Наполно официално признаени от врадата.
http://www.nsi.bg/Census/Ethnos.htm
Ако това не е признаване,шо е?
Има устав и тамо пише не се допускат етнически партии.Треба да се почитува.Да си направат културно дружство-немат проблем.

Одлично. Благодарам за подршката. Со ова се покажува дека во Бугарија има луѓе со европски светоглед. Е, сега , во Македонија ке имаме проблем. Некои ке останат без работа.Тоа се нашите провокатори кои плукааа по вас и ширеа антибугарска атмосфера. . Еве, гледам на вашите ставови за давање подршка на регистрација на ОМО и желба за позитивна соработка помеѓу Македонија и Бугарија, како две соседни земји, недостасуваат нивни коментари. Ама за плукање се први.:smir:

Христо ти ми се правиш Кумановац,а кога те прашав незнаеше ни еден кумановски кафиќ туку ми наброја импровизирани имиња.Така да фатен си на дело не изигрувај "Балгарин" од Македонија
Очекував реакција од администраторите очекувам уште во врска со квази кумановецот
П С до Балгарите -најтешко е да се изглуми Кумановец,изберете си Скопјанец подобро ви оди

Не ПРИЗНАЈА. Алооооооо. Ке се испијанам вечер од радост.......абе сами се плеткат. Тоае шизофренија. Од многу лажење сами почнаја да се лажат

Не ПРИЗНАЈА. Алооооооо. Ке се испијанам вечер од радост.......абе сами се плеткат. Тоае шизофренија. Од многу лажење сами почнаја да се лажат

Ова са фактите.
НСИ е државна институциja и во 2001 година са се декларирали како македонци-5071 човека во БГ.Коj те лага дека не са признаени?

Има устав и тамо пише не се допускат етнически партии.Треба да се почитува.Да си направат културно дружство-немат проблем.

ФМИ, таа турската не ли е етничка партија?

ФМИ, таа турската не ли е етничка партија?

Не.Заштото во неа има доста бугари,па никаде во устава j не се зборува за турци,турско и така натаму,за разлика от ОМО.

Abe koj vi ebe mater bugarska, jas neznam zoshto administratorive ne zemat da gi ban site bugari i srbi i site gnsi shto mi shirat nekoja skapana propaganda na forumov. Tolku li im e retardirana drzavata pa nemaat nivni forumi ili shto e rabotava? Ajde u picku mater site!

Во преброjaването во 2001 година има 5071 македонци.Наполно официално признаени от врадата.
http://www.nsi.bg/Census/Ethnos.htm
Ако това не е признаване,шо е?

Па добро бе глуп си или глупи не правиш. Ниту сме глупи, ниту ти си глуп за јас да се препукувам со тебе. Погоре ти објаснив, а ти многу добро знаше што ти кажав, што прави бугарската влада, што сакаат Македонците. Твојата констатација не држи место, туку фактот што после регистрацијата на ОМО вашата влада ќе мора уште многу нешта да направи за да исправи големи неправди. Смо мал пример ќе мора да отвори школи, ќе мора да поправи 99 кома 102 проценти од вашата историја, ќе мора да трпи пратеник во вашето собрание кој од говорницата ќе каже дека е Македонец. Е тоа е проблемот. Само едно ќе ти кажам гледајте ги Американците. И тие долго се бунеа ама сега ќе имаат претседател црнец, па никому ништо пак постојат. Пробајте и вие со нашите Македонци дајте им шанса, не боли . :toe:

Само од нашата се.....ПЛАШАТ. Факт.
Ама откаде виде дека се плашиме?!?! Затова,заштото некоj не сака да почитува устава,ти сметаш дека се плашиме.
Ако се плашехме немаше да имаме неколко министар-председатели со корени от РМ.

Па добро бе глуп си или глупи не правиш. Ниту сме глупи, ниту ти си глуп за јас да се препукувам со тебе. Погоре ти објаснив, а ти многу добро знаше што ти кажав, што прави бугарската влада, што сакаат Македонците. Твојата констатација не држи место, туку фактот што после регистрацијата на ОМО вашата влада ќе мора уште многу нешта да направи за да исправи големи неправди. Смо мал пример ќе мора да отвори школи, ќе мора да поправи 99 кома 102 проценти од вашата историја, ќе мора да трпи пратеник во вашето собрание кој од говорницата ќе каже дека е Македонец. Е тоа е проблемот. Само едно ќе ти кажам гледајте ги Американците. И тие долго се бунеа ама сега ќе имаат претседател црнец, па никому ништо пак постојат. Пробајте и вие со нашите Македонци дајте им шанса, не боли . :toe:

Чекаj малце.Прво имаш договор 1999 година.По силата на този договор на териториjaта на РБ македонскиот jaзик е диалект.На териториjaта на РМ е литературен jaзик.Во школа не се учат диалекти,затова не е можна претензиja за такво нешто.
Пратеник во собранието ако имате толкова гласове-ОК имаjте.Но во БГ нема гарантирани места,затова заштото сте малцинство.Премалко сте за да имате повеке от 3% за да имате место во собранието.
Затова се шо ми зборуваш са нереални работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom