Фан Клуб : Овче Поле

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
bb[noone];3248417 напиша:
Де бре не бил ништо посебно ко шо ми кажаа, но бил солиден.. а дали ќе остане ќе одлучат у сабота:wink:
кој ти кажал? веројатно така си чул од кошаркарите кои настапуваат за О.Поле кои се од Велес, брат па ти што очекуваш да ти кажат "абе овој беше одличен на терен, не растури" па фала богу и феноменално да изиграл, Караџов и Михајловски никогаш нема да го признаат тоа бидејќи се многу вообразени... нормално тој(Ник) може да биде причина некој од нив и да го загуби првотимскиот статус во тимот:toe:

и Џефри беше добар на тренинг забиваше правеше атракции но на утакмица никаде го немаше, ќе видиме како Ник ќе изигра на првата утакмица :toe:

Член од
25 јуни 2007
Мислења
100
Поени од реакции
2
кој ти кажал? веројатно така си чул од кошаркарите кои настапуваат за О.Поле кои се од Велес, брат па ти што очекуваш да ти кажат "абе овој беше одличен на терен, не растури" па фала богу и феноменално да изиграл, Караџов и Михајловски никогаш нема да го признаат тоа бидејќи се многу вообразени... нормално тој(Ник) може да биде причина некој од нив и да го загуби првотимскиот статус во тимот:toe:

и Џефри беше добар на тренинг забиваше правеше атракции но на утакмица никаде го немаше, ќе видиме како Ник ќе изигра на првата утакмица :toe:
A koga e sledniot natprevar (mislam na prijatelski koj ke se igra doma)?? a toj dzefri bese propast nevidena :D mene dobar vpecatok na centarskata pozicija mi ostavi toj kumanovecot go zaboraviv ete nego moze da go vratat dobro se pokaza kaj nas spored mene mislam deka sega igra vo kumanovo a i zosto si otide toj ??

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
A koga e sledniot natprevar (mislam na prijatelski koj ke se igra doma)?? a toj dzefri bese propast nevidena :D mene dobar vpecatok na centarskata pozicija mi ostavi toj kumanovecot go zaboraviv ete nego moze da go vratat dobro se pokaza kaj nas spored mene mislam deka sega igra vo kumanovo a i zosto si otide toj ??
хахаха кумановецо за мене не беше ништо посебно, плус како што се секавам имаше инцидент со него се степа со некој од колегите :)
а за тоа кога играме утакмица знам само дека на 20 Јануари почнува купот а дали претходно ќе играме пријателска немам појма... Миле ќе се јаве кај и да е и ќе ни објасни поубаво :)

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
A koga e sledniot natprevar (mislam na prijatelski koj ke se igra doma)?? ... mene dobar vpecatok na centarskata pozicija mi ostavi toj kumanovecot go zaboraviv ete nego moze da go vratat dobro se pokaza kaj nas spored mene mislam deka sega igra vo kumanovo a i zosto si otide toj ??
Се уште нема закажано пријателска утакмица, ако има нешто ќе пишам... на 20-ти играме дома со Работнички во Купот на Македонија, а на 23-ти се игра реваншот во Скопје... на 30-ти Јануари почнува Супер-лигата... во Свети Николе, Овче Поле - Вардар Осигурување :smir:

Ти или не си гледал кошарка, или си гледал ама ич не ја разбираш... па од сите кошаркари што дојдеа во Свети Николе, само на Кумановецо му се смееја, значи толку појма од кошарка да се немало, тоа едно чудо... а си отиде оти направи глупост на тренинг и се степа со Милутин Марјановиќ и одма после тој тренинг доби карта во еден правец :wink:

Член од
25 јуни 2007
Мислења
100
Поени од реакции
2
Се уште нема закажано пријателска утакмица, ако има нешто ќе пишам... на 20-ти играме дома со Работнички во Купот на Македонија, а на 23-ти се игра реваншот во Скопје... на 30-ти Јануари почнува Супер-лигата... во Свети Николе, Овче Поле - Вардар Осигурување :smir:

Ти или не си гледал кошарка, или си гледал ама ич не ја разбираш... па од сите кошаркари што дојдеа во Свети Николе, само на Кумановецо му се смееја, значи толку појма од кошарка да се немало, тоа едно чудо... а си отиде оти направи глупост на тренинг и се степа со Милутин Марјановиќ и одма после тој тренинг доби карта во еден правец :wink:
Jas kako sto znam site im se smea na dzefri i na milutin,a toj kumanoveco za seto kratko vreme sto bese na teren misalm deka solidno se pokaza :toe:

mr.cornelius1

И ОНДАК ТО..
Член од
1 ноември 2009
Мислења
773
Поени од реакции
14
Jas kako sto znam site im se smea na dzefri i na milutin,a toj kumanoveco za seto kratko vreme sto bese na teren misalm deka solidno se pokaza :toe:
Ти изгледа не си гледал кошарка,кај се покажал ,на клупа??
Па он не играше,само ја грееше клупата...и не знаеше ништо др него само да куца

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Абе точно дека ни Џефри, ни Милутин не беа којзнае што, ама Бојан Златковски- Кумановецот е најглупиот кошаркар што играл во Овче Поле како што се во Прва Лига... беше еден месец во Свети Николе, а немаше ни 20 секунди минутажа (а дојде демек како големо засилување)... Милутин барем беше стартер и даваше по 10-тина поени, а Џефри беше Ѕвер на тренинзите, ама на натпревар не покажуваше ништо (имал некој семејни проблеми во Америка)...

П.С. Изгледа само ти си се смеел на Џефри и Милутин, а изгледа ти си единствениот што мисли дека Кумановецот се покажал солидно :pos:

http://www.eurobasket.com/player.asp?Cntry=MNT&PlayerID=115694&AmNotSure=1 po ovie rezultati nekako ne mi ostavi dobar vpecatok kako sto go najavuvate pa ke go:tv:
Уште еден доказ дека слабо ја разбираш кошарката... :toe:

Во неговиот тим каде настапувал постигнувал по 16 поени по натпревар и со одлични 45% реализација за шут... а само на тебе не ти оставал добар впечаток... ти можеби сакаш просекот да му биде 35 поени по натпревар и 90% реализација за шут... :jaj:

Член од
25 јуни 2007
Мислења
100
Поени од реакции
2
Абе точно дека ни Џефри, ни Милутин не беа којзнае што, ама Бојан Златковски- Кумановецот е најглупиот кошаркар што играл во Овче Поле како што се во Прва Лига... беше еден месец во Свети Николе, а немаше ни 20 секунди минутажа (а дојде демек како големо засилување)... Милутин барем беше стартер и даваше по 10-тина поени, а Џефри беше Ѕвер на тренинзите, ама на натпревар не покажуваше ништо (имал некој семејни проблеми во Америка)...

П.С. Изгледа само ти си се смеел на Џефри и Милутин, а изгледа ти си единствениот што мисли дека Кумановецот се покажал солидно :pos:

Уште еден доказ дека слабо ја разбираш кошарката... :toe:

Во неговиот тим каде настапувал постигнувал по 16 поени по натпревар и со одлични 45% реализација за шут... а само на тебе не ти оставал добар впечаток... ти можеби сакаш просекот да му биде 35 поени по натпревар и 90% реализација за шут... :jaj:
Covek milutin neznaes topkata vo kos da ja stavi igrase odbojka so nea:pos2:ako se sekavas a ke go vidime i noviot kako ke se pokaze, a zborot mi bese deka ne ni treba plej bidejki i mace e soliden samo sto ovaa godina slabo mu trgnuva sutot za 3:helou:

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
Covek milutin neznaes topkata vo kos da ja stavi igrase odbojka so nea:pos2:ako se sekavas a ke go vidime i noviot kako ke se pokaze, a zborot mi bese deka ne ni treba plej bidejki i mace e soliden samo sto ovaa godina slabo mu trgnuva sutot za 3:helou:

Mилутин беше солиден на почетокот,подоцна како топката од раци да му бегаше,ама за тај кумановацо е измислен.
А незнам за американецот што толку не ти остава добар впечаток,дојди на тренинг и ќе видеш,иако не може да се виде додека не изигра утакмица ама е доста добар за нашата лига.

Пријателски натпревар-сабота со екипата на Фени во Кавадарци

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
Натпреварот ќе биде озбилен , како што кажа Љутков (ВИСТИНСКА УТАКМИЦА) :)

Еве нешто од Ник...

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
Се пласиравме во фанјл фор ..го победивме Работнички во Скопје со 2 разлика, 68:70.. :) Сеа наредна со Вардар О ... Сабота / Недела , а за купот најверојатно ке се игра во Свети Николе.

Поздрав :smir:

mr.cornelius1

И ОНДАК ТО..
Член од
1 ноември 2009
Мислења
773
Поени од реакции
14
Овче Поле и Торус сефте на фајнал фор

Покрај светиниколци и Торус, меѓу најдобрите четири се Фени и Вардар о., а првпат во завршницата нема да играат Работнички и МЗТ Скопје
Вардар осигурување, Фени индустри, Овче Поле и Торус се четирите учесници на фајнал фор-турнирот, на кој на 26 и 27 март ќе се одлучи годинашниот освојувач на Купот на Македонија во машка конкуренција. Засега само Овче Поле поотворено најавува учество на лицитацијата за организација на завршницата во Купот. На фајнал форот првпат ќе ги нема Работнички и МЗТ Скопје, кои заедно имаат 11 титули во купот, а нема да учествува ниту ланскиот победник Амак СП. Овче Поле и Торус се првпат на фајнал фор.

- Откако го минавме Работнички, амбициите ни растат. Целта ни е да бидеме домаќини на Купот и да се обидеме на градот Свети Николе да му донесеме пехар иако сме многу млада и неискусна екипа. Во ситуација кога многу клубови се борат со беспарица, мислам дека можеме на домашен терен во купот да стигнеме барем до финалето - рече тренерот на овчеполци, Ангел Љутков.
ГРАДСКИОТ ПАРК ПАДНА ПРЕД ОВЧЕ ПОЛЕ

Овче Поле за првпат во своето постоење славеше во „Градски парк“ против Работнички, со 70-68, и така се пласираше на фајнал форот откако го доби и првиот меч со најтрофејниот клуб. Работнички највисоката предност ја имаше 10-7 и 61-58, но во двата случаи гостите одговараа со серии од 6-0 со кои ја уништуваа надежта на скопјани дека можат да дојдат до потребната победа од барем 15 разлика.

- Ова ми е најдрага победа во кариерата. Многу ја посакувавме победата, затоа беше малку тензично во последните две минути. После двата тајмаута се стабилизиравме и во пенал завршница го добивме мечот. Тешко е брани противник кој има само еден повисок играч. Задоволен сум од играта на мојата екипа, но има уште нијанси кои треба да се поправат посебно во одбраната. До дуелот со Вардар Осигурување дома можеме да се подобриме, би сакал и Суперлигата да ја почнеме со триумф - додава Љутков. На овој меч немаше компјутерска статистика, но според статистиката на записничката маса, Ристиќ со 20 поени беше најефикасен кај Овче поле, а во поразената екипа прв стрелец беше Станимировиќ со 18.

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
Во Свети Николе имаше гостување и на ЦПБ. Беа околу 30 , мада нешто не ги држеше грло. 1-ва четвртина пееја , но после... Овчарите им одржаа лекција ! :)

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Овче Поле - Вардар Осигурување на 30.01.2010 (Сабота) во 18:30 часот, сала "Цар Самоил"- Свети Николе

* Со директен пренос на А2 :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom