Миксање, продуцирање електронска музика - се околу ова

П

Паган-др

Гостин
Барај по торенти или по блогови...има се, ама недоволно бараш изгледа :wink:
Абе ја ги најдов овие шо ги пишав али со вируси беа полни. Вангард го најдов без ништо такво, али за другите беше проблем.

bojan_reddevil

Господар (MASTER)
Член од
18 јуни 2008
Мислења
21
Поени од реакции
1
Софтвер за правење музика?

-Со која програма се прави музика
-Со која програма да ја снимам песната
-каков микрофон ми треба и.т.н
кои студија за снимање песни ги има во МК кои студија се најквалитетни и колку се цените
и сите работи околу снимањето песна напишете ги тука
поздрав

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
За првото само можам да ти помогнам.
Сними Reason 4 Propellerhead (вака мислам беше), стварно про програмче за правење музиче и доста зложено.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Cubase-најчесто сите ја користат оваа програма и е многу добра :)
А микрофон каков сакаш,можеш да купеш и некој поскап а можеш и со оној од слушалки ако имаш :D

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.345
За 1000 јури ти праам песна и те прославувам бетер од нашиве фејк рекордс фраери...јас ќе бидам Тимберленд, а ти мојот Џастин :icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Cubase-најчесто сите ја користат оваа програма и е многу добра :)
А микрофон каков сакаш,можеш да купеш и некој поскап а можеш и со оној од слушалки ако имаш :D
Не го лажи детето, немој да си се излажал да снимаш со микрофон од слушалкине што се 20 ден. (така иде зборот).
Ако сакаш квалитетен вокал и да иде паралелно со битот во позадина ке си купиш еден од 50 евра па нагоре.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Не го лажи детето, немој да си се излажал да снимаш со микрофон од слушалкине што се 20 ден. (така иде зборот).
Ако сакаш квалитетен вокал и да иде паралелно со битот во позадина ке си купиш еден од 50 евра па нагоре.
Ja не му реков да се снима со тој од слушалки,само му кажав дека и со тој може

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Абе лесно е. :) Ќе си најдеш софтвер, препорачувам FL Studio за Windows и Logic за Mac. Потоа ќе си бараш VSTi плугини, виртуелни инструменти со кои ќе може да праваш најразлични звуци. Има и безброј пакети на семплови од по неколку гига, може и нив да ги користаш. Компонираш, снимаш, пушташ на издавачка куќа, одаш на Beatport Top 10. :)

Now back to reality... Од кога ќе се опремиш со софтверот, ќе се изолираш дома неколку дена, без мсн, без кајгана, без телефони, with absolutely nothing but you and your PC. Да научаш како работат програмите, како работат виртуелните инструменти. Работа бара многу, ама резултатот е она за што вреди да се измачиш. :smir:

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Друго е да правиш електронска музика, друго е да правиш РЕАЛНА музика. За електронска лесно е.. ништо не ти треба од опрема освен програмчиња. За да снимиш гитара ти требаат минумум 250 евра (звучна, миксета, микрофон) а да не збориме за тапани кај што требаат над 4 микрофони.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.345
Друго е да правиш електронска музика, друго е да правиш РЕАЛНА музика. За електронска лесно е.. ништо не ти треба од опрема освен програмчиња. За да снимиш гитара ти требаат минумум 250 евра (звучна, миксета, микрофон) а да не збориме за тапани кај што требаат над 4 микрофони.
ЛОООЛ! Електронска да не се прави на онборд а? Тоа копиљаците од мало што се мислат дека измислиле вруќа вода се филмаат, знам како е...звучна, монитори, мониторски слушалици, екстерна, миди клавијатура...се е тоа без пари другар [карши tmobile ги делат] :icon_lol: али ај...

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Абе арно, ама има некои само семплови си пикаат и праат музика... "музика" де

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99

Ко 1, само добра звучна е 250-300 евра, значи зборам за квалитет, ко на пр Тератек, CMI.. и тн..
А за да снимиш гитара, и ако сакаш да ти испадне звукот добар, реален и квалитетен, едноставно ти треба гитара, тешко на некоја компјутерска програма да извадиш добра гитара.... :)
за ударките не е ни многу важно пошто има модули за тапани колку сакаш, можеш да ги најдеш и како модули за аранжер. Можеш и како ВСТ..
иначе би ти препорачал, Шур КСМ 32, за вокали снимање..
Програма, ГИГА Студио, или Кјубејс.. али сепак најдобро ти е еден Корг Па 50 аранжер да си земеш и да цепаш на него..

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Абе арно, ама има некои само семплови си пикаат и праат музика... "музика" де
That! :cuc:

(Not)

За тапани ми требале 4 микрофони? Де објасни зошто? Баш тапаните се најлесното и најефтиното (со други зборови, не треба многу да бараш VSTi за download-ирање) нешто за правење. И не ми збори "музика", ако сакаш да му помогнаш на OP арно, ако не, f-off со пишување глупости. Не слушаш EDM, океј, не мора да знаеме.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Пер, друго е да снимаш тапани со микрофони, друго е да ставаш тапани преку VSТ плугини како EZDrummer. Јас пример кога би снимал музика не би прифатил да ми праат миди срања... би барал се да биде отсвирено и снимено реално. Аналогно. Не дигитално и фејк. Мене ме нервира тоа што некој со ич мачење прави цели песни, а некој снима една песна еден месец. Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom