Миксање, продуцирање електронска музика - се околу ова

F

FallenHypaspist

Гостин
Јас до пред некое време користев Кјубејс 3јка, која е и најстабилна верзија од Кјубејс сериите ...али сега како што го зарчкав Нуендо 4 ми испадна доста подобар од Кјубејс 3....значи по моја препорака - Користи Нуендо 4 како главна програма каква и музика да правиш....та ФЛ,Ризон,халион.изи драмер итд.. ово оно користи ги како инпорт....:smir:

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Јас Sonar 8 имам користено и супер програма е :) И Audacity е кул програмче :)

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Мислењата од "софтвер за правење музика" ги префрлив овде, сосема иста содржина се. Да нема збунки.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Пер, друго е да снимаш тапани со микрофони, друго е да ставаш тапани преку VSТ плугини како EZDrummer. Јас пример кога би снимал музика не би прифатил да ми праат миди срања... би барал се да биде отсвирено и снимено реално. Аналогно. Не дигитално и фејк. Мене ме нервира тоа што некој со ич мачење прави цели песни, а некој снима една песна еден месец. Поздрав.
Друже и јас би снимал се реално отсвирено кога би имал некое студио од 50 000 евра. А за тиа миди срања што велиш како што е EZDrummer да знаеш дека не се срања. Тоа ти е бубањ да се збрка човек, тоа ти е снимано во беспрекорно неакустични средини и со микрофони какви што неможеш ни да замислиш... ако веќе имаш користено EZDrummer а не ти се допаднал звукот, да знаеш дека проблемот ти е до звучната карта (нормално и до звучниците ако не се кавалитетни). А според мене песна не е песна ако не и се посвети месец време :wink:

Луѓе а некој има ли користено ProTools? Имам слушано многу позитивни работи за него.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Луѓе а некој има ли користено ProTools? Имам слушано многу позитивни работи за него.
за ProTools ти треба и про тулс хардвер (можда знаеш) јас планирам да земам таква звучна и да се префрлам на ProTools (сега користам Nuendo)
инаку ProTools е еден од најкористените софтвери за продуцирање заедно со нели Cubase,Nuendo итн итн.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
за ProTools ти треба и про тулс хардвер (можда знаеш) јас планирам да земам таква звучна и да се префрлам на ProTools (сега користам Nuendo)
инаку ProTools е еден од најкористените софтвери за продуцирање заедно со нели Cubase,Nuendo итн итн.
Пред некое време знам дека ProTools беше замо за Мекинтош машини. А сега гледам има некои верзии и за виндовс. И јас баш би сакал да го пробам ако може да ми кажеш каква звучна треба да ставам и отприлика колку гига е да го спуштам од некој торрент.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Пред некое време знам дека ProTools беше замо за Мекинтош машини. А сега гледам има некои верзии и за виндовс. И јас баш би сакал да го пробам ако може да ми кажеш каква звучна треба да ставам и отприлика колку гига е да го спуштам од некој торрент.
за ProTools ти треба M-Audio звучна (пр. http://www.amazon.com/M-Audio-FireWire-410-Recording-Interface/dp/B0000TP588 ) значи не е битно дали звучната е од 150-200 евра или 400 евра,битно е да е M-audio зошто ProTools е создаден само да функционира со М-аудио картиците а инаку е негде околу 200-300мб али без М-аудио џабе и ке го симнеш пошо не се ни стартува само инсталацијата тече и тоа е тоа.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
за ProTools ти треба M-Audio звучна (пр. http://www.amazon.com/M-Audio-FireWire-410-Recording-Interface/dp/B0000TP588 ) значи не е битно дали звучната е од 150-200 евра или 400 евра,битно е да е M-audio зошто ProTools е создаден само да функционира со М-аудио картиците а инаку е негде околу 200-300мб али без М-аудио џабе и ке го симнеш пошо не се ни стартува само инсталацијата тече и тоа е тоа.
Фала на информација другар :smir:

П

Паган-др

Гостин
Ајде малку да ја живнеме темава.
Со оглед на тоа што излегоа многу нови програми, нови верзии на старите, нови виести плагинс, што би препорачале, некои пофалби/поплаки? :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Logic Pro 9 (BOX, 32GB) со сите можни VSTа кои постојат за него....најбоље за миксање, продуцирање, репродуцирање, компонирање музика :)

Andrejnalin

Резонатор на хармоници
Член од
4 јануари 2009
Мислења
75
Поени од реакции
7
Пер, друго е да снимаш тапани со микрофони, друго е да ставаш тапани преку VSТ плугини како EZDrummer. Јас пример кога би снимал музика не би прифатил да ми праат миди срања... би барал се да биде отсвирено и снимено реално. Аналогно. Не дигитално и фејк. Мене ме нервира тоа што некој со ич мачење прави цели песни, а некој снима една песна еден месец. Поздрав.
Ahh, ignorance is bliss. Ти друже, седни, работи на програм и направи нешто да звучи како Prodigy или FatBoySlim за еден ден или една недела, па ќе правиме муабет.

А секој може да научи една прогресија од 3-4 power акорди и да лупа на гитара ко ретард.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
инаку што (музика) продуценти сте на форумов?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.345
Сум го користел Logic-от и искрено продукцијата е помека и полигава каде каде од тоа што го вади Cubase, WaveLab, whatever...не дека го кењам, туку само сум приметил огромна разлика во тој дел од муабетот, инаку thumbs up за Точкест, чекам материјали од тебе! Разбра?!?!

Ајде малку да ја живнеме темава.
Со оглед на тоа што излегоа многу нови програми, нови верзии на старите, нови виести плагинс, што би препорачале, некои пофалби/поплаки? :)
Synth 1, сеуште го убивам од користење и го обожавам, нр.1 деф!
Ѕирни ги Роб Папен (посебно албино 3ката, кој иако го серат дека не бил ко 2ката, врска немаат, боље е!).
Sylent, synplant исто ми праат мерак...добро сега, зависи и со што продукција се бавиш, забегав малце јас...:icon_lol:

инаку што (музика) продуценти сте на форумов?
Менаџирам лејбел за електронска (амбиент/псајтранс) музика и воедно се бавам са продакшонз
Настрана проекти и изданија...

http://www.myspace.com/mancoidtumbar
http://liquidtunerecords.tk/

Kajgana Shop

На врв Bottom