Work and travel USA

Член од
20 октомври 2009
Мислења
58
Поени од реакции
13
Инаку, за тие што имаат аплицирано преку ЗИП, а и за тие што немаат а планираат да аплицираат за Хард Рок....

Начиниот на избор бил следен:
Ти си пишуваш три градови каде што би сакал/а да работиш, па на саемот работодавците ќе ти кажеле дали има место каде што сакаш ти или нема.

Според мене, права глупост е ова:toe:
А баш ме интересира што ќе се случи ако не добиеш работа - ќе го вратат ВИП делот(цената) од програмата ?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
А баш ме интересира што ќе се случи ако не добиеш работа - ќе го вратат ВИП делот(цената) од програмата ?
Погрешно си разбрал

Плаќаш 150 долари на почеток. Остатокот го плаќаш во зависност од тоа каква работа си одбрал. Значи кога ќе ти одобрат некоја позиција, после тоа доплаќаш.
Значи нема враќање, затоа што не си ни дал.
Пример, те примат во Хард Рок, си доплаќаш уште 1050 долари (или вкупно $1200) , ако не те примат, имаш други раб. позиции за кои треба да доплатиш 845 долари ($995 вкупно) од тие што се во Job Pool Offers.

Член од
20 октомври 2009
Мислења
58
Поени од реакции
13
Погрешно си разбрал

Плаќаш 150 долари на почеток. Остатокот го плаќаш во зависност од тоа каква работа си одбрал. Значи кога ќе ти одобрат некоја позиција, после тоа доплаќаш.
Значи нема враќање, затоа што не си ни дал.
Пример, те примат во Хард Рок, си доплаќаш уште 1050 долари (или вкупно $1200) , ако не те примат, имаш други раб. позиции за кои треба да доплатиш 845 долари ($995 вкупно) од тие што се во Job Pool Offers.
Сега ми е јасно. Фала на објаснувањето :)

Член од
14 јануари 2011
Мислења
262
Поени од реакции
97
Вашингтон:toe:
Може и Сан Франциско. Ако не планираш многу пари да вратиш:toe:
Пробај Myrtle Beach и Key West.Баш за таму си,нема ништо пари да вратиш,а ќе се изнашеташ и исончаш.:)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Пробај Myrtle Beach и Key West.Баш за таму си,нема ништо пари да вратиш,а ќе се изнашеташ и исончаш.:)
Key West be brat... ;)
Ama zatoa ke proziveam tamu, za razlika od Gatlinburg, Niagara Falls itn itn itn
A se zaprepastiv koga vidov kaj se naogja HRC Universal Studios CA. I po $300 da mi davaat na den, pak ne idam :pos2:
Ova Myrtle Beach ubavo mestence e?

A zaso nema be kaj nas pozicii za Martha's Vineyard?!? Srbite vikaat deka se dobro plateni tamu:toe:
Mi kazuvaat nekoi rab. pozicii so po $11, $12 po saat, jas vaka ostanuvam:nesvest:

Inace jas uste ne resiv dali ke odam vo NYC ili ke ja druzam drugarka mi... Kaj pa i tekna i nea da odi?:uvo:

--- надополнето ---

Ustvari koga podobro ke razmislam, od 1 juni do kaj 1 noemvri ima uragani... strav mi e ...:pos2:
Ama zatoa ima prosecna temperatura preku cela godina od 27-30 stepeni :vozbud:

Член од
23 јули 2009
Мислења
25
Поени од реакции
6
бил ли некој од вас на голф терен и имате ли инфо како се заработува таму

C

cige

Гостин
Еден другар лани имаше договор за на голф игралиште, ама незнам поради кои причини друго работеше.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Знае некој дали може да се добие J1 виза со еден или два положени предмети..од вкупно 4?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
А знаеш дека можеби нема да ни дадат ние да бидаме град? Треба да наведеме каде сакаме, па после ако има слободноо место, ќе може да аплицираме за таму.

Кажи ми Иван, колку ти рекоа дека е програмата за Хард Рок... 1200 или 1300 долари? Нешто ме збунија деновие..

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
А знаеш дека можеби нема да ни дадат ние да бидаме град? Треба да наведеме каде сакаме, па после ако има слободноо место, ќе може да аплицираме за таму.

Кажи ми Иван, колку ти рекоа дека е програмата за Хард Рок... 1200 или 1300 долари? Нешто ме збунија деновие..
$995 за агенцијата + $187 за амбасадата = $1182 вкупно.. (на тоа мислеш нели ?)

епа каде сакаме ќе избереме како прва опција и ако нема тамо место одиме на нешто друго (сепак нели треба да имаме резервна идеја)..
а ти за кој град си
за Хард Рок?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
$995 за агенцијата + $187 за амбасадата = $1182 вкупно.. (на тоа мислеш нели ?)

епа каде сакаме ќе избереме како прва опција и ако нема тамо место одиме на нешто друго (сепак нели треба да имаме резервна идеја)..
а ти за кој град си
за Хард Рок?

Не не. Хард Рок им биле VIP понуди. За нив се плаќа 1200 долари (некој ми рече 1300 затоа прашувам, мене 1200 ми рекоа)
Плус:
За SEVIS 35 долари
За виза 140 долари (мислам толку дека е)
За ПИН за во амбасада 12 долари, е сега со него можат да закажат за 5 души најмногу, ама не ми кажаа дали секој посебно ќе си плаќа за ПИН

Инаку тоа 995 долари е за Job Pool Offers.
А како го изваде па тоа 187 за во амбасада?:toe:

Инаку јас не сум за никаде :). Треба да одам во NYC на СЕЛФ, ама чекам да помине саемот. Ако случајно испадне да одам за HRC сакам за Вашингтон. Ако не може таму или Сан Франциско или Атлантик Сити.
Тоа во договор со другаркава што ме тера да одам со неа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom