Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
Vidi ja be ti nea.... ama ja ne sakam da se otkazam be.... za mene cigarite ne se stetni, ete, taka mi funkcionira organizmot, mene ne mi stetat.

А кој вика ти да се откажеш? Пуши си! Само дома :) Ако тебе не ти смета не значи дека и на другите не им смета!

А иначе поентата ми беше дека законот има и добри страни! На пример брат ми ќе се откаже... Ќе види, нема да види, ќе мора... А знам дека поише пуши од чатал и ради друштво! И може многу полесно да се откаже сега отколку кога недај боже ќе мора ради проблеми, нели?

П.С. Што си ти? Суперчовек? Како може да не ти штетат кога цигарите се штетни по здравјето??? Или ти пушиш некој суперцигари? Дај не ме заебавај! Сега не го осеќаш тоа и не ти е гајле... Незнам баш за неколку години дали ќе биде така

Vidi ja be ti nea.... ama ja ne sakam da se otkazam be.... za mene cigarite ne se stetni, ete, taka mi funkcionira organizmot, mene ne mi stetat.

Ако не ти штетат ( по твое ) продолжи си со циграрите и енџој :toe:
А да, бел дроб кај пушачи
301953smokers lung.jpg

Зашо бе само кењаш колку демек да идеш контра. ЦЕЛ СФЕТ ТАКА ФУНКЦИОНИРА.

Пушачки/Непушачки одел.

Друже, ако си непушат, и СТВАРНО ти смета димот, ти си еден од тие кои што ќе идат во таквите непушачки кафани/дискотеки/кафичи/наведибилошто. Ете ја и БигКис исто така, и она дури друштовото би го сменила та ќе се најдете еден за друг можеби.
Јас како пушач, ќе си идам во некоја биртија од бог заборавена во некое ќоше, ќе си пијуцкам домашна и ќе си пафкам Ронхил Рич. Па ако треба и нека умрам. Ти на еден крај, јас на друг крај.

Знаеш кај е вистинскиот проблем???? Што свесен си ти, и сите други кобожемски непушачи дека доколку се направи такво нешто, непушачките дискотеки ќе бидат како да си на некој семинар за земјоделие, а ти возиш точак...Забавата е кај пушачите. Нема да ти дозволи егото тогаш да идеш кај пушачите и да се буниш за дим, дека тогаш сите ќе ти викаат мрш кај непушачите и ќути не се буни.
Е тука лежи зајакот..затоа сите мрчите демек не можело тоа така...
Може може, и тоа многу убаво...ебаго толку многу непушачи на темава...па таман цела Ања летно време да ја напуните...

Сакате да биде фер??? Ете фер...нит вие ќе се гушите од нашиот дим, ќе идете во Хард Рок каде не се пуши...а ние пушачите ќе идеме во Колосеум каде што се пуши...

Јас дома ќе си идам со пијана цура која се здрвосала и не знае као се вика, а ти ќе си идеш дома со некоја активистка на ПЕТА здружението и ќе ти објаснува зашто не треба да се носи крзно и како тоа ги истребува животните...

Ебем ти народ ебем...не може пушачите да имаат свои простории...ама тоа никако не спаѓа во дискриминација...

Ма само напалм за цел балкан па скурца нек иде све, како што кажа Мистичен се праите поголеми германци од самите германци...Та ете тогаш, дајте ни германски закони!!!

Ти сеа ме слушаш мене, да дицкриминација е. Мене ми одговара така и готово. Шо сакаш друго да ти кажам.

Локал за непушачи никоја будала нема да отвори, зошто да си ги крати можните посетители. То мене ми смета, пошто и да стои во законот дека мене уствари ми се нуди шанса да одам на чад-фрее место, во реалноста не ми се нуди таква опција. Ете досега беше законот во секој локал да има место за пушачи и непушачи, па пак смрден како рудар се враќав дома.

Јас си уживам, а ти нервирај се колку сакаш сеа. :baeh::baeh::baeh::baeh:

А кој вика ти да се откажеш? Пуши си! Само дома :) Ако тебе не ти смета не значи дека и на другите не им смета!

2 000 000 луѓе ќе ги дискриминираат заради мочани цигари?
Ќе казнува за пушење цигари на улица, а нема да ги казнува сељачиштата што верувам сите ги слушаме со спуштени 128-ци и YUGO-вци од Студеничани, Мралино...што "ги јачаат" колите за да бидат видени во град? Нема да казнат некој оставил пцовисан коњ во Вардар и школка од фиќо, а ќе казни некој што ја истресол цигарата на улица?

Да не се лажеме, Законот е донесен за 1 минута со полтронско стискање на копче во Парламент и нема да биде функционален зашто со него СЕ ДИСКРИМИНИРААТ ЛУЃЕ!!!!!!!!!!!

А иначе поентата ми беше дека законот има и добри страни! На пример брат ми ќе се откаже... Ќе види, нема да види, ќе мора... А знам дека поише пуши од чатал и ради друштво! И може многу полесно да се откаже сега отколку кога недај боже ќе мора ради проблеми, нели?

П.С. Што си ти? Суперчовек? Како може да не ти штетат кога цигарите се штетни по здравјето??? Или ти пушиш некој суперцигари? Дај не ме заебавај! Сега не го осеќаш тоа и не ти е гајле... Незнам баш за неколку години дали ќе биде така
Vidi, ja doma osven sto spijam nisto drugo ne pravam. Ili pak koga veke resile, neka mi davaat sekoj mesec 500 evra plata, ima cel den da si sedam doma i ic nema poveke da go tupam :) :toe:

p.s. da, bas taka, supercovek sum :)

Ако не ти штетат ( по твое ) продолжи си со циграрите и енџој :toe:
А да, бел дроб кај пушачи
301953smokers%20lung.jpg
Kaj mene ne e takov.

Ти сеа ме слушаш мене, да дицкриминација е. Мене ми одговара така и готово. Шо сакаш друго да ти кажам.

Локал за непушачи никоја будала нема да отвори, зошто да си ги крати можните посетители. То мене ми смета, пошто и да стои во законот дека мене уствари ми се нуди шанса да одам на чад-фрее место, во реалноста не ми се нуди таква опција. Ете досега беше законот во секој локал да има место за пушачи и непушачи, па пак смрден како рудар се враќав дома.

Јас си уживам, а ти нервирај се колку сакаш сеа. :baeh::baeh::baeh::baeh:

Па чим досега законот предвидувал непушачки простории се поставува прашањето што мајка си барал кај пушачите па да се зачадиш нели? Признај, со нас е забавно..

Знам дека затоа се буните...ама тоа не е наш проблем веќе...наш проблем е само димот...кој што ние пушачите свесно и одговорно сакаме да си го чуваме само за нас. Во затворена просторија каде што само ние ќе имаме пристап.
Ама убаво си кажа, ви се може, си уживкате, дискриминација е.
Барем немојте да бидете лицемерни да го дрвите дека не е дискриминација...
Тоа е целата поента, државата не дискриминира...само се прашувам до кога..А ти слободно бодри ги ваквите чекори, и 1000 денари за неженети момчиња ко тебе, и ред други закони кои што немаат ама благе везе со реалноста, а најмалку па со ЕУ..

Vidi, ja doma osven sto spijam nisto drugo ne pravam. Ili pak koga veke resile, neka mi davaat sekoj mesec 500 evra plata, ima cel den da si sedam doma i ic nema poveke da go tupam :) :toe:

p.s. da, bas taka, supercovek sum :)

Kaj mene ne e takov.

Не бе не е, кај тебе метален е:tapp:
Колку години си и колку години пушиш ?

2 000 000 луѓе ќе ги дискриминираат заради мочани цигари?
Ќе казнува за пушење цигари на улица, а нема да ги казнува сељачиштата што верувам сите ги слушаме со спуштени 128-ци и YUGO-вци од Студеничани, Мралино...што "ги јачаат" колите за да бидат видени во град? Нема да казнат некој оставил пцовисан коњ во Вардар и школка од фиќо, а ќе казни некој што ја истресол цигарата на улица?

Да не се лажеме, Законот е донесен за 1 минута со полтронско стискање на копче во Парламент и нема да биде функционален зашто со него СЕ ДИСКРИМИНИРААТ ЛУЃЕ!!!!!!!!!!!

А што мешаш сега баби и жаби? Каква врска имаа тоа што некои сељачишта „ги јачаат“ колите со тоа дека не смее да се пуши??? Што лошо ти праи тоа што некој сељак се праи мангуп со незнам каква си кола?

А што мешаш сега баби и жаби? Каква врска имаа тоа што некои сељачишта „ги јачаат“ колите со тоа дека не смее да се пуши??? Што лошо ти праи тоа што некој сељак се праи мангуп со незнам каква си кола?

Каква врска има???!!!! Епа не знам што е полошо во случајов, 1.да се испуши една цигара, и за тоа да те опнат со казна
2. Да се прави некој маалски шизик фраер со спуштено југо во 3 ч. навереч(а и тоа е казниво, т.е се третира како прекршок),џандарот немо да посматра и да не го казни?

3. Ако него не го казни за нарушување на јавен ред и мир, зашто мене да ме казни што пушам цигара?

Си пашнала последно време една "22ка" или една "57ца" од ЈСП комбинат? :)

Па чим досега законот предвидувал непушачки простории се поставува прашањето што мајка си барал кај пушачите па да се зачадиш нели? Признај, со нас е забавно..

Римз,од секого да очекувам ваква лошо склопена претпоставка,ама од тебе?
Ако на тоа ти се заснова целата претпоставка зашто непушачите одат кон димот...нема да држи вода твојата поента.

Каква врска има???!!!! Епа не знам што е полошо во случајов, 1.да се испуши една цигара, и за тоа да те опнат со казна
2. Да се прави некој маалски шизик фраер со спуштено југо во 3 ч. навереч(а и тоа е казниво, т.е се третира како прекршок),џандарот немо да посматра и да не го казни?

3. Ако него не го казни за нарушување на јавен ред и мир, зашто мене да ме казни што пушам цигара?

Тоа што не ги казнуваат е друга приказна... Од кај си па толку сигурен дека и вас ќе ве казнуваат? Нека те казни тебе зашто си испушил цигара, и нека не го казни него за тоа што нарушил јавен ред и мир, па тогаш збори и буни се! Не туку тропај глупсти

Добро ти со оваа случка, се` ќе докажуваш ?
Нека го казнат и него, зошто да не :toe:, ама ако законот забранува пушење цигари на јавни места, тогаш не пуши

Тоа што не ги казнуваат е друга приказна... Од кај си па толку сигурен дека и вас ќе ве казнуваат?

А друга приказна ли е? Ај кажи ми која е.

Не тропам јас глупости, ти тропаш затоа што не го познаваш Законот, се гледа.На места каде што е забрането се разбира дека има право да те казни, и немам ништо против тоа(чекални, училишта, болници, амбуланти), нормалено е таму да не се пуши. Овде зборувам за пушење на улица, што од скоро е донесено. Тоа со спуштените коли ми беше само еден прост пример,споредба за тоа колку(како што велиш ти) "тоа што не ги казнуваат е тоа е друга приказна", а ако тебе те навредувам со примерот, однапред ти се извинувам.

Добро ти со оваа случка, се` ќе докажуваш ?
Нека го казнат и него, зошто да не :toe:, ама ако законот забранува пушење цигари на јавни места, тогаш не пуши

Одговорот ќе го најдеш еден пост подоле, што мислам со примерот и пушењето на јавни места.

Не бе не е, кај тебе метален е:tapp:
Колку години си и колку години пушиш ?
Vidi go be, sto im stanalo na lugeto be da go ebam, ostaj sto ti kazuvaat kako da si go zivees zivotot, nego i ti kazuvaat tebe kakvi ti se tvoite drobovi. Ncncncnc, do koga li ke trae ludiloto ?!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom