Кајгана психолог

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Ауу брат, поим за згодна девојка е висина, сега не да биде колку тебе висока ама да не биде под 170цм, поготово ако има долги нозе! :vozbud:

Иначе да се разбереме, не ми пречат ниски девојки само што препочитам и се палам повеќе на малце повисоки :)
Секој со свој вкус, тука може само да дебатираме до бесконечност и назад.

^Не знам како да го убедиме девојчето, едноставно сите и кажаа дека воопшто не треба да и биде комплекс.
Некој сака ниски, некој високи, некој плави, некој црни, али тоа е битно само за пред народ и во кревет, за љубов е битно и тоа во глава што го имаш(барем за повеќето машки).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Заеба работа сега.
Што ке правиме со ниското девојченце , како ли ке го убедиме дека висината нема врска.
Прочитај го вториот дел од одговорот :)

Лично сум имал ниска девојка, и не сум имал никаков проблем со тоа напротив.

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Здраво!Јас сум нова на форумот и ми треба голема помош , ми требаат различни мислења за мојот проблем и се надевам дека овде ќе ја добиам потребната помош.Имам 17 години и мојот проблем е во тоа што имам комплекс поради мојата висина.Ниска сум и поради тоа сметам дека ниту едно машко не ми се приближува дури едно време мислев дека и другарките со кои порано се дружев се разделивме поради мојата висина, јас си мислев дека тие ме одбегнуваа поради мојата висина и поради тоа им е страм да излезат со мене.Тоа ми претставува многу голем проблем , за среќа сега имам супер другарки кои ме подржуваат во се , но сепак пред да започнам каква и да било работа ме спречува комплексот спрема мојата висина :( За ова имам разговарано и со мајка ми, но сепак потребна ми е помош од други.Ве молам помогнете ми,
леле девојче, не се лути, ама немој да изводиш многу. ради висината?! сериозно?! човече јас сум висока 140 см па што? секогаш имам некој. секогаш имам пријатели и некој што ме сака. имам дечко една година и си се сакаме. запамти, другите те гледаат со твоите очи. што значи ако ти се гледаш како ниска и тоа си го претставуваш како комплекс и другите ќе те гледаат така. јас отсекогаш сум била најниска во клас и во друштво, па никогаш тоа не ми претставувало проблем. кога бев помала повеќе се замарав, и јас како тебе размислував, ама после ги сфатив вистинските вредности, колку што може да се сфатат на 19 години, и сега ми е океј. дури и ми е симпатично што сум ниска, онака ме прави различна, ме двои од другите. сега го сакам тоа. знам дека не би била истата ако не сум ниска. ме викаат мало. па? да не тоа ме прави лоша личност? јас си знам колку сум добра, колку имам добри намери, колку се трудам секогаш да помогнам, а висината нема врска со сето тоа. и плус, не знам дали си го слушнала тоа, ама мене ми викаат секогаш дека добриот парфем доаѓа во мали шишенца. и порано се замарав ако во продавница не можам да дофатам нешто што стои повисоко, а сега поинтересно ми е, пошо така ќе замолиш некој да ти помогне, и оп! ново познанство. затоа ти викам опушти се, погледни се во огледало, сфати дека си убава и дека висината само ти ја истакнува убавината дека те прави поразлична од другите, тоа значи дека си попрепознатлива. и плус многу другари ми имаат кажано дека општо машките сакаат повеќе ниски девојчиња отколку високи. на многу машки им е фетиш да имаат ниска девојка. само ако ти се поставуваш пред себе како ниска и неубава за жал и тие така ќе те гледаат. тоа е проблемот. ако одиш на улица со крената глава, да бидеш горда на тоа што си, верувај дека никој нема висината да ја сфати како недостаток, туку како доблест. затоа, чил.

и уште нешто. во основно пошо се замарав многу со висината носев топуци, такви високи кондури, по 10-15 сантима за да ме праат повисока. а сеа знаеш што носам? штикли многу ретко, само кога е пригода. иначе, СТАРКИ. или обични патики.
не се замарај со тоа, уживај. поздрав.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Oхооо,а ти ме знаеш мене од некаде или...си видовит????
Просто размислување би рекла,ти и да си најубавиот и најзгодниот и се нај,нај...последен да си,со пола око не би те погледнала,ако вака глупо разговараш:baeh:
Иначе,многу си се бендисувам и можам да ти кажам дека сум прекрасна,така да нема толку разлика меѓу мене и Ева:vozbud:
ok prost neka bidam ti si vidovita od 2 reda svati se legend.
jas sum ucenik vo Д-р Панче Караѓозов i ke bidam lekar za nekolku godini a ti moze ce bidis cistacka i dane te prasuvam kade si zavrsila.
za toa dali si ubava ili ne neznam moze si mnogu ubava i moze pravam greska so ti pisav taka ama deluvas mnogu samobendisano so moze i da znaci deka si seksi ,od kaj da znam moze te imam lizenodo sega hahaha.
bidi sigurna deka ce me poglednes da si imala i 4 oci a ne so polovina i ne sum prost naprotiv so mene bi imala poln pogodok
p.s mora da se falam kako tebe

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
hahaha me nasmea ne se sporeduvajte so eva longorija ili nekoja ruga ona ako e niska poznata e i e edna od najposakuvanite zeni vo svetot i od nea do tebe ima razlika od tuka do amerika i pak nazad.Inace zal mi e za devojceto sto ima problem so visinata iako misalm deka ako e ubava ne bi bilo toa golem problem.
леле човеку не се занесувај многу. не викам дека ева лонгорија или кајли миног не се убави, ама на скопскиве улици можеш да сретнеш толку убави девојки, што кајли миног или ева лонгорија не можат за мало прсте да им се фатат. леле те молам иди во сева, на плоштад што е, и види ги девојките што работат таму. епа, загледај ја таа со долгата коса, кога ќе ја видиш ќе сфатиш за што ти правам муабет. ма каква ева лонгорија ферги или не знам уште која ма нема шанса да се споредат. а девојката никогаш не сум ја видела со шминка на неа. дадов ваква споредба пошо не ги знам девојкиве од форумов за да дадам пример. ама сигурна сум дека после ова мислење дека ни најдебелата бубуличава девојка не би те погледнала. срам да ти е!
и јас знам дека не сум којзнае што ама си се носам со главата горе и јас сум си убава. и секогаш сум имала пријатели и дечко што ме сака. така да, ај донт гив а шит. а и девојчето за кое го кажа ова дека не може да се спореди со глумиците, да не се замара многу пошо извини, ама треба да си идиот да го кажеш тоа што го кажа. 'од неа до тебе има разлика од тука до америка и пак назад' цццц. а од тебе до пристоен и паметен дечко што некогаш ќе фати пристојна и паметна и УБАВА девојка има разлика од тука до бесконечност. нема назад зашто бесконечноста нема крај. така да, поздрав.

--- надополнето ---

jas sum ucenik vo Д-р Панче Караѓозов i ke bidam lekar za nekolku godini a ti moze ce bidis cistacka i dane te prasuvam kade si zavrsila.
za toa dali si ubava ili ne neznam moze si mnogu ubava i moze pravam greska so ti pisav taka ama deluvas mnogu samobendisano so moze i da znaci deka si seksi ,od kaj da znam moze te imam lizenodo sega hahaha.
bidi sigurna deka ce me poglednes da si imala i 4 oci a ne so polovina i ne sum prost naprotiv so mene bi imala poln pogodok
хахаха срце те молам. ууу дечкото имал завршено во панче караѓозов. јас сум сега матурантка во панче караѓозов со сите 4 години одлична, па што имаш да кажеш на тоа? дека самобендисаниот ќе стане доктор пред мене или? пошо треба малце мозок за доктор, знаеш? а башка што јас не сакам да бидам доктор, ама нема врска. девојчето ќе било чистачка. не си дозволувај премногу, каде и да завршило девојчето си е убаво и паметно. за разлика од.. некој. и полн погодок мислиш дека би имала со некој што по цел ден се гледа во огледало и си кажува колку е убав? молимте...

ајде дечко поздрав, под чест ми е да се замарам со вакви расправии јас си го кажав своето. со среќа со девојките.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Иначе од кога тоа Ева Лонгорија и Ферги се лепотици, што сум попуштил ? :)

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Ок,докторе...јас ти предвидувам дека ке повторуваш наредната година.
А такви лижачи како тебе...ги лепам како комарец на ѕид.

Се извинувам за оф топиков.
До ShadyLady мисли и пази да не нагазиш на некој ваков Доктор Лижач...не се замарај со висината.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
леле човеку не се занесувај многу. не викам дека ева лонгорија или кајли миног не се убави, ама на скопскиве улици можеш да сретнеш толку убави девојки, што кајли миног или ева лонгорија не можат за мало прсте да им се фатат. леле те молам иди во сева, на плоштад што е, и види ги девојките што работат таму. епа, загледај ја таа со долгата коса, кога ќе ја видиш ќе сфатиш за што ти правам муабет. ма каква ева лонгорија ферги или не знам уште која ма нема шанса да се споредат. а девојката никогаш не сум ја видела со шминка на неа. дадов ваква споредба пошо не ги знам девојкиве од форумов за да дадам пример. ама сигурна сум дека после ова мислење дека ни најдебелата бубуличава девојка не би те погледнала. срам да ти е!
и јас знам дека не сум којзнае што ама си се носам со главата горе и јас сум си убава. и секогаш сум имала пријатели и дечко што ме сака. така да, ај донт гив а шит. а и девојчето за кое го кажа ова дека не може да се спореди со глумиците, да не се замара многу пошо извини, ама треба да си идиот да го кажеш тоа што го кажа. 'од неа до тебе има разлика од тука до америка и пак назад' цццц. а од тебе до пристоен и паметен дечко што некогаш ќе фати пристојна и паметна и УБАВА девојка има разлика од тука до бесконечност. нема назад зашто бесконечноста нема крај. така да, поздрав.

--- надополнето ---

хахаха срце те молам. ууу дечкото имал завршено во панче караѓозов. јас сум сега матурантка во панче караѓозов со сите 4 години одлична, па што имаш да кажеш на тоа? дека самобендисаниот ќе стане доктор пред мене или? пошо треба малце мозок за доктор, знаеш? а башка што јас не сакам да бидам доктор, ама нема врска. девојчето ќе било чистачка. не си дозволувај премногу, каде и да завршило девојчето си е убаво и паметно. за разлика од.. некој. и полн погодок мислиш дека би имала со некој што по цел ден се гледа во огледало и си кажува колку е убав? молимте...

ајде дечко поздрав, под чест ми е да се замарам со вакви расправии јас си го кажав своето. со среќа со девојките.
cekaj i so tebe da vidam dali moze da se razberam
jas ne rekov deka eva longorija e mnogu ubava tuku drugarka ti sto ja branis,samo i rekov deka taa e poznata i e mnogu razlicno.Deka ima mnogu ubavi devojki vo skopje ne treba nikoj da mi kauzva i sam znam za toa sto vikas.
deka ne bi me poglednala nikoja od forumot ne gledam pricina.
za toa kolku ima razlika od mene do nea moze i ima ama takva kava sto kaza ti e za nekoj komedija film
ZNAEV DEKA CE SE POGODE NEKOJA KOJA CE PISE VAKA I DEKA CE MI RECE SAMOBENDISAN,ZNAEV DEKA CE ISPROVOCIRAM NEKOJ AMA I DEVOJCETO STO GO BRANIS E SAMOBENDISANO STO MISLE DEKA SEKOJ MOZE DA GO IMA.
Seuste nemam zavrseno pomal sum od tebe edna godina ako si maturantka ti i bravo za tebe ,toa imam da go kazam,jas sum ne samo odlicen tuku so site 5 .
HAHA ne sum samobendisam mozebi ama toa mnofu malku i toa deka sum ubav go kazuvale tvojte koleski od mojata generacija od kaj da znam mozebi i tvojte skolsi haha prtereav de.
ok i jas si og kazav svoeto i tebe ti posakuvam mnogu sreka so maskite.

Член од
18 мај 2010
Мислења
149
Поени од реакции
54
Малку забегавте со разговоров или се лажам? Дајте и некој совет да девојчето ако ве бидува за тоа, да си го надмине својот комплекс. ако немате совет не е место да се расправате на темава. И мислам на некои треба да им се забрани да пишуваат глупости тука, поготово на "докторот" уште е средно ама ќе бил лекар за некоја година :pos2: немој да се занесуваш и да бидеш толку самобендисан не знаеш што те чека во животот.

А сега за ShadyLady немој многу да се грижиш за висината, па и сите машки не се по 1.90. мене на пример не ми е важно колку е висока девојката, има многу други побитни карактеристики што се важни.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Ок,докторе...јас ти предвидувам дека ке повторуваш наредната година.
А такви лижачи како тебе...ги лепам како комарец на ѕид.

Се извинувам за оф топиков.
До ShadyLady мисли и пази да не нагазиш на некој ваков Доктор Лижач...не се замарај со висината.
hahaha me nasmea ako ne drugo ,ce povtoruvam koga mrtov ce se nasmee ili koga vrbata ce rode grozje
neznam dali gi lepis ili gi lapas hahaha.
ako nagaze na nekoj kako mene zivot ce zivee i poveke sakam da gledam nekoj kako tebe dignati i polni so samodoverba i da mi kauvaat kako sekoj mozele da go imaat otkolku kako devojceto za koe isgrajno se nadevam deka ce gi fane tia so go saka samo kako sto mu kaza neka ne se zamara.Najubavite raboti idat koga najmalku se nadevame nesto slucno kako pubertetot koga najmalku ocekuvas ce te fane.

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
океј ајде доста е со расправањево секој си кажа што имаше, не е место за овие расправии. секој со свое мислење, поготово не да се расправаме на темава пошо ова е место кај што луѓе бараат помош а ние се расправаме тука. поздрав на сите, се најубаво.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Здраво!Јас сум нова на форумот и ми треба голема помош , ми требаат различни мислења за мојот проблем и се надевам дека овде ќе ја добиам потребната помош.Имам 17 години и мојот проблем е во тоа што имам комплекс поради мојата висина.Ниска сум и поради тоа сметам дека ниту едно машко не ми се приближува дури едно време мислев дека и другарките со кои порано се дружев се разделивме поради мојата висина, јас си мислев дека тие ме одбегнуваа поради мојата висина и поради тоа им е страм да излезат со мене.Тоа ми претставува многу голем проблем , за среќа сега имам супер другарки кои ме подржуваат во се , но сепак пред да започнам каква и да било работа ме спречува комплексот спрема мојата висина :( За ова имам разговарано и со мајка ми, но сепак потребна ми е помош од други.Ве молам помогнете ми,
ShadyLady девојче,не се замарај со тоа што си ниска,тоа не е никаков сериозен проблем ако си.Па ете јас сум ниска и форумџиките кои ти помогнаа.Верувај јас сакам да сум повеке ниска отколку висока зошто вака баш се чуствувам фино:pipi:
A kој те сака ке те сака таква каква што си без разлика дали си била дебела или слаба,ниска или високa.Кулирај:smir:

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Aбе ајде значи стварно сме комплицирани ние женските.За колку работи се замараме па и за висина ли уште да се комплексираме? :(
И јас мислам дека тоа е прашање на вкус,на некои им се свигаат пониски на некои повисоки.Лично мене ми се повеке допагаат ниски девојчиња,послатки ми се некако.Еве јас имам средна висина па често кога носам штикли ми се случува да сум иста висина со повекето машки и ич не ми е убаво така.Немој да си ствараш комплекси за глупости,прифати се таква како што си и уживај во тоа што го имаш ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom