Миксање, продуцирање електронска музика - се околу ова

П

Паган-др

Гостин
1.Рефреш

2.Има некој што го користи Ејсидот било како?? За миксање ли за битови праење, ако нема таков дали има некој линк да даде за туторијали за онака поусовршено миксање. Јас барав по нетов ама тешко. И на Јутјуб ко клип барав ама нема. Ако на некој му се наоѓа такво нешто нека каже. :)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Одлична тема која ке му помогнам на мојот другар.
Тој има АЦИД 7 ПРО и сега кога инсталирувал му терало СЕРИАЛ некој си па ако знаете слободо кажете или по ПП.

Фала однапред.

П

Паган-др

Гостин
Одлична тема која ке му помогнам на мојот другар.
Тој има АЦИД 7 ПРО и сега кога инсталирувал му терало СЕРИАЛ некој си па ако знаете слободо кажете или по ПП.

Фала однапред.
Јас Ејсид 7 го симнав и ми бараше нешо сервис пак нешто глупости.
Иначе за сериал јас ке побарам ако најдам ке ти пишам. За Ејсид 6 имав ама не ке да е истиот и за 7. Ке побарам ке ти кажам.:smir:

A

Alexander Nevsky

Гостин
добра тема јас работам на аблетон ливе понекогаш го користам и фл ама аблетон повеќе го користам, имам неколку траки најдобра од сите ми е chasing a girl можете да ја слушнете на мојот мајспаце myspace.com/exitigorce при крај сум со уште неколку траки и така задоволен сум до сега со оглед дека имам 18 а работам на аблетон веќе 1 и пол година ептен добра програма за продукција на музика би ја препорачал секому.

П

Паган-др

Гостин
Ејј тој Аблетон виша технологија за мене. Го имав пробано али неможам да се снајдам, а ме мрзи да го учам и му турив пепел.
Иначе Егзит вака по клубови овде онде пушташ музика? Ако да ако не е тајна може да кажеш што опрема имаш?

A

Alexander Nevsky

Гостин
@dr.dragan
аблетон е супер веруј само ти треба вст да имаш и немаш гајле ја со тек на време се прилагодив од прво песните не беа нешто нај нај ама се со тек на време се средува,пуштам во мојот град речиси во секој клуб имам,сега е на повидок издавање на една моја трака па ќе видиме понатаму а опрема сопствена немам засега сакам да купам мекинтош па со него да продолжам и со продуцирање а и со live настапи.

S

StormRage

Гостин
ја фино лепо да се изјаснам :) неам многу миксано и праено музика и сл... само шо користам (EJay) DJ Mix Station 3... закон е за live, а инаку работам со Sound Forge ама помалку и за склопвење со Ејау.... а инаку во последно време не сум во тек неам нешо ново пробано (ме мрзит некако :))

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
ја фино лепо да се изјаснам :) неам многу миксано и праено музика и сл... само шо користам (EJay) DJ Mix Station 3... закон е за live, а инаку работам со Sound Forge ама помалку и за склопвење со Ејау.... а инаку во последно време не сум во тек неам нешо ново пробано (ме мрзит некако :))
EJay или сакаш да кажеш тетрис?
Има интересни семплови, ама за продукција и миксови не да не го бива.

F

FallenHypaspist

Гостин
EJay или сакаш да кажеш тетрис?
Има интересни семплови, ама за продукција и миксови не да не го бива.
hahaha tocno:D Inaku dajte nekoj comment na www.myspace.com/fallenhypaspist
Tamu imam izraboteno nekoj trance/metal...ima malku neprecizna rabota ali jbg mn latencija na cubaseto imav koa go pravev...a me mrzi da go repair....ajde pozz

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
чекај малку... тетрис велиш зашто не си го работел доволно... со тој тетрис знаат и чуда да се прает бе...
Какви чуда бе?:pos2: Ејау e за аматери, и ти како таков користи си го...

Инаку ФЛ 9 излегува во март следната година и ќе има масовни поправки, измени и додатоци. Ќе биде една од најдобрите верзии.

И уште еднаш да се пофалам за мојата трака, хехе.

Беше пуштана (remix-от) во радио емисијата на Pedro del Mar (братот на попознатиот DJ Shah од Армада) и Sasha da Link.

Moжете да го симнете сетот и да го видите траклистот овде:

http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=1306749

http://www.nightclubber.com.ar/foro/163/radioshows/159356/pedro-del-mar-and-sasha-da-link-mellomania-deluxe-episode-359-on-etn-fm-01-12-2008-a.html

А исто така беше додадена за продажба и на продавницата на Armada (Armin van Buuren) и Audiojelly:

http://www.audiojelly.com/index.cfm?action=label.cfm?id=ora%20recordings

http://www.armadadownloads.com/index.cfm?action=all_exclusive.cfm (скролајте подолу)

S

StormRage

Гостин
јас би рекол дека ЕЈау е за почетници... а инаку како што се склопват сампловите така можиш и твои самплови да стајш бе... а овие поновиве верзии 6-7 немат никаква врска со старите...

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
јас би рекол дека ЕЈау е за почетници... а инаку како што се склопват сампловите така можиш и твои самплови да стајш бе... а овие поновиве верзии 6-7 немат никаква врска со старите...
А кај ќе ги направиш твоите семплови... На Иџеј сигурно не можеш... Не е ни за почетници, за деца е.
Тоа е програм-играчка и само за забава.
Програми за продукција и воедно квалитетни се:

FL Studio
Cubase
Ableton
Reason (само лошо е што не подржува VSTi)
и најдобриот Logic (само за Mac).

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.343
FL Studio
Cubase
Ableton
Logic (само за Mac).
Покрај овие морам да ги спомнам и Sonar, Kinetic и Pro audio (Cakewalk) :)

П

Паган-др

Гостин
А кај ќе ги направиш твоите семплови... На Иџеј сигурно не можеш... Не е ни за почетници, за деца е.
Тоа е програм-играчка и само за забава.

FL Studio
Cubase
Ableton
и најдобриот Logic (само за Mac).
Да го додадам и Acid Pro. :)

Абе јас во исчекување сум на Кјубејз 3 пошто не го симнувам јас еден другар ми го симнува. Да го земам па после ке коментирам.
Манс вика добар бил сеа ке видам дали ме заебал или не :)

Kajgana Shop

На врв Bottom