SuicideMessiah
Советник
- Член од
- 7 јули 2008
- Мислења
- 5.575
- Поени од реакции
- 295
Ама ако бре така му треба на Дојчин Цветановски и на сите што садат тикви со ДПМНЕ,што мислеше кога се сликаше за изборите со Груевски.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Комуњарска работа,абе ти реален ништо не разбираш...сега ќе ти кажам за што се работи :
СДСМ ја кодоши владата
СДСМ му става сопки на Грујо
СДСМ им го пере мозокот на граѓаните заедно со Фрчковски
СДСМ го поткупи Дојчин Цветановски со парите украдени од Б.Ц.
СДСМ ги уценува градоначалниците на ДПМНЕ
СДСМ им се заканува на професорите и директорите преку СОНК
и конечно СДСМ ја блокира работата на преродбата со сите овие допирни точки се со цел да го направи Грујо неспособен.
Некои работи во стварноста наша ..треба да се наречат со вистинското им име..а јас тоа и го чинам..секојпат кога можам и имам време.
Се друго (си) е ...фрлање на добропознатата ни комуњарска магла...разбира се..нели??
![]()
И од како ќе поминеш милион работни места ,и сито и решето едвај ќе успееш да се турнеш да работиш она за кое си квалификуван и кое истото ти причинува огромно задоволство ,ќе се најде некој од страна да ти каже како ти ништо не знаеш и како работиш само по 5-6 саати.Во меѓу време дневно ќе те вадат од кожа секакви паразити и амеби кои ќе те омаловажуваат со позициите на родителите...
Доста е.
Воопшто не го поддржувам ваквиот начин на штрајк!
Апсолутно против,професор сум и знам колку и како се работи во училиштата,не е работата во платите туку во партиските војници на опозицијата који беа вработувани со договор на определено, а сега за возврат им се бара да штрајкуваат и прават циркус во државава на грбот на децата само да се направи резил власта и државата,пред локалните избори ,а тие да добијат вработување на неодредено,не се бира ни средство ни начин,ако јас денес имам три часа на работа во меѓувреме слободни и на крај на месецот добијам 16/17 000 зарем треба да бидам незадоволна,ајде колеги не бидете смешни кога и сами знаете дека ефективна работа со деца е меѓу 4-6 часа,некој работи и по 12 часа па не ја зема оваа плата,ова е стварно срамно ,а воедно и жално што утре на децата ќе им се одземаат саботи да надокнадуваат заради нечии луди глави.
А како ти би го направила тоа?
Апсолутно против,професор сум и знам колку и како се работи во училиштата,не е работата во платите туку во партиските војници на опозицијата кои беа вработувани со договор на определено, а сега за возврат им се бара да штрајкуваат и прават циркус во државава на грбот на децата само да се направи резил власта и државата,пред локалните избори ,а тие да добијат вработување на неодредено,не се бира ни средство ни начин,ако јас денес имам три часа на работа во меѓувреме слободни и на крај на месецот добијам 16/17 000 зарем треба да бидам незадоволна,ајде колеги не бидете смешни кога и сами знаете дека ефективна работа со деца е меѓу 4-6 часа,некој работи и по 12 часа па не ја зема оваа плата,ова е стварно срамно ,а воедно и жално што утре на децата ќе им се одземаат саботи да надокнадуваат заради нечии луди глави.
Напишав и погоре, ама ке објаснам.После завршување на наставата, сите заедно, нека штрајкуваат со масовно одење по улиците, со пароли, со запознавање на јавноста со проблемите, со постојани барања за договор.Нека седат пред Влада, по 12 саата, ама нека докажат дека им значат учениците, и пак нека се појават на настава.Минатата недела имаше штрајк на учениците.Тие не искористија никој, никој заради нив не измрзна и не изгуби.Само 1 час беа отсутни, организирано со полиција, со свирчиња и пароли, поминаа низ цел град, и се вратија назад.Професорите СЕДАТ ДОМА.Учениците ке патат од последиците.А како ти би го направила тоа?
Апсолутно против,професор сум и знам колку и како се работи во училиштата,не е работата во платите туку во партиските војници на опозицијата који беа вработувани со договор на определено, а сега за возврат им се бара да штрајкуваат и прават циркус во државава на грбот на децата само да се направи резил власта и државата,пред локалните избори ,а тие да добијат вработување на неодредено,не се бира ни средство ни начин,ако јас денес имам три часа на работа во меѓувреме слободни и на крај на месецот добијам 16/17 000 зарем треба да бидам незадоволна,ајде колеги не бидете смешни кога и сами знаете дека ефективна работа со деца е меѓу 4-6 часа,некој работи и по 12 часа па не ја зема оваа плата,ова е стварно срамно ,а воедно и жално што утре на децата ќе им се одземаат саботи да надокнадуваат заради нечии луди глави.
Платата на административците им се покачи последнава година.Затоа оваа сума ти изгледа поголема од времето кога платите беа помали.Ами дали Трајко одреди 1.5 милјарди евра за плати и придонеси во администрацијата.Тој не кажа при тоа дали тие пари ќе им ги даде на административците кој работат 24/7 или оние кој работат 2/5 часа во неделата.Едноставно толку пари се издвоени за административни плати и придонеси.За оној кој работи 12 или 24 часа во денот,ама во производствените дејности нема пари предвидени од буџет,и токму во тоа е разликата.Ако си професор,треба да ги разбереш колегите кој си бараат само мал дел од она што министерот Трајко Славевски ви определи како зафаќање од буџетот.Или ти си типичен партијски професор кој ја поддржува владата која ќе најави дека всушност парите што ги зема од народот за да оформи буџет,сите ви ги дава вам иако во реалноста тие пари се една третина од онаа за која сте оптоварени дека ја трошите?Јас мислам дека е посрамно доколку знам дека ти не земаш 1000 евра плата колку што владата вели дека земаш, ама се правиш на Тошо и се помируваш со судбината како главен корисник на огромен дел од буџетот иако тоа реално не си?Треба ли ние што не сме буџетски корисници да пцуеме по вас како главни виновници за огромните наметнати давачки од владата која создаде таков мегаломански административен буџет?![]()